Mě je to právě kvůli tomuhle k smíchu. Na jedné straně mediální masáž, na straně druhé absolutní neschopnost řídit tuhle krizi a to nejen na úrovni ČR, ale celosvětově. Osobně mám k tomu názor asi takový (úsudek samozřejmě z informací, které se mi dostávají z veřejných zdrojů stejně jako všem ostatním). Virus je ohrožující zejména pro malou část lidí, kteří mají respirační potíže, ale těmhle lidem je nebezpečný zapál plic, je jim nebezpečná i obyčejná chřipka a na tu ročně zemřou stovky lidí jen u nás, desetitisíce ve světě a to nemluvím o malárii, ebole, AIDS a dalších nemocech... Když se podíváš na čísla po kterých jsem volal v každé veřejné diskusi už měsíce a to počty hospitalizovaných osob (to je to důležité číslo, které by mělo lodi zajímat), tak je to promile z těch všech zjištěných případů kterých o tom že jsou pozitivní v 85% vůbec nevěděli a netušili. Jo já jsem relativně mladý, ale když vidím a poslouchám mého 75ti letého dědu, který začíná ráno tím, že si otevře notebook a podívá se jaká je situace a jak je z toho psychicky špatný, tak nevím...je tohle pro tuhle skupinu to pravé? Je nutná takhle "honba" za strašákem lidstva? Nevím no, jestli přijde další vlna zavírání škol a firem, tak to bude zaděláno na celkový ekonomický kolaps, přijdou lidi o práci, nebudou mít co jíst, přijde rabování, vraždění atd. Vymřeme na tuhle situaci spíš, než na nějaký vir podobný chřipce...
Ale je to jen můj osobní názor a samozřejmě veškerá nařízení vlády poctivě dodržuji a jsem vůči ostatním ohleduplný, jen mi to připadá absolutně přitažené za vlasy a spíše se to hodí vládám. Lidé se začínali mít relativně dobře a je třeba aby zase dostali strach a nebyli tolik svobodní... Můžeme si být všichni jistí, že vůbec nějaký COVID existuje? Není to jen nový druh chřipky a není to vše jen vykonstruované? Možná bychom se divili, co se dá vše upéct na setkáních hlav států a státních seskupeních, už se zapomnělo, co byla studená válka, stoletá válka apod...