Spotreba 2.0 CVVT benzin TUCSON
Moderátor: Moderátoři
- bernard.kratochvil
- *
Ahoj lidi, volal jsem do BRISKU, nějaký pán Novák-381492453, ptal jsem se na svíčky ...LGS - otevřené jiskřiště a pro Tucsona mi doporučil toto: se čtyřma elektrodama tyto: DOR15LGS pokud je to prý 16 ventil a 2L. DR17YC-1 - to jsou normální. V žádném případě prý ne LOR15LGS. Jinak doporučené Hyundaiem jsou BKR5ES-11 (NGK) nebo RC10YC4 (Champion). Tolik můj telefonát. Zatím ahoj.
BEN,,,,Tucson 2,0i 16V DOHC CVVT duben 2005,, LPG sekvenční listopad 2007
- Reklama
Spotreba po zabehu.
Väčšinou jezdim po meste cca 95% a zvysok mimo mesta.Ale posledny
veekend som bol mimo mesta cca 130 km ,B.Bystrica Nitra a tak som
dostal spotrebu na 8,2 az 8.3 sa to pohybovalo.Nejazdil som nejak zavodne
skor na spotrebu. /pred jazdou som vynuloval palubny pocitac/
Po meste mi teraz stupla spotreba na 10,9 az 11.1 asi ako sa ochladilo.
Jazdim 95% po meste. Zapnute kurenie v aute sme dvaja cca 140 niekedy
traja 200 kg.
veekend som bol mimo mesta cca 130 km ,B.Bystrica Nitra a tak som
dostal spotrebu na 8,2 az 8.3 sa to pohybovalo.Nejazdil som nejak zavodne
skor na spotrebu. /pred jazdou som vynuloval palubny pocitac/
Po meste mi teraz stupla spotreba na 10,9 az 11.1 asi ako sa ochladilo.
Jazdim 95% po meste. Zapnute kurenie v aute sme dvaja cca 140 niekedy
traja 200 kg.
Takze po dlhom case k testu spoteby:
zacal s tym pred rokom, kvoli tlaku predajcov, dovozca, ale nakoniec vsetko zrusili a nic sa nedeje - ziadne teesty spotreby, ziadne kompenzacie resp. uznanie vyssej spoteby....parada....aspon viem, ze sme stale na SK/CZ
K svieckam. mate uz skusenosti s s konkretnymi svieckami? Je nieco lepsie nez standard zo servisu? dik.
zacal s tym pred rokom, kvoli tlaku predajcov, dovozca, ale nakoniec vsetko zrusili a nic sa nedeje - ziadne teesty spotreby, ziadne kompenzacie resp. uznanie vyssej spoteby....parada....aspon viem, ze sme stale na SK/CZ
K svieckam. mate uz skusenosti s s konkretnymi svieckami? Je nieco lepsie nez standard zo servisu? dik.
Tucson 2.0i CVVT + Getz 1.4i + Galloper 2.5TD
- bernard.kratochvil
- *
Spotreba nepojde dolu, mam cez 60k najazdenych a stale rovnako, cca ako u Teba. Ale tych 8,2-8,3 co pises sa mi nezda, ani pri lahkej nohe. Je to priemer tam-spat, alebo len tam? Ide o to, ze T. je cistlivy na co i to najmensie stupanie a hned spotreba leti nahor, takze je dobre merat spotebu tou istou cestou tam a spat.
Tucson 2.0i CVVT + Getz 1.4i + Galloper 2.5TD
Re:Spotreba
Ale ta spotreba pri rychlosti cca 90 az 100 km/h je skutocne teraz od 7,8 do 8,1 l na 100 km podla palu. pocitaca./8,1 ked idem mierne cez 100 km/h.
miki61
miki61
Este doplnenie spotreba
Momentalne jazdim cca 80 mesto BB 20 percent mimo mesta mimo mesta
a spotrebu mam 9,9 ked sa miernim tak 9,8 l na 100 km.Kleslo mi to ako som dal naspat letne gumy cca o 0,7 l.
a spotrebu mam 9,9 ked sa miernim tak 9,8 l na 100 km.Kleslo mi to ako som dal naspat letne gumy cca o 0,7 l.
