1.servisní(garanční) prohlídka

Vše o garančkách a Vašich zkušenostech se servisy.

Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři

Odpovědět
Chasnik

Re: 1.servisní(garanční) prohlídka

Příspěvek od Chasnik »

Jak často jezdíš ve městě? Tramvajové koleje, kanály, občas parking na chodníku... geometrie je užitečná, kdyby jsi viděl roční pneu na mém předchozím autě, které nemělo dělanou geometrii 2 roky, tak bys' souhlasil.
i30 combi PDe 1.5 DPi 110k
i30 kombi CRDi Weekend Design 109 k (17-20), Cee'd SW 1.6 GDI 135 k (15 -17 )
i30 cw 1.6 CVVT 126 k (11 - 15), C-MAX 1.6 TDCI 109k (06 - 11), Punto 1.2 16V 80k (02 - 06)
6 x Š 120/125 (95 - 02)
Reklama

severtom

Příspěvek od severtom »

baltazarek píše:Take by me zajimalo. Poslali mi tento tyden cenu kolem 5000 korun, ale v cene je i geometrie kol. Myslite si ze ma smysl delat geometrii ? Jinak mate nekdo zkusenost se servisem v Brne na Videnske ? Diky
To fakt záleží na tom, jak a kde jezdíš. Moje i30 byla na geometrii po roce, vpředu žádná odchylka, vzadu na obou kolech 0,11 stupně, což nejspíš bylo chybně už z výroby (podle znamének byla obě kola natočena vůči autu na stejnou - levou - stranu).
I 30 CW Plus 1,4 CVVT LPG 08/2010
Netvrďte, že jdu za každou cenu proti proudu, myslete si, že si rád udělám vlastní názor :-)
yendys
*

Příspěvek od yendys »

Mel bych možnost odkoupit z firmy sluzebniho kombika s motorem 1.6 a zajímá me jedna věc ohledně motoru.
První servisni, garancni, prohlidka mela probehnout při 20.000 km a řidič s autem jezdil do 34.000 km!! Pak ho napadlo taky otevřít servisní knihu a zjistil problém. V servise to udělali velmi fikaně. Zapsali prohlídku při 20.tis a vyměnily olej, filtry atd. a pak myslím provedli úkony , co následují při 40.tis a zapsali do knizky.

Cena za auto je slusna a já znam i tohle tajemstvi , ale zajímá me jak na tom bude motor??? Nebáli byste se toho do budoucna?
Naposledy upravil(a) yendys dne 27 říj 2012, 11:54, celkem upraveno 1 x.
i30 kombi 1.6 CRDi
walach
**

Příspěvek od walach »

Koukám,že frajeři v :hyu: servisu si umí poradit :P .
Pokud ti nechají záruku na motor ,tak by to snad nemusel být do budoucna problém.Jak na tom ten motor doopravdy je ukáže jenom čas (aby nepapal olej a měl odpovídající výkon).Pro jistotu bych si ten motor nechal zkontrolovat někde jinde.
Hyundai i 30 comfort 1,6i (93 kw)šestikvalt, glowing red, 03 2011
yendys
*

Příspěvek od yendys »

No.. já mám za to, že právě řešili i tu záruku. Proto do SK zapsali, že je vše správně. Ale kdo ví, co zapsali někam do systému... nebo zkrátka bokem.
Mám z toho docela strach. Poznám jako nezkušenec podle zvuku nějaké nenormálnosti? Ještě před nezávislím servisem.
i30 kombi 1.6 CRDi
Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

34tkm na jeden olej je dost, nicmene si rekneme jednu vec - v Cechach jezdi takovych aut mraky, tisice, jednoduse proto, ze jedou na servis v dobry vuli, ze jim olej nekdo vymeni, ale nestane se tak. Asi bych to pro jednou neresil, ale vubec neudelas spatne, pokud bude olej menit priste po 10tkm.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
yendys
*

Příspěvek od yendys »

Ok. díky za odpovědi :)
Prohlídnu motor, poslechnu. pokud nebude cvakat jak Zetor tak to vezmu. [-o< Zas vím o tom autě víc než dost a mám jistotu, že není stočené, bourané a ani ťuknuté. :wink:

Jinak ještě pro odreagování a popřemýšlení :idea:
http://www.youtube.com/watch?v=4S2FRNswGtQ

:D
i30 kombi 1.6 CRDi
Espero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Espero »

Já bych se na to naopak vykašlal a hledal bych jiný vůz. Aut je na trhu tolik, že není nutno brát kousek s nejistým opečováváním.
od 29.3.2018 Peugeot Boxer 3000 Blue HDi L2H1,barva červená Tiziano,obytný vůz s ložnicí 1,87x3,12 m.
od. 19.4.2017 Renault R 11,1,7i z 04/1985,barva červená (atestovaný veterán)
od 17.12.2021 Renault Fluence 1,6 16V z 08/2010, barva béžová metalíza
pietro32i

Příspěvek od pietro32i »

Ako neistým? Veď má istotu, že je nestočené, nebúrané, a prvý olej bol menený po x km, pričom o záruku nepríde, keďže to má v servisnej knižke zapísané akože správne. Nájdi mi hneď teraz ešte aspoň jedno auto na trhu, u ktorého budeš mať tieto istoty :mrgreen:. Istoty, nie domnienky.
Ak by bola možnosť, tak ja zoberiem hneď svoju služobnú fabiu (2005), hoci je bez výbavy, má iba klímu. Nemá PP, ABS, skrátka nič, napriek tomu by som ju zobral bez váhania a uprednostnil by som ju určite pred hocijakou inou, novšou, s vyššou výbavou, ale s pre mňa neznámou históriou.
i30 1.4 CVVT, 80 kW (2010) Obrázek
Espero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Espero »

