Odskakování a hluk zadní nápravy.

Moderátoři: frawd, Moderátoři

Odpovědět
mmv

Re: Odskakování a hluk zadní nápravy.

Příspěvek od mmv »

dovolím si zde v této sekci popřát v Novém roce co nejméně rušivých "odskočení" a v servisech co nejméně "pane, to slyšíme poprvé"

... jinak v Nošovicích bych všem z chráněné dílny přál hodně zdraví, to potřebují aby byli pečlivější v plnění úkolů které jim pan Kim Jun-Ha coby Prezident HMMC nakázal v poselství "cituji"

„Zaměřme se na zvyšování kvality všeobecně: zlepšování vzájemné spolupráce
a komunikace, zdokonalení našich pracovních dovedností, dodržování stanovených pracovních postupů atd., protože jen tak se náš závod stane špičkovou světovou automobilkou jak z hlediska objemu výroby, tak i kvality produktů.“

... tak schválně, jestli to "pracovníci" z chráněné dílny v Nošovicích pochopí
odesláno z křesla u televize
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
Reklama

airwaves

Příspěvek od airwaves »

Důležitý bude, zda management a sám pan prezident rozpracují svůj projev do systému odměňování o kvalitě. Prachy, to je to oč tu běží. A nejen ve výrobě, ale i v servisech. :D Zatím v servisech na záruční opravy doplácejí. Hodinová mzda co jim :hyu: platí stačí sotva na náklady. Pak někomu vykládejte o kvalitě a o tom, co kdo slyšel poprvé (že mě něco chrastí v palubovce :D ). Musí Kim pustit kačku to je celý. A špatně na tom není, má z čeho. :D
ix20 1,6 LPG a i30 1,6 LPG
Skyline

Příspěvek od Skyline »

Lidi chteli jste levny a novy auta, výrobci to plni se vsem dusledky. Kazdy chce koupit za polovic ale plat mit plnej, tak to bohuzel nejde.
Škoda O III 1,6tdi 7°DSG
Hyundai i30 1,4 cvvt 2010 (prodáno)
airwaves

Příspěvek od airwaves »

Trošku jsem to nepobral...
frantaservis
**

Příspěvek od frantaservis »

Skyline píše:Lidi chteli jste levny a novy auta, výrobci to plni se vsem dusledky. Kazdy chce koupit za polovic ale plat mit plnej, tak to bohuzel nejde.
Ano,bohužel......jenže se v tomto případě jedná o záměrnou chybu,která je odstranitelná v průběhu výroby a navíc zcela bez nákladů. Nejspíš jsou karty rozdané někde jinde. :cry: S tím souvisí také skutečnost,že tlumiče od jiných výrobců,Kyaba,Monroe apod. nejsou dosud v prodeji,protože to výrobce ani po dvou letech neschválil. Nejspíš by se mohlo ukázat jak to vlastně je a,že základní potenciál podvozku ix20 je velmi slušný i s tou chybou po jejímž odstranění by se ix20 mohla stát vážným konkutentem v tomto segmentu vozů.A o to asi není zájem.Franta.
JirN
**

Příspěvek od JirN »

Ja jsem na nejakem anglickem foru o tomto problemu (a snad i o hluku vpredu) cetl, ze nejakemu clovickovi rekli, ze Hyundai bude mit reseni, ale nejdriv az nekdy v breznu... Tak snad.
mmv

Příspěvek od mmv »

:-D ale pro naší nejednotu a proto že si necháme kolektivně kálet na hlavu, se to ČR týkat nebude :-)
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
JirN
**

Příspěvek od JirN »

Ja myslim, ze se par jedincu najde, kteri si to vydupou. Ale problem bude s ostatnyma, kterym zase reknou, ze to jsem jeste neslyseli....

Mam jeste jeden dotaz. Mam to auto nejaky ten mesic, problem se zadni napravou jsem nikdy nemel. Zato po cca 500km (po rel. slusnych silnicich, cca. 220 km dalnice, 1. trida, mesto, okresky, ale ne rozbite..) se mi zda, ze najednou se auto dost rozhoupe, kdyz vjedu levym prednim kolem do nejake nerovnosti, napr. o 2-3 cm hloubeji usazeneho kanalu. Predtim to projizdelo bez problemu, ted se mi zda, ze je jednak tvrdsi "dopad" a to rozhoupani, rozhodne nekolikanasobne vic, nez je hloubka te nerovnosti. Na pravem kole jsem si nic podobneho nevsiml. Ze by tak rychle odesel jeden tlumic??? :roll: Asi budu muset zajit se zeptat do servisu.
mmv

Příspěvek od mmv »

