Moja filozofia ,ktorou som sa riadil pri navrhu a vyrobe tohto krytia je nasledovna: Auto ako take z dovodu nezavisleho perovania prednej napravy moc nekrizi,preto najcastejsia pricina uviaznutia v terene je "sadnutie na brucho" kde sa bud priecka prevodovky,alebo nosnik prednej napravy zahryzne do podkladu a znizena trakcia kolies nestaci na prekonanie vzniknuteho odporu. Zakrytim som vytvoril hladku,lahko treciu plochu,po ktorej by som sa mal klzat po terene,ked svetla vyska auta uz nebude stacit.Dalsi dovod je zabranenie odletovaniu kamenov pri rychlej jazde po sotoline a pripadnemu odrazeniu brzdnej trubky ci prerazenie nejakej cast podvozku,alebo vyfuku.V zime zasa vytvara vzduchovu teplu vrstvu,cim bude teplo pekne od podlahy(kurenie od vyfuku)bude ohrievat naftu,vodne nadrze. Otestovane to bolo v Bulharsku pri vysokych teplotach a minimalnych rychlostiach-nic nehori

Pri vyssich rychlostiach by zlepsene prudenie pod autom malo odsavat vzduch spod podlahy(nasavacich otvorov je tam dost v podbehoch a cez prednu masku) Cela konstrukcia vytvara dalsiu deformacnu zonu,kedy sa pripadny naraz rozlozi do celej konstrukcie a namal by sa poskodit samotny ram podlahy,ci karoserie(najazd na trciaci kamen vo vode,ci pen v trave.Bocne tzv. naslapy su vlastne vysuvne ochranne bocne trubky,daju sa vysunut o 7cm smerom von z karoserie a tak pri jazde v uzkych terenoch(kanony,jazda medzi stromy) chrania podbehy a boky dvier pred poskodenim od stromov,ci kamenov.Zaroven sluzia ako dvihacie miesta na Hi-lift. Predny plech je pretiahnuty az pod predny naraznik,lebo tento budem neskor skracovat a zabudujem dovnutra vystuznu nabehovu hranu.Tazne predne oka su odpilene,na nosniky su navarene Jokle 40x40x3 do ktorych sa zasuvaju v pripade potreby vyprostovacie oka so seklami-este treba vyrezat otvory do naraznika,neskor budu viditelne,ked sa odoberie z naraznika. Eventualne mozu sluzit ako ako uchytne miesta na prislusenstvo v buducnosti(nosna plosina na naklad,vyprostovaci navijak,radlica na odhrnanie snehu(ci mrtvol na ceste

) roztec uchytov bude rovnaka ako vzadu,cize rovnake prislusenstvo bude sa bude dat pouzit vpredu,aj vzadu. Dalsou etapou(na buduci rok) bude vytvorenie zadneho nosica rezervy(zaroven bude sluzit ako podlaha pri sklopeni pocas kempovania na ktoru sa bude prichytavat stanova predsien o zadne dvere) a vytvorenie ulozneho priestoru pod podlahou,pristupneho znutra(zvysi sa svetla vyska v aute,v zadnej casti na cca 150 cm,co v pripade nudze moze stacit na hygienu(sprcha),ci postavenie sa v aute(v kombinaci so zdvihacou strechou,alebo stresnym oknom-este som sa nerozhodol) V tomto podlahovom priestore sa zmestia tri 25l bandasky na naftu,ci vodu.Ked budu prazdne,premiestnia sa na zadny nosic,plne budu umiestnene pod podlahou kvoli tazisku.Ina varianta vyuzitia je uschovanie nafukovacieho clna(teraz v Bulharsku by sa hodil-zial cas uz nedovolil ho kupit,snad na buduci rok)Viacej popisov vnutornych uprav uvediem v inom topicu neskor,ked sa vratim do UK(v sobotu beriem Rexika na vylet za kanal)
PS no Ivane,konstrukciu sme davali sice dvaja na auto,ale pojde to aj samotnemu,len si musim spravit pomocne stojiny.Inac ram je navrhnuty tak,aby bol pristup ku vsetkym komponentom bez jeho demontaze,len treba zhodit dolu duralovy plech,tie zadne su dva,meter siroke umiestnene napriec auta z 3mm plechu a v pohode sa nahadzuju(sroubovacku mam vo vybave auta

) Inac ten predny ram budem prerabat,je umiestneny moc nizko , v zavere sa finisovalo tak sme ho nechali tak ako je,po novom bude mat dve lomove hrany a nie iba jednu ako teraz a odlahci sa.To az na buduci rok.