Kdyby mě opice stála 700,tedy jí kupoval jako mládě, tak bych samozřejmě vysolil 36 za druhovýrobu ani bych nekec, jenže já koupil opičku starší za 120, což už mi kroutí ruku od peněženky pač je to 1/3 ceny. Než jsem si Magentise/Sonatu kupoval, zjišťoval jsem si ceny náhradních dílu, vše jsem akceptoval, až na ten DPF. U toho jsem si zjistil, že jde demontovat za nějakých 8 tis. a s tím šel do koupě. Jelikož to bylo mé vysněné auto, a poměr cena-výkon byl nepřekonatelný. Bohužel jsem ale nevěděl, jak moc velké svinstvo jsou miniaturní částečky prachu nesoucí rakovinotvorné sajrajty, to jsem zjistil až po ucpání a demontáži.
Ale zase si říkám, že v zemi, kde je průměrný věk aut 14 let a na zemi kde záoceánská loď za jedinou plavbu vyplodí tolik emisí, jako 6mil. aut za rok, tak můžu mít ještě svědomí čisté, do té doby, než tu bude 75% aut s DPF. Jenže předpokládám, že 75% majitelů bude preferovat podobný způsob opravy jako já.
Jestli vás to uspokojí, tak si za těch 30 ušetřených tis. koupím super akukolo a budu jezdit na něm.

Apropo, přímo v autorizáku Kia mi potvrdili, že to sami tak provádějí, kdy filtr vyříznou, vloží dovnitř KAT z USA za 2500,- zavaří, vypnou a tradá ekologie.
Kia Magentis 2,0 CRDi r.v. 2007