Palivo E85
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
Re: Palivo E85
Já to dneska prcnul do Sonči pravda jen jsem dotankovával takže tam šlo jen 10l, ale asi v tom budu pokračovat. Cena benzínu zhruba 30kč/1l a E85 23,80kč/1l. Samozřejmě že při tomhle poměru nic nepozoruju, ale ono to přijde
- Reklama
na E85 to víc žere, takže co ušetříš na ceně paliva, zaplatíš na litrech, o které to víc bude žrat. V reálu seš na nule, s tím rozdílem, že leješ do motoru co tam dle mě moc nepatří
Opel Omega 2.2 16V Caravan, 2001 Elegance
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997
S tou spotřebou nevím přijde mi, že to žere plus mínus stejně. Mám najeto 80km a ručičku kousek nad 3/4 nádrže a to stejné mi to ukazovalo i při benzínu. Problém osobně už vidím jinde a to ten, že se to palivo nelíbí jednotce a čidlům (nedokáže ho využít?). No prostě jeden den večer natankováno asi 35 litrů (nádrž dle papírů 65 litrů) a vše ok, ale druhý den to přišlo. S horším startem jsem počítal. Nepočítal jsem ovšem s tím, že se rozsvítí kontrolka motoru a něco tomu autu bude vadit. Jelikož mi vadí když svítí co nemá tak s tím přestávám vyjedu jen nádrž a konec. Hlavně bych nerad něco poškodil.
Auto je po zahřátí na tom stejně s dynamikou a spotřeba jak jsem psal mi přijde také stejná a přiměřená na můj styl jízdy. Trochu horší je ten studený start. No Sonata je holt chytřejší auto než Xantia
Auto je po zahřátí na tom stejně s dynamikou a spotřeba jak jsem psal mi přijde také stejná a přiměřená na můj styl jízdy. Trochu horší je ten studený start. No Sonata je holt chytřejší auto než Xantia
neřekl bych chytřejší, spíš citlivější, hlavně lambdasonda. Ale nemyslim si, že to malé naředění by mu tak vadilo, to bys neměl na ničem poznat.....Já kontrolku motoru nemám od výroby osazenou, takže tohle nepozoruji. Zas kontrolka není potřeba, když to škube, chcípá a cuká.
mirpie: Trochu? Nádrž 65l a E85 42l to není trochu.
No každopádně moje experimenty s E85 už nebudou. O víkendu jsem jel do Krkonoš takže, jsem musel tankovat před cestou a pak cestou zpět. Jednou jsem tam dal zhruba 20l Carrery 100 a podruhé 27l Carrery 95 a pohoda kontrolka zhasla ještě před cestou domů. Auto stratuje normálně a jezdí bez přískoků než se zahřeje
No každopádně moje experimenty s E85 už nebudou. O víkendu jsem jel do Krkonoš takže, jsem musel tankovat před cestou a pak cestou zpět. Jednou jsem tam dal zhruba 20l Carrery 100 a podruhé 27l Carrery 95 a pohoda kontrolka zhasla ještě před cestou domů. Auto stratuje normálně a jezdí bez přískoků než se zahřeje
Tak doufam, ez me rady nelitujes
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
tu pseudoekologickou sračku jsem vyjel takřka do konce a natankoval N95. Auto se zase chová a jezdí normálně. Spotřeba mi vyšla 9,2l/100km, vzhledem k tomu, že 2/3 to jezdilo po městě je to dobrá hodnota, ale už nikdy víc. Z výfuku místo slivovice konečně zas cejtim to co normálně
ZdenekH: jo, otočil jsem si poměr , 42l E85 poznat bude
ZdenekH: jo, otočil jsem si poměr , 42l E85 poznat bude
- Dr Meduza
- Kontaktovat uživatele:
vune slivovice z vejfuku
ze bych to zkusil aby pokazdy kdyz vyjizdim z garaze tam nebylo varovani o nebezpeci otravy
ze bych to zkusil aby pokazdy kdyz vyjizdim z garaze tam nebylo varovani o nebezpeci otravy
Coupe 2.0 LPG rv 96 barva Fialova -> rosekano -> uz je zase skoro opraveno
Opel Omega B 2.0 Combi LPG - luxusni kara, ma sedacky Recaro :D
- black_sheep
- Moderátor
ja to zkusil na lantre, 1:1 jsme fakt nepocitili zadny rozdil, jen se zvysila spotreba. ne proto, ze by auto jelo hur, ale bude to souviset s vyssim oktanovym cislem E85.. zralo to pak jeste hodne tak 500km provozu na benzin, ted uz je to zase plynule zpatky kde to bylo. asi upravene mapy v jednotce..