:-) že by korejský (turecký) bambusy nevydrželi letošní tuhou zimu ??? mě právě tohle houpání dělá celý auto, přejedu nerovnost a předek jde nahoru pak dolu a zadek jde do výšin a pak pomalu dolu, nebavím se o přejezdu pěchotního zákopu, ale běžný nerovnosti na běžný silnici, kdy moje obstarožní felicie jede rovně ale :hyu: jede přes karpaty :-(
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
JirN
**

Příspěvek od JirN »

Mne to nedela dopredu-dozadu, ale vlevo-vpravo, proste vice-mene pricne, do delky jenom malo. To u miho 8 let stareho sunt ruskeho auta se 160000km a puvodnimi ruskymi tlumici nedelalo ani nahodou. Ono to vypada, jako by auto prejizdelo sikmo pres dvojity pricni prah vzdaleny od sebe tak metr. A nejvice me zarazi, ze to dela jenom leve predni kolo, prave (ktere urcite preslo vice nerovnostma) ne.
Chasnik

Příspěvek od Chasnik »

Kdysi se tady psalo, že tlumiče v některých modelech Hyu mají v zimě horší funkčnost (nestlačují a neroztahují se tak, jak by měly), proto je pak celé auto jako žebřiňák...
i30 combi PDe 1.5 DPi 110k
i30 kombi CRDi Weekend Design 109 k (17-20), Cee'd SW 1.6 GDI 135 k (15 -17 )
i30 cw 1.6 CVVT 126 k (11 - 15), C-MAX 1.6 TDCI 109k (06 - 11), Punto 1.2 16V 80k (02 - 06)
6 x Š 120/125 (95 - 02)
miche
*

Příspěvek od miche »

JirN píše:Mne to nedela dopredu-dozadu, ale vlevo-vpravo, proste vice-mene pricne, do delky jenom malo. To u miho 8 let stareho sunt ruskeho auta se 160000km a puvodnimi ruskymi tlumici nedelalo ani nahodou. Ono to vypada, jako by auto prejizdelo sikmo pres dvojity pricni prah vzdaleny od sebe tak metr. A nejvice me zarazi, ze to dela jenom leve predni kolo, prave (ktere urcite preslo vice nerovnostma) ne.
Hele, mě toto dělalo před reklamací předních tlumičů taky, nedalo se s tím rozumně jet do zatáčky plné nerovností nebo úsek plný vybržděných vln od náklaďáků + to vydávalo děsnej tlukot (ty tlumiče) na sebemenší vlnce, nerovnosti, překážce .... Pokud je to spojeno s tím tlukotem (jak když se sypou brambory do kýbla), tak už se to tu řešilo, pomůže jedině výměna předních tlumičů (za dieslové??? nevím co s tím dělaj přesně).
Opravdová škoda, že se nedaj vyměnit tlumiče za značkové .... Protože v zimě je to teda tragédie :roll:
Přitom když pominu tu zadní nápravu (při přejetí vymazlené příčné nerovnosti je to o strach), tak velké díry to zvládá celkem obstojně, ale bohužel ty tlumiče se nevrací dostatečně rychle a auto je hlavně na drobnejch nerovnostech zbytečně nervózní a ve spojení s nekvalitně umístěnou palubní deskou je to teda koncert :?
Hyundai IX 20, Sienna Orange - 1.4/66kW Tricolor 2011
airwaves

Příspěvek od airwaves »

http://www.deprese.com/index.php?sectio ... on2=strach

Stane se vám, že vás v běžné situaci přepadne nezvladatelná úzkost? Bojíte se stísněných prostor, výšek nebo třeba pavouků? Máte pocit, že musíte utéct domů nebo dokonce už z domu ani nevycházíte? Hrůza je tak veliká, že se bojíte o svůj život? Strach přichází stále častěji a brání vám v normálním životě? Váš rozum říká, že se nic vážného neděje, ale pro vás to neznamená úlevu?
JirN
**

Příspěvek od JirN »

Prave ze mne to neprijde ta predni naprava AZ takova hlucna. Trochu vice to slyset jak ve starem voze nebo ve Fabii I nebo II, ale nic hrozneho. Asi fakt zajedu do servisu jim to ukazat.
Jinak jak jsem psal ve svem prvnim prispevku, z toho anglickeho fora jsem mel dojem, ze Hyundai uz asi chysta nove tlumice. Alespon pro Anglii :-)
mmv

Příspěvek od mmv »

můžeš přidat odkaz na to místo toho UK fora ???

to airwaves :jestli myslíš, že můj chujday má Úzkostné poruchy, tak já ho na to léčení pošlu, když myslíš, že mu to zvedne náladu. Jenom aby pochopil (můj :hyu: ) tu dánskou terapii, z toho mám teda strach :?
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
Odpovědět

Zpět na „ix20“