- bernard.kratochvil
- *
Ahoj, zdravím všechny po dlouhé době, spotřeba průměrná od dubna je 9,65 l/100 km. Je to všehochuť dlouhé trasy, krátké, město, i kopce, protože bydlím na kopci, kde a't chci nebo ne, musím jet na dvojku. Mám najeto 23000 km, tak nevím jestli to bylo najetýma km, nebo těma svíčkama a filtrem KN. V každém případě průměrná spotřeba klesla oproti loňsku o 0,7l, no aspoň něco. Raději bych byl kdyby platilo to co mají v prospektech. Pěkný den BEN
Dobrý den pánové, omlouvám se, že Vám do toho tady kecám ale ....
Porovnávat spotřebu SUV a normálních ( řečeno nízkých aut ) je zavádějící - při spotřebě nejde jen o hmotnost vozu ale i o čelní plochu, která má výrazný vliv na spotřebu ( větší aerodynamický odpor, který roste se čtvercem rychlosti....... )
Zkusme ověřit spotřeby u podobných SUV včetně některých technických parametrů ( kW, točivý moment, zrychlení ...)
Když jsme si svá SUV kupovali, pak jsme chtěli něco víc než jen normální auto -
možnost zdolat terén i mimo silnice
a mít větší pocit bezpečnosti a větší rozhled
a za to všichni musíme něco zaplatit
u mého Santa Fe 2,7 (2004) v automatu 97 000km to je :
jízdy do 15 km - spotřeba kolem 13
standardní provoz - spotřeba kolem 11
optimální cesta / Pardubice - Linz a zpět / těsně kolem 10
zímní cesta s rakví, lyžemi a nákladem / Pardubice Trentino Monde Bondone / tam 12,8 a zpět 12,2
u druhého Santa Fe 2,4 i (2002) manuál 70 000km
jízdy do 15 km - spotřeba kolem 11,3
standardní provoz - spotřeba kolem 10,3
nyní jsme ho přestavili na LPG - po vyjetí dvou nádrží nám to vychází na 12 l LPG po 14 Kč - je fakt, ža tomu šlapeme na krk trochu víc, protože pod plynovým pedálem není cítit ten finanční odpor.
Teď čekám na doběh záruky u 2,7 a půjde také zaplynovat.
Měření jsou nepřesná - pouze výpočtem spotřeby vždy po doplnění nádrže a počtu ujetých km, takže chyba měření bude jak v nepřesném tachometru / na dálníci usazuji rychlost na 145 až 147, pak mi GPS ukazuje 130 / tak i v počtech litrů - nicméně délka sledování tu druhhou chybu eliminuje.
Takže nečekejme spotřebu jako u fobie nebo koktávky, jsou to jiná auta pro jiný účel, ale i tam jsou velké rozdíly.
Sakra to vypadá, že jsem pěknej chytrolín....., doufám že jsem vás nenadzvedl, to jsem nechtěl
clay
Porovnávat spotřebu SUV a normálních ( řečeno nízkých aut ) je zavádějící - při spotřebě nejde jen o hmotnost vozu ale i o čelní plochu, která má výrazný vliv na spotřebu ( větší aerodynamický odpor, který roste se čtvercem rychlosti....... )
Zkusme ověřit spotřeby u podobných SUV včetně některých technických parametrů ( kW, točivý moment, zrychlení ...)
Když jsme si svá SUV kupovali, pak jsme chtěli něco víc než jen normální auto -
možnost zdolat terén i mimo silnice
a mít větší pocit bezpečnosti a větší rozhled
a za to všichni musíme něco zaplatit
u mého Santa Fe 2,7 (2004) v automatu 97 000km to je :
jízdy do 15 km - spotřeba kolem 13
standardní provoz - spotřeba kolem 11
optimální cesta / Pardubice - Linz a zpět / těsně kolem 10
zímní cesta s rakví, lyžemi a nákladem / Pardubice Trentino Monde Bondone / tam 12,8 a zpět 12,2
u druhého Santa Fe 2,4 i (2002) manuál 70 000km
jízdy do 15 km - spotřeba kolem 11,3
standardní provoz - spotřeba kolem 10,3
nyní jsme ho přestavili na LPG - po vyjetí dvou nádrží nám to vychází na 12 l LPG po 14 Kč - je fakt, ža tomu šlapeme na krk trochu víc, protože pod plynovým pedálem není cítit ten finanční odpor.