A můžeš mít jistotu, že se to týká jen toho oleje? Či jiných dalších věcí? Já myslím, že přejet výměnu oleje dvojnásobně je docela vizitkou toho majitele, ať už to v servisní knize je nebo není a údaj je tam podvodný je bez diskuze, přece nejde jenom o to, jestli Ti někdo uzná záruku nebo neuzná.
Fakt je, že se už podobným situacím vyhýbám a H1 byl poslední ojetý vůz který jsem kdy koupil. Trh ojetin je u nás v ČR dnes tak rizikový, že je lepší koupit nové a držet ho déle a hlavně to vydržet ho déle držet. Totiž když koupíš nový, takové starosti nemáš. Jestli koupím nový a mám ho osm let, nebo koupím starý třeba 4 roky a mám ho 4 roky je v podstatě totéž. Jenom s tím rozdílem, že nemusím řešit šlendrián jiných lidí a přesně to své auto znám od počátku, co potřebuje, kde má slabiny a jak na něj. A dokonce ani cenové srovnání neobstojí, protože do ojetého auta musíš investovat tak jako tak.
Když jsem kupoval H1, mělo najeto jen 29 tisíc a přesto jsem do něj během roku musel vrazit nějakých 16 tisíc. Dalších asi 10 tisíc pak další rok. To už nyní odpadlo a jezdí bez zásadních nákladů na servis, ale prodražilo se mi to zpočátku taky. A není to o ničem jiném než o údržbě. Argument není ani to, že na nové třeba nemáš peníze, protože importéři sami se starají o přiajtelné financování cizími zdroji. Dokonce bych řekl, že financovat auto budoucími příjmy je dnes lepši než úsporami, vzhledem k propadu ceny Tě to pak méně bolí, když si investici rozložíš v čase a nvíc to méně bolí i při krádeži nebo zničení. Ovšem musíš to mít pojištěné.

Tak a teď čekám, že mě skalní příznivci ojetin ukamenují.
od 29.3.2018 Peugeot Boxer 3000 Blue HDi L2H1,barva červená Tiziano,obytný vůz s ložnicí 1,87x3,12 m.
pietro32i

Příspěvek od pietro32i »

No veď práveže, ako som to pochopil ja, má istotu, že sa to netýka ničoho iného než toho oleja. Keď je to auto od nich z firmy a vie o tom oleji, tak by snáď vedel aj o iných prehmatoch na tom aute vykonaných. To nie je prípad, že užívateľ sa potrebuje toho auta zbaviť, lebo chce kúpiť nové, on z predaja toho auta nebude mať žiadny zisk, nové dostane aj keby to staré kúpil hocikto iný. Áno, prekročiť výmenu oleja je šlendriánstvo, ale pri firemných autách - hlavne u tých, ktoré nedisponujú primitívnou funkciou hlásenia blížiacej sa potreby výmeny oleja - je to celkom bežná vec, si myslím. Tiež som zástanca kúpy radšej nového auta, alebo ojazdeného od známeho, nie od celkom neznámeho. A toto je kúpa od "známeho", nie úplná mačka vo vreci.
Espero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Espero »

Já mám taky služební auto (Hondu Civic) a houby vím, jak probíhá u toho servis. Je tam nějaký garážmistr, který se o to stará podle projetých kilometrů a podle ročního období a podle stáří vozu, když s tím něco je, tak mu to řeknu aby to nechal opravit. Když je to špinavé, tak nechá umýt. Když je potřeba dolít olej a ostřikovač, doleje to. Prostě když auto potřebuju tak jedu. Někdy se mi ale stane, že musím v tom okamžiku jiným autem, a to pak znamená, že se na autě asi něco řeší, co to nevím. K papírům se nedostanu a nic mi do nich vlastně není. Nejsem placený za starání se o auto. Takže nemůžu říct, i když s tím autem jezdím už 4 roky, jak se tam vůbec údržba dělá. No pak si to kup.
Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

Espero: a kde mas jistotu, ze autorizak olej vymeni i u tveho vozu, ktery jsi kupoval novy? Nikde, nikde, nikde - dnesni priklad https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.php?f=78&t=25771. A ze koukas na auto za okynkem z 15ti metru? Mas jistotu, ze mechanik neodpustil jen pul naplne a zbytek doplnil? Je uplne jedno, co koupis a cim vetsi exotiku mas, tim hur bojujes s pripadnou zavadu (bud s financemi nebo dostupnosti) - cili kdyz ti neco odejde na 5 let stary Octavii, vzdycky to sezenes snadneji a podstatne levneji, nez kdyz bude mit zavadu na Meganu, kterymu akorat skoncila zaruka. Strucne receno jistotu nemas nikdy, dokud se o kompletni peci nestaras ty sam - pak ale nepomyslej na zaruku.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
pietro32i

Příspěvek od pietro32i »

Jasné, podrobnosti však nevieš ani o svojom vlastnom novom aute. Prídeš na garančku, necháš ho tam a nevieš čo všetko s nim naozaj robia :wink: a či vôbec robia/menia všetko, čo je predpísané robiť/meniť. Ja som to chápal skôr z toho pohľadu, že ak to auto jazdí vo firme, tak vieš, že nebolo búrané, že nie sú na ňom stočené km a ak chceš, tak máš možnosť sa reálne dozvedieť aj to, čo tam bolo menené, opravované. Vždy o niečo istejšia kúpa, než z aaaauto :mrgreen:.
Edit: Hardcam ma predbehol...
Espero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Espero »

No tak než z AAA to asi jistější je. Vyměněný olej poznám přece podle barvy, ne? A taky se podívám, jestli je na rysce plná a jestli je průhledný. Zda vyměnili filtr však nevím....
Odpovědět

Zpět na „i30 Garanční prohlídky, servis“