Kolesa na zimu
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
Re: Kolesa na zimu
Skok z ze 17 na 14 a naopak musi bejt zazitek ja skakal nejvic o palec, ted uz neskacu nikam
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
- Reklama
- Limitz
- Kontaktovat uživatele:
já na služebáku z 18 na 16 a připadal sem si jak na lodi
Hyundai Lantra 1.8 r.v. 1996 R.I.P.
momentálně služební Audi A6 Avant 2,5tdi quattro 360 000km
Limitz89@seznam.cz
Limitz89@seznam.cz
Zážitek v tom smyslu,že se ti doslova auto změní pod rukama.V podstatě teď je pro mě bezpečný jezdit pouze rovně a to ještě ne moc rychle,protože to bych taky nemusel ubrzdit.
Do zatáček jedině po razantním snížení rychlosti,jinak okamžitě problém..
Do zatáček jedině po razantním snížení rychlosti,jinak okamžitě problém..
Hyundai Matrix 1.5 CRDi VGT 81kw
Zdravím Vás, dnes jsem narazil na zajímavý problém - shodil jsem letní 16" a nechal nazout nové zimní gumy na origo Hyundai 15" liťáky, se kterými jsem auto koupil. Mno a nastal problém, že když razantněji projedu pravotočivou ostřejší zatáčku, tak dokud se auto nesrovná, slyším od levého zadního (překvapivě) kola takové cinkání, ťukání, či jak to nazvat - prostě jak tam o sebe něco ťuká. Onen zvuk zůstal i po sundání a opětovném nasazení kola, jen se to trochu zlepšilo.
Moje úvaha - když jsem auto přebíral, tak origo 15" liťáky nebyla vyvážena tak, jak se to dnes dělá - závaží lepená zevnitř kola, ale pěkne "postaru" závaží zvenku kol, takové ty rozklepávané, či jak to nazvat. Když jsem je nechával vyzout, tak v pneuservisu se borec moc divil kdo to vyvažoval, že takhle se to nedělá. Mám tak trochu obavu, jestli zkrátka lepená závaži zevnitř kola občas neťuknou o brzdiče nebo někde v těch místech i když pohledově vypadají závaží i brzdič netknutě.
Zaráži mě, že to dělá pouze v pravotočivé zatáčce, je jednou, zda brzdím, přidávám nebo jen projíždím a pouze jedno kolo. Do pátku teď budu pryč a auto bude stát v garáži, takže se k tomu nedostanu, ale v pátek hodlám nasadit letní 16", zda to přestane nebo je chyba někde jinde - že by třeba tlumič, uložení ?
Někdo nějaký nápad ? Díky
Moje úvaha - když jsem auto přebíral, tak origo 15" liťáky nebyla vyvážena tak, jak se to dnes dělá - závaží lepená zevnitř kola, ale pěkne "postaru" závaží zvenku kol, takové ty rozklepávané, či jak to nazvat. Když jsem je nechával vyzout, tak v pneuservisu se borec moc divil kdo to vyvažoval, že takhle se to nedělá. Mám tak trochu obavu, jestli zkrátka lepená závaži zevnitř kola občas neťuknou o brzdiče nebo někde v těch místech i když pohledově vypadají závaží i brzdič netknutě.
Zaráži mě, že to dělá pouze v pravotočivé zatáčce, je jednou, zda brzdím, přidávám nebo jen projíždím a pouze jedno kolo. Do pátku teď budu pryč a auto bude stát v garáži, takže se k tomu nedostanu, ale v pátek hodlám nasadit letní 16", zda to přestane nebo je chyba někde jinde - že by třeba tlumič, uložení ?
Někdo nějaký nápad ? Díky
Jedná se o kolizi vnitřního závaží v kole a ramena nápravy. Je to fakt natěsno.
i30 2012 Style - 1,6 GDI - Hazel Brown
Jo, jo - také mi to předělávali
Zdravím všetkých, mám 1,6 CRDi 81 kw a ako zimné pneu som kúpil Kleber Krisalp 195/65 R 15. Akurát mám na otázku. Zdá sa mi totiž, že od rýchlsti nad 90 km/h začnú tie pneumatiky robiť výrazný hluk. Máte s tým niekto skúsenosť?
To dělají elektrony, ocelovej disk to neudělá. Já koupil Dunlopy + alu disku 15" a jsou míň hlučné než ty původní letní hanccoky. Myslím, že to je podle počtu děr a vystouplosti aludisků.
