klepání uvnitř palubovky i40SW
Moderátor: Moderátoři
- robertbulko
Re: klepání uvnitř palubovky i40SW
Malá rada.
To ťukanie sa prejavuje v i40 na oboch stranách palubovky pri A stĺpikoch. Je môžné, že časť týchto rušivých zvukov vychádza aj spoza A stĺpikov a príde aj na dosť nepríjemné vŕzganie z miesta spolujazcovho airbagu. Nie som sám, kto spozoroval ťukanie a vŕzganie na spomenutých miestach. Preto ak sa vyberiete do servisu na demontáž palubovky, porozprávajte sa s technikom o všetkých miestach a nechajte si všetky ošetriť, aj za predpokladu, že sa vám ešte nie všetko prejavilo. Verte, že si vás to nájde skôr, či neskôr. Ja idem v máji na druhú demontáž, teda viem o čom hovorím. A keď sa už ocitnete v servise dajte si popri eliminovaní zdrojov nepríjemných zvukov z palubovky ošetriť aj stredový panel, ktorý musí isť pri demontáži palubovky tiež dole.
V januári som bol prvý krát na servise s ťukaním pri A stĺpikoch a tiež s vŕzganím pri spolujazcovom airbagu. Vŕzganie bolo pre moje uši o dosť horšie ako ťukanie. Všetko opravili, ale ťukanie bolo do 3 týždňov po oprave späť. Vrzganie pri airbagu je v poriadku dodnes.
To ťukanie sa prejavuje v i40 na oboch stranách palubovky pri A stĺpikoch. Je môžné, že časť týchto rušivých zvukov vychádza aj spoza A stĺpikov a príde aj na dosť nepríjemné vŕzganie z miesta spolujazcovho airbagu. Nie som sám, kto spozoroval ťukanie a vŕzganie na spomenutých miestach. Preto ak sa vyberiete do servisu na demontáž palubovky, porozprávajte sa s technikom o všetkých miestach a nechajte si všetky ošetriť, aj za predpokladu, že sa vám ešte nie všetko prejavilo. Verte, že si vás to nájde skôr, či neskôr. Ja idem v máji na druhú demontáž, teda viem o čom hovorím. A keď sa už ocitnete v servise dajte si popri eliminovaní zdrojov nepríjemných zvukov z palubovky ošetriť aj stredový panel, ktorý musí isť pri demontáži palubovky tiež dole.
V januári som bol prvý krát na servise s ťukaním pri A stĺpikoch a tiež s vŕzganím pri spolujazcovom airbagu. Vŕzganie bolo pre moje uši o dosť horšie ako ťukanie. Všetko opravili, ale ťukanie bolo do 3 týždňov po oprave späť. Vrzganie pri airbagu je v poriadku dodnes.
Hyundai i40 CW EAGLE edition • Style • 1.7 CRDi • 100kw • 6A/T
- Reklama
- Mr. HYUNDAI
I já přispěji malou radou resp. tipem.
Ne vždy totiž drnčení v palubce musí způsobovat palubka. Při opětovné opravě těch pazvuků to probíhalo takto:
1. sedneme do auta - zvuk je slyšet
2. vymontujeme navigaci se středovým rámečkem - zvuk je slyšet
3. vymontujeme kapličku přístrojů se štítem - zvuk je slyšet
4. vymontujeme celou palubku - a zvuk je pořád slyšet
Tentokrát měl pazvuky na svědomí krycí plast nad mechanismem stěračů. Nějak se uvolnil a klepal jak o sklo, tak o kov. Díky tomu, že pak už je mezi ním a palubkou jen jeden plech, tak palubka fungovala jako rezonátor! Plast upevněn a pro jistotu přidána ještě vrtstva lepidla mezi sklo a plech, aby se zvýšila akustická odolnost tohoto místa. Takže pokud i po rozborce a sborce palubky bude slyšet klepavý pazvuk, tak tady je další možný zdroj .
Ne vždy totiž drnčení v palubce musí způsobovat palubka. Při opětovné opravě těch pazvuků to probíhalo takto:
1. sedneme do auta - zvuk je slyšet
2. vymontujeme navigaci se středovým rámečkem - zvuk je slyšet
3. vymontujeme kapličku přístrojů se štítem - zvuk je slyšet
4. vymontujeme celou palubku - a zvuk je pořád slyšet
Tentokrát měl pazvuky na svědomí krycí plast nad mechanismem stěračů. Nějak se uvolnil a klepal jak o sklo, tak o kov. Díky tomu, že pak už je mezi ním a palubkou jen jeden plech, tak palubka fungovala jako rezonátor! Plast upevněn a pro jistotu přidána ještě vrtstva lepidla mezi sklo a plech, aby se zvýšila akustická odolnost tohoto místa. Takže pokud i po rozborce a sborce palubky bude slyšet klepavý pazvuk, tak tady je další možný zdroj .
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
24. (OPEL 1.) Mokka-e Ultimate
- robertbulko
[quote="Mr. HYUNDAI"]I já přispěji malou radou resp. tipem.
Neviem či má zmysel v tomto prípade sem pridávať skúsenosti s iným modelom ako i40. Môže to pôsobiť mätúco, pretože o iných nežiaducich zvukoch ako z A stĺpikov a miesta spolujazcovho airbagu ešte nikto nehovoril. Samozrejme správna diagnóza je dôležitá.
