Hyundai Accent 1.6 benzín

Moderátoři: Martun, Moderátoři

Odpovědět
rokolo

Re: Hyundai Accent 1.6 benzín

Příspěvek od rokolo »

Já osobně bych také vyndal filtr a spray stříkal přímo do díry po filtru. Pod filtrem se nachází ventilátor a tak by to hezky vše nasál a natlačil tam, kam je to třeba...
Accent 1.5 CRDi ELEGANCE - Black Ebony
Reklama

Gandalf

Příspěvek od Gandalf »

Vilda: Tak to si zajeď o víkendu třeba do Dominikánské republiky, zkouknout jestli ten bungalov na pláži na léto je slušně zařízený a v hospůdce mají slušný pivo :lol: Ne, promiň, nic ve zlým, jen jsem si to představil, když jsem četl ty prohlídky destinací před samotnou dovolenou... :wink:
Zpět k tématu "klimatizace" - chlapi budu upřímný - věřím Vám, že klima v autě bezesporu přináší pozitiva a to i z hlediska bezpečnosti jízdy a kultury cestování. Ale já jsem si na ni "naštěstí" ještě úplně nezvykl. Občas jedu v autě s ní a vlastně mě ruší ty opakované teplotní přechody od nažhaveného auta na parkovišti na "přiměřený" chládek po chvilce jízdy. Na dlouhé trasy v létě jezdím autem velmi zřídka a tak jsem vlastně rád, že klimu v Accentovi nemám. Jistěže nemusíte ani nebudete souhlasit, ale když si vezmu ty zápachy, chorobné obsahy výparníků, následné desinfekce, asi i častější výměny filtru, malinko vyšší spotřebu, úkon navíc v servisu, včetně rizika dalších poruch... tož su spokojený :)
Jasně, že je to přirozený vývoj a dnes už je klima skoro v každém autě, ale až Accenta budu prodávat, bude to cenově spíš na "náhradní díly". Koupil jsem ho nového za cca 225, takže za pár let to bude jen pár desítek tisíc a kdoví jestli, ale zase aspoň tolik netratím z kupní ceny :wink:
Už slyším Martuna... typickej Gandalf a ty jeho úvahy... :D
Naposledy upravil(a) Gandalf dne 25 bře 2011, 08:09, celkem upraveno 1 x.
Accent 1.4i Active - Continental Silver (10/2008-4/2015) prodáno
Martun
Moderátor

Příspěvek od Martun »

Rokolo Myslíš vzduchovej? U motoru? Já se taky po něčem podívám... ale asi po verzi s hadičkou... :-k Tohle vyplynování auta nevím , nevím... I když je fakt, že když vystříkám potrubí, stejně to jde do kabiny...
HYUNDAI IX55 3.0crdi V6 176KW

prodáno
NISSAN X-TRAIL 1.6 DCI 96KW
KIA SORENTO XM FL 2.2 145KW
NISSAN MURANO 3.5 V6 188KW
HYUNDAI GRANDEUