Hardcam píše:Jeste se vratim k tomuhle clanku:
http://ekonomika.idnes.cz/dopis-sefa-hy ... nomika_spi
Mimo to, ze ten dopis a cely to kolem je fakt dost uchylny, je treba se Hyundai v jednom zastat a to ty vybavy. Rozebereme si uvodni fotku.
Na ni vidime i30, i40, Rapida a Superba. Starou Fabku nepocitam.
Uz z fotky je videt, ze ty lzi o prevybavenych Hyundaich jsou nesmysl - i40 ma pouze 16ky kola, nema xenony, zatmavena skla. Prakticky se jedna o nejnizsi vybavu, ktera tu ani nezaznamenala prodejni uspechy. Vedle stojici Superb by tak teoreticky mel mit vybavou navrch popr. aspon stejne stoji.
Stejne je to s i30, uz samotna maska znaci, ze o zadnou nabusenou vybavu se rozhodne nejedna, vyssi maji chromovou. Toto bude nejprodavanejsi verze u nas, kterou ma i dost lidi na foru. Naproti tomu i ten, kdo se o Skodovky nezajima, musi vedet, ze Skodovka ani do strednich vybav nikdy nedava zatmavena zadni skla a elektrony, proto vetsina Skodovek jezdi na plechach bo to je takovej domaci kult. Takze Rapid urcite neni v nesrovnatelny vybave pripadne cene.
Tak jsem po letech zase tady! To je překvápko, co?
Fotky jsou od "mého nového dealera". Mám tedy jasnou představu jaká auta tam vedle sebe stojí. Dali si tu práci a snažili se postavit vedle sebe co možná nejsrovatelnější auta co se týče výbav a oni i ty ceny jsou si celkem blízké. Podle konfigurátorů, všichni víme, že konečná cena na faktuře je mnohdy úplně někde jinde.
Pročetl jsem si celé vlákno a cítím potřebu se vyjádřit ještě k jedné věci - i já se po přečtení dopisu VeVerky dealerům stydím, že jezdím
![Hyundai :hyu:](./images/smilies/eusa_boohoo.gif)
. Čím dál agresivnější reklamní kampaně, klesající kvalita aut (já už v servisu skoro bydlím - blbejch 15 aut a já jsem v servisu každý týden, mnohdy i dvakrát s další závadou - to je k blití). Fluidic sculpture, který se mi nelíbí. Kdysi dávno jsem tu napsal, že jiný auto než
si nekoupím. Never say never. Rozhodně už
není automatická volba, v tuto chvíli kdybych měl kupovat auto, tak je 4. v pořadí po Aurisu, Mazdě 3 a Nissanu Juke, který se strašně líbí mojí ženě (chápu, je to sice auto na prd, ale má charima).
Jsem cestou, kterou
nastoupil na všech fronátch (od PR až k samotným produktům), hluboce zklamán. Já osobně asi značku po 6 vlastních autech opustím a vyvinu maximální úsilí odvézt pryč i firmu a další lidi, kterým se o auta starám. Ach jo!
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
24. (OPEL 1.) Mokka-e Ultimate