Ahojte, tak a už mám 13 tisic km a priemer 4,9l/100km, priemernú rýchlosť 61km/hod. Myslím, že veľmi slušné, asi sa pri tom diesli až tak nekopli so spotrebou. Mal som už 12 áut a natočil na každom okolo 200 tis km a... benzíny som mal vždy nadspotrebu cca tak o liter, pri diesloch(posledných 5 áut) mám pod spotrebu, ktorú meriavam aj pri tankovaní. Tak som zvedavý, ako to bude s touto ix20-tkou, keď sadne.Ale myslím si, že ten motor je už tak prešpikovaný na výkon pri tom malom obsahu, že budem sa točiť okolo udávanej spotreby. Na manželkinom Fiate Croma po najazdení 50 tis km spadla spotreba naraz o liter nafty, teraz má 5,7 litra, taktiež, keď som jej dal pneu miesto 215 na 205/55 R16,tak jej klesla spotreba cca o 0,4litra. Asi tam aj počítač bude nejak nastavený, aby sa auto zabehlo a postupne zmení pomery zmesi paliva a bude to lepšie. A uvidím, aká bude zima, lebo leto mám na 16" pneu a zimu dám na 15".Som zvedavý, aké budeme mať skúsenosti okolo 50 tis.km. Ale hlavne, nech sa "neprežiera":-) a nepýta, ale poslúcha a slúži