kazdopadne 1:1 je ta uspora tak mala, a navic z ty uspory min. polovinu vyzere rozdil ve spotrebe, ze to nema cenu tankovat, kdyz to palivo neni v nicem lepsi. kdyby to stalo pulku tak ok a pokracuju dal v redeni 1:1...
kazdopadne 1:1 je ta uspora tak mala, a navic z ty uspory min. polovinu vyzere rozdil ve spotrebe, ze to nema cenu tankovat, kdyz to palivo neni v nicem lepsi. kdyby to stalo pulku tak ok a pokracuju dal v redeni 1:1...
I ❤ cars
Driving a Mazda MX-5 and a BMW M3 E46 convertible.
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
Driving a Mazda MX-5 and a BMW M3 E46 convertible.
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
Pravda pravdoucí.
Hardcame jo máš pravdu
Mimochodem ve Světě motorů je o tom zase článek mají tam fábku sice ve verzi 1,2HTP a podle jejich počtů je ta úspora tak malá že je to na nic.
Hardcame jo máš pravdu
Mimochodem ve Světě motorů je o tom zase článek mají tam fábku sice ve verzi 1,2HTP a podle jejich počtů je ta úspora tak malá že je to na nic.
hodně z Vás to tady zkoušelo na neupravených autem, což může vést pak vyšší spotřebě u některých motorů. Přemýšlel tady někdo o úpravě svého vozu? Pokud si jej necháte upravit, spotřeba bude cca stejná jako s N95, palivo E85 levnější asi o 6Kč oproti benzínu a navýší se výkon. Při nájezdu 500km /týdně to je ušetření víc jak 10 000Kč /rok při spotřebě 7L/100km. A to věřím, že mnozí z Vás najedou týdně i víc km.
- Dr Meduza
- Kontaktovat uživatele:
pri najezdu 500km/tyden (25-30 tis km/rok) se mnohem vic vyplati nafta a nebo plyne85power píše:hodně z Vás to tady zkoušelo na neupravených autem, což může vést pak vyšší spotřebě u některých motorů. Přemýšlel tady někdo o úpravě svého vozu? Pokud si jej necháte upravit, spotřeba bude cca stejná jako s N95, palivo E85 levnější asi o 6Kč oproti benzínu a navýší se výkon. Při nájezdu 500km /týdně to je ušetření víc jak 10 000Kč /rok při spotřebě 7L/100km. A to věřím, že mnozí z Vás najedou týdně i víc km.
nehlede na to ze na E85 to bude zrat vzdycky vic nez na benzin, pokud se nezvedne komprese a pak se nebude dat jezdit na benzin
Coupe 2.0 LPG rv 96 barva Fialova -> rosekano -> uz je zase skoro opraveno
Souhlas s DrMeduzou... kámoš od toho taky opustil a šel do plynu..
HYUNDAI IX55 3.0crdi V6 176KW
prodáno
NISSAN X-TRAIL 1.6 DCI 96KW
KIA SORENTO XM FL 2.2 145KW
NISSAN MURANO 3.5 V6 188KW
HYUNDAI GRANDEUR 3.3 V6 173KW
HYUNDAI ACCENT 1.5 crdi
Koupeno: 03.08 ukradeno 02.14
prodáno
NISSAN X-TRAIL 1.6 DCI 96KW
KIA SORENTO XM FL 2.2 145KW
NISSAN MURANO 3.5 V6 188KW
HYUNDAI GRANDEUR 3.3 V6 173KW
HYUNDAI ACCENT 1.5 crdi
Koupeno: 03.08 ukradeno 02.14
ano LPG je řešení. jeho úprava je sice dražší, mám pocit, že úprava se pohybuje kolem 20 tis jak, u kterého auta. Úprava na E85 výjde něco kolem 8 tis. Co se týče cena plynu, tak jeho cena už taky postupně jde nahoru.
Druhé řešení nafta. No, já osobně nejsem nějak velký odpůrce nafty, ovšem do svého auta bych asi traktor moc nechtěl. V Tatrách je fajn, ale v osobáku je zase fajn benzín.
Druhé řešení nafta. No, já osobně nejsem nějak velký odpůrce nafty, ovšem do svého auta bych asi traktor moc nechtěl. V Tatrách je fajn, ale v osobáku je zase fajn benzín.