@Speci:
Pokud vyznělo, že jsem s Tucsonem, potažmo jízdou na elektriku / výpomoc motoru nespokojen, tak se omlouvám - spíš na základě videí jsem trošku doufal, že to bude fungovat asi trošku jinak (nejedno video ukazuje až 70-80% času jízdy s vypnutým benzínovým motorem). Jak jsi napsal správně, je to o zvyku a nalezení nějakého optima, což po týdnu a půl a 1000km (ok, teď již 1700km) nejde zvláště, pokud 60% je dálnice, 25% okresky a zbytek město.
V horách nebydlím a upřímně, pokud bych měl profil trati, co jsi poslal, tak bych doufal, že i 1000km dlouhá trať bude jen na elektřině (v přiměřeném sklonu samozřejmě).
Zapínání motoru v zácpě jsem zatím nepocítil (mám zapnutý otáčkoměr místo ukazatele nabíjení / vybíjení), ale záleží, jak dlouho poskakuji. Jízda na ele v ustálené rychlosti nad 80kmh mne hodně překvapila (čekal jsem že 80-90 bude tak nějak limit a ono ne)....
Změna stylu jízdy je rozhodně potřeba - a více méně se o to i snažím
-> lepší práci s plynem se učím (snad) každou cestou, ale zatím se mi nepodařilo dostat akumulátor pod 25% (což je možná OK)
-> v autě nemám navigaci (mám jen 8" rádio) > to si též "pamatuje" profil trasy, co jezdím? O tom jsem nikde nic v příručce nečetl a ani jsem to neslyšel
-> otáčkoměr mi též vyhovuje více
-> ventilací myslíš klimatizaci, nebo ještě něco jiného? AC nechávám běžet vlastně permanentně... (PS: ano, na krátké vzdálenosti by se nemělo auto používat obecně)
K elektromotoru a 10Kw: v menu "autorádia" mám info o využití spalovacího motoru / spotřebě a elektromotoru. Co jsem ale koukal přes víkend do návodu tak je to průměr za cca 2,5 minuty, tak že aktuální "maximální" využití elektromotoru vlastně nikde není...
@dibarbora:
Toyota s hybridy vlastně přišla, tak zkušenosti bude mít větší.
@drobcek73:
Ok, něco sepíšu, jen co tu z moudrých a zkušených hlav vyzískám informace, ať zbytečně nepíšu o něčem co je chybou mezi volantem a sedadlem.... Zatím jsem pozitivně naladěn (ostatně už z videorecenzí jsem byl tak nějak rozhodnut a 10 min jízda autem - škoda, že byla tak krátká) mne utvrdila

.... Jen si dobře rozmysli, co chceš za výbavu.... v tom lituji asi nejvíc byť vlastně nevím, zda to, co nemám, mne vadí jen pro to, že to nemám a nebo pro to, že bych to chtěl využívat

PS: rozhodně při příští návštěvě servisu budu řešit parkovací senzory vpředu....