Teď čekám na doběh záruky u 2,7 a půjde také zaplynovat.
Měření jsou nepřesná - pouze výpočtem spotřeby vždy po doplnění nádrže a počtu ujetých km, takže chyba měření bude jak v nepřesném tachometru / na dálníci usazuji rychlost na 145 až 147, pak mi GPS ukazuje 130 / tak i v počtech litrů - nicméně délka sledování tu druhhou chybu eliminuje.
Takže nečekejme spotřebu jako u fobie nebo koktávky, jsou to jiná auta pro jiný účel, ale i tam jsou velké rozdíly.
Sakra to vypadá, že jsem pěknej chytrolín....., doufám že jsem vás nenadzvedl, to jsem nechtěl
clay
Santa Fe 2,7i V6 + Santa Fe 2,4i - nyní LPG sekvence
(Toyota Carina E Combi; Ford Sierra 1,8 TDi ; Sonata 2,0 16v odpočívá v Hyundaiáckém ráji s 375 000 km
Škoda 125 L ; Škoda 120 GLS; Škoda 1100MB; Škoda 110L; Škoda Octavia Combi 1963)
(Toyota Carina E Combi; Ford Sierra 1,8 TDi ; Sonata 2,0 16v odpočívá v Hyundaiáckém ráji s 375 000 km
Škoda 125 L ; Škoda 120 GLS; Škoda 1100MB; Škoda 110L; Škoda Octavia Combi 1963)
- bernard.kratochvil
- *
Jsem rád, že je tady i další názor, aspoň je co porovnávat. Tady celkem podle mne nešlo o velikost spotřeby vůči jiným autům, ale o to, že si z nás dělají srandu v tom co uvádějí v prospektech a ve skutečné spotřebě, a ten rozdíl dělá 2-3 litry, a to je dost, to je podle mne ten celý problém. dle gps to mam podobně, na tachometru píše 140 a ve skutečnosti jedu 130. Teď mne napadl dotaz: kolik stoji taková přestavba na plyn? asi a kam se dá nádrž, do mista na rezervu, nebo do kufru? dík. BEN
To CLAY
Clay,
mas pravdu. Tiez som si uz viackrat vypocul, ze na dvojliter benzin a tu hmotnost vozidla je ta spotreba normalna.
Pred mesiacom som bol na prehliadke po 75 000 a na temu spotreby uz servis ani nereaguje. Ja jazdim tiez "vsehochut" mesto - dialnice - ostatne (aj dlhe trate a obcas teren), teda by som ocakaval naozaj kombinovanu spotrebu podla TL. Ale nech robim co robim, pod 10,0 - 10,3 l/100 km v mesiaci sa nemozem dostat.
Ak je to O.K., mohlo to byt v prospektoch aj v technicaku k tomuto vozu, mozno by som sa rozhodol pri kupe pre inu znacku (RAV4 ten problem nema).
No co uz.
mas pravdu. Tiez som si uz viackrat vypocul, ze na dvojliter benzin a tu hmotnost vozidla je ta spotreba normalna.
Pred mesiacom som bol na prehliadke po 75 000 a na temu spotreby uz servis ani nereaguje. Ja jazdim tiez "vsehochut" mesto - dialnice - ostatne (aj dlhe trate a obcas teren), teda by som ocakaval naozaj kombinovanu spotrebu podla TL. Ale nech robim co robim, pod 10,0 - 10,3 l/100 km v mesiaci sa nemozem dostat.
Ak je to O.K., mohlo to byt v prospektoch aj v technicaku k tomuto vozu, mozno by som sa rozhodol pri kupe pre inu znacku (RAV4 ten problem nema).
No co uz.