Ale bohžiaľ ja nemám elektróny, je to na pôvodných diskoch na ktorých boli letné Hankooky, ktoré boli oproti tomu tichučké.
to není podle alu nebo ocel. disků, ani podle členitosti alu, ale podle dezénu pneumatik. Tzn. ano - je možné, že i zimní Dunlopky budou míň hlučné jak letní Hankooky - ne že by byly špatná, klidně to mžůe být i naopak, ale jde opravdu o dezén pneu! Co se klébru týče, je to levnější značka, hlučnost tam bývá ta část, na které se šetří...
Hyundai i30cw-2012, premium, 1.6GDi 99KW, aqua blue - live
Škoda Fabia - 2004, 1.9Tdi 93KW - sold
Alfa Romeo 147 - 2002, 1.9JTD 88KW - sold
Škoda Fabia - 2000, 1.4MPi 44KW - sold
Škoda Fabia - 2004, 1.9Tdi 93KW - sold
Alfa Romeo 147 - 2002, 1.9JTD 88KW - sold
Škoda Fabia - 2000, 1.4MPi 44KW - sold
Pred tyzdnom som prezul na zimne 15" Continental TS830 a ta hlucnost panecku
Su jazdene jednu sezonu na minulom aute a na tom som to nepozoroval. Jasne ze to bolo aj tym, ze predchadzajuce auto bolo diesel.
I30 a jej skoro nehlucny motor v kombinacii s chabo odhlucnenymi podbehmi ten hluk nema ako potlacit. Zit sa s tym ale da. Nie je to nic hrozne, ale oproti letnemu obutiu je to rozdiel. Kazdopadne maloktora zimna guma je tichsia ako letna
Su jazdene jednu sezonu na minulom aute a na tom som to nepozoroval. Jasne ze to bolo aj tym, ze predchadzajuce auto bolo diesel.
I30 a jej skoro nehlucny motor v kombinacii s chabo odhlucnenymi podbehmi ten hluk nema ako potlacit. Zit sa s tym ale da. Nie je to nic hrozne, ale oproti letnemu obutiu je to rozdiel. Kazdopadne maloktora zimna guma je tichsia ako letna
Hyundai i30 kombi 1.6GDI Style cool red 10/2012 -
Tak to asi nie som sám. Ja som mal zimné Klebery, aj keď len 14 palcové aj na starom aute Hyundai Accent a tam to nebol taký hluk. (Aj keď je pravda, že tam ten motor nebol tichý ako na i30).
- kubad
- **
- Kontaktovat uživatele:
Hardcam píše:Skok z ze 17 na 14 a naopak musi bejt zazitek ja skakal nejvic o palec, ted uz neskacu nikam
já na minulém autě letní 245/35 R18 a zimní 215/60 R16 hehe vcelku slušný rozdíl v zatáčení
:hyu: IX55 3,0 V6 Premium +/- 10,5ltr/100km, 64tkm na tachometru 06/2010
New Yaris 1.33 Style Dual VVT-i Multidrive S mé drahé polovičky 01/2012
New Yaris 1.33 Style Dual VVT-i Multidrive S mé drahé polovičky 01/2012
- starka-cashmoney
- **
mam otazku:
1.6 GDI STYLE Origo 17 ky. v TP mam vsetky rozmery 15,16 aj 17. Kupil som zimne gumy ky MIchelin a plechace 15". Dnes som ich chcel dat v pneuservise dat obut a nepasuju. Udajne su velke brzdice. Podotykam ze mam v TP zapisane ako prioritne disky 6Jx15 a potom alternativy 16ky a 17ky. Nemali ste niekto tento problem? Dakujem za info
1.6 GDI STYLE Origo 17 ky. v TP mam vsetky rozmery 15,16 aj 17. Kupil som zimne gumy ky MIchelin a plechace 15". Dnes som ich chcel dat v pneuservise dat obut a nepasuju. Udajne su velke brzdice. Podotykam ze mam v TP zapisane ako prioritne disky 6Jx15 a potom alternativy 16ky a 17ky. Nemali ste niekto tento problem? Dakujem za info
Romy
- Limitz
- Kontaktovat uživatele:
a máš tam správné ET?? jinak ještě se tu někde probíralo že i30 s tím start-stop systémem mají větší průměr předních kotoučů, jen teď nevím jestli ten systém jde v kombinaci s GDI
Hyundai Lantra 1.8 r.v. 1996 R.I.P.
Limitz89@seznam.cz
Limitz89@seznam.cz