Spotreba vs palubny pocitac
Moderátoři: amaize, Moderátoři
Re: Spotreba vs palubny pocitac
Osobne si myslím, že rozdiel medzi údajom na PP a skutočnej realnej spotrebe je v nastavení PP ako to všetko prepočítava. Mne to vyšlo 2x rovnako, o 0,2 litra PP mi ukazuje vyššiu spotrebu. Predsa ak je protivietor a máš tempomat, ktorý ti drží rýchlosť napr. 100km/h, tak ak RJ dodá motoru potrebné množstvo paliva na udržanie rýchlosti a toto množstvo je podľa mňa piamo úmerné medzi hodnotou na PP a skutočnej spotrebe. Alebo ak by si jazdil napr. "brzda plyn" tak vyšia spotreba bude jak na PP, tak aj skutočná. Nie je možné, aby pri určitých podmienkach spotreba na PP stúpala a reálna spotreba klesala, alebo opačne.
od 5/13 H i30 1,6 CRDI 94KW Style, Satin Amber
- Reklama
S týmto súhlasím, ale tá úspora sa musí prejaviť jednak v realnej spotrebe a aj PP musí vykázať nižšiu spotrebu.suah píše:Tak samozrejme, odpor vzduchu je jasne cislo jedna, najma pri vyssich rychlostiach. Valivy odpor to v podstate len doplna - minule som niekde cital, ze na kvalitnej betonovej dialnici sa uspory pohonnych hmot oproti standardnej asfaltovej pohybuju na urovni 5%. A to su mozno tie usetrene 0,3-0,4 litre / 100km, ktore sa tu spominaju..
Tá priama úmera tam vždy musí byť...
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
pre mna je osobne divne, ak RJ nevie kolko paliva pouzila. oreto si myslim, ze vypocet bude dost zly. Novy Golf (VII) ukazuje PP a skutocnost po dotankovani v podstate presne (+- 0,1 litra)
pre mna plati, ze na udaj z PP nejazdim, ale pocitam si kolko ma stoji km, resp kolko km prejdem za 1500kc. Pretoze v konecnom dosledku budem musiet na pumpe vytiahnut srajtoflu
pre mna plati, ze na udaj z PP nejazdim, ale pocitam si kolko ma stoji km, resp kolko km prejdem za 1500kc. Pretoze v konecnom dosledku budem musiet na pumpe vytiahnut srajtoflu
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
mexican, RJ vie čo počíta, RJ počíta spotrebu tak, ako ju páni vo fabrike naprogramovali. To je podobné ako keď ti tachometer ukazuje rýchlosť 70km/h a podla GPS alebo nejakého overeného meradla ideš skutočne 66km/h. Tachometer merá tak ako je nastavený a podľa mňa je to tak aj so spotrebou skutočná/PP. A v konečnom dôsledku sa bavíme o ničom, stejne si to palivo musíme zaplatiť