Neviem či má zmysel v tomto prípade sem pridávať skúsenosti s iným modelom ako i40. Môže to pôsobiť mätúco, pretože o iných nežiaducich zvukoch ako z A stĺpikov a miesta spolujazcovho airbagu ešte nikto nehovoril. Samozrejme správna diagnóza je dôležitá.
- Mr. HYUNDAI
Myslíš, že i40 sedan se tolik liší od i40 kombi
Nebo si už nevzpomínáš, že kromě té své i30cw mám na krku celý autopark včetně šéfovi i40? Dost jsme toho nadiskutovali, právě my dva spolu, ve vlákně nazvaném "Nedostatky i40".
Nebo si už nevzpomínáš, že kromě té své i30cw mám na krku celý autopark včetně šéfovi i40? Dost jsme toho nadiskutovali, právě my dva spolu, ve vlákně nazvaném "Nedostatky i40".
- robertbulko
[quote="Mr. HYUNDAI"]Myslíš, že i40 sedan se tolik liší od i40 kombi
Sedan sa určite moc nelíši a čo sa prednej časti týka, asi vôbec.
Prepáč, ani vo sne by ma nenapadlo, že píšeš o i40. Keď si sa pripomenul, spomínam si. Znie to blbo a mal by som sa za to hambiť, ale nedokážem v hlave držať všetko a teda hodne musím filtrovať. Pri mojej práci je to ťažké
Sedan sa určite moc nelíši a čo sa prednej časti týka, asi vôbec.
Prepáč, ani vo sne by ma nenapadlo, že píšeš o i40. Keď si sa pripomenul, spomínam si. Znie to blbo a mal by som sa za to hambiť, ale nedokážem v hlave držať všetko a teda hodne musím filtrovať. Pri mojej práci je to ťažké
Naposledy upravil(a) robertbulko dne 11 bře 2014, 17:36, celkem upraveno 1 x.
- robertbulko
Plán je v polovici mája. V tom čase mám 2. garančku. Ešte som si nedohodol presný dátum.veritas píše:Robo kedy ides na tu palubovku?
Takže se klepání palubovky u A sloupku řidiče podařilo úšpěšně odstranit?Mr. HYUNDAI píše:I já přispěji malou radou resp. tipem. .
Kde to opravovali?
Hyundai i40 CW, Experience Premium + Navi, 1,7 CRDi, 100kw, manuál
- Mr. HYUNDAI
Zatím je v autě ticho.
Opravu provedli v Hyundai Centrum Praha v Dolních Počernicích.
Ale obávám se, že my budeme s povrzáváním interiéru bojovat pořád - prosklená střecha není pro tuhost karoserie to nejlepší.
Opravu provedli v Hyundai Centrum Praha v Dolních Počernicích.
Ale obávám se, že my budeme s povrzáváním interiéru bojovat pořád - prosklená střecha není pro tuhost karoserie to nejlepší.
Mr. HYUNDAI píše:Zatím je v autě ticho.
Tak to ti tiše závidím. Mě už rozborku a sborku palubovky dělali 2x (vždy jiný servis) a nikde to bohužel zatím nedokázali vyřešit tak, aby bylo konečně ticho. Neustále se mi ozývá klepání u řidičova A sloupku a přímo mě to vytáčí.
O kvalitě provedené práce a čistotě interiéru po předání "opraveného" vozu raději ani nemluvím!
Jak už jsem psal, vedět jak na tu palubovku, tak už jsem ji vyrubal doma sám.
Ako sa vonku oteplilo,tak všetky podozrivé zvuky zmizli. Dúfam,že to tak bude čo najdlhšie.
Hyundai i20 Chic 1,25 (2017-) biela
Opel Insignia GS 1,5 T Innovation(2018-) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8
Mazda 626 V6, Renault 21 , Citroen BX16...
Opel Insignia GS 1,5 T Innovation(2018-) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8
Mazda 626 V6, Renault 21 , Citroen BX16...
- robertbulko
Aj mne sa tie zvuky s prichádzajúcim teplom začínajú ozývať menej. Som zvedavý, čo to urobí keď bude vonku 25° a viac. Na jednej strane ma to teší (je to super, keď je v aute "ticho") a na druhej som z toho trochu nervózny, lebo neviem ako to potom budeme v máji v servise diagnostikovať.
- robertbulko
Ťukanie v palubovke sa u mňa vždy prejavuje s rovnakým scenárom. V zime toho bolo viac ako teraz. Palubovka sa tvári v poriadku do času, kým auto "nenarazí" na nerovnosť na vozovke a následne sa palubovka kúsok pohne a spustí sa to otravné ťukanie. V zime pri nízkych teplotách stačilo málo a v palubovke začalo ťukať. Teraz keď je vonku teplejšie a materiály sa začínajú rozťahovať, palubovka potrebuje silnejší podnet - teda hrubšiu nerovnosť. Keď už sa to rozťuká, už to neprestane. Ťukanie sa ozýva niekde z útrob palubovky pri A stĺpikoch, nedokážem ale presne povedať odkiaľ a ani čo to ťuká.
U mě se to projevuje zcela stejně. Zítra bych měl jen na 3. pokus opravy klepání, tak uvídíme jak to dopadne.
-
- *
draslik píše:U mě se to projevuje zcela stejně. Zítra bych měl jen na 3. pokus opravy klepání, tak uvídíme jak to dopadne.
panebože, už potřetí rozebraná palubka a nejsou schopni to opravit? nechápu