Už jen to, že někdo říká chřipce chřipečka ukazuje na to, jak je (ne)nakloněn k objektivnímu posouzení faktůpolarka27 píše: ↑09 říj 2020, 09:11 chřipečka
za roky 2012 - 2018 se průměrně nakazilo 19 % populace tedy cca z 10 milionu - 1,8 milionu , úmrtnost cca 2000 osob
což činí cca 0,1 % z nakažených
Nikde jsem se nedočetl, že by chřipečka zanechávala nějaká další poškození
COVID-19
v za rok 2020 je nakaženo cca 92 000 , úmrtnost přes 800 což odpovídá 0,9 %
Přičemž - různé zdroje , i mimo ČR uvádí o vyléčení u cca 30 % pacientů je zjištěno poškození mozku, plic, .....
![Think :-k](./images/smilies/eusa_think.gif)
Výpočet úmrtnosti, u obou uvedených onemocnění, je na vodě, protože neznáme přesný počet nakažených a ani zemřelých, protože významná část obětí (a troufám si říct většina, přesto, že proto nemám momentálně důkaz) umírá na komplikace spojené s kombinací více zdravotních problémů. Čili:
- dlouhodobě HIV pozitivní pacient s rozvinutým AIDS dostane chřipku, která ho dorazí, zemřel na chřipku nebo na AIDS?
- pacienta prolezlého rakovinou postihne zápal plic, který zakceleruje jeho potíže, pacient nakonec zemře, na rakovinu nebo zápal plic?
- napálím to v autě do stromu, při příjmu na ARO bude preventivně proveden COVID test, který se ukáže jako pozitivní. Na následky zranění následně chcípnu, ovšem ve statistikách budu uveden jako zemřelý s COVID, proto budu započítán jako oběť koronavirové nákazy. Nebo budu dokonce mít 2 čárky a jednou mě ke své mediální manipulaci zneužije jakýsi plukovník a podruhé policejní prezident, když bude horovat za vyšší pokuty, ani bych se tomu v tomto státě nedivil
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
Každopádně, pokud se snažím vypočítat 800 / 92000, tak si musím uvědomit, že v čitateli i jmenovateli mám nepřesné číslo, tudíž výsledek je vycucaný z palce.
Nehledě na to, že lékaři, kteří tu petici iniciovali, primárně nebagatelizují závažnost nemoci, ale oprávněně se ohrazují vůči hysterické mediální masáži a účelové neobjektivitě, což situaci ještě zhoršuje. A to se nebavím o tom, jak si na pozadí této situace někteří přilepšují ekonomicky i politicky
![Brick wall ](*,)](./images/smilies/eusa_wall.gif)
Samozřejmě, nejlepší je, když ihned najdeme univerzálního viníka. Pamatuju si, když před lety na Ukrajině spadlo jedno dopravní letadlo, taky už mnozí věděli, co se stalo a kdo za to může ještě předtím, než hasiči dohasili hořící trosky, natož, aby se tam ukázal nějaký vyšetřovací tým. Ale možná je to běžný princip průběhu vyšetřování v "právním státě". Prostě nejdříve si stanovíme, kdo je viník a potom na to našroubujeme nějaké "důkazy".
Ale fajn, že to vím, až píchnu kolo, bude mi jasné, že za to může Putin. A až se mi udělá blbě, tak určitě proto, že mě nějaký agent napěchoval novičokem. Ale můžu být v klidu, otravu touto smrtící látkou napadení v posledních letech zázračně přežívají, takže budu mít šanci
![Dancing :D/](./images/smilies/eusa_dance.gif)
EDIT: Štěpáne, díky za ty texty, je to podnětné a já nemám tolik času, abych to dohledával, takže jsi mi ušetřil práci. Ano, je to server o autech, ale jsme ve Stringově kecacím vlákně. Pokud se to Stringovi nelíbí a pošle nás s tím do zádele, tak to budu respektovat. Jinak se té diskusi nebráním, pokud je vedená korektně, může to být zdrojem informací.
Důležitý je prostě neblbnout a používat zdravý rozum. By mě např. fakt zajímalo, na základě jakého odborného podkladu došel někdo k závěru, že když sedí šest lidí u stolu, tak už to je moc, ale čtyři jsou OK
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)