Spis zalezi na tech lidech v servisu a jejich firemni politice vuci zakazniku. Hyundai jako takovej dava svým servisum volnou ruku například s donesenim vlastního oleje. Proto ma každý servis nastavenou politiku jinak. Nechat se ojebavat za 3,3l oleje 1300 Kc je uz docela ulet. Nehlede na to, ze tento druh oleje se da sehnat za polovinu a nebo za tu samou castku si vyberu mnohem lepsi olej. Další vyhoda je ta, ze pokud si prinesu vlastní olej, tak podle manuálu k vozidlu si mohu vybrat presne ten typ podle specifikace. Mam totiž zkušenost, ze byvaly servis me do auta lil jinou specifikaci oleje nez mam v manuálu. Takze jsem rad, že si ted mohu prinest olej sam - proste pro sichr.A navíc ted kontroluju i olejovy filtr - taky pro sichr.

Uz jenom když me byvaly servis zrazoval od predcasne vymeny oleje - protože Skodovky na ten olej bezne najizdeji 30 tkm- je ulet. Stejne jako když mne rikali, ze dodatecna antikorozni ochrana není potřeba. Tak to at jdou do prdele
Když jsem si pod auto vlezl a videl, kde je to všude z vyroby olejebane sem se musel v duchu smat a byl sem nasranej zaroven. A každý prece jiz vi, ze predcasna vymena oleje zbytecna není. Naopak motoru jen prospeje. Zvlast, když jezdite kratke trasy a mate caste starty - zejména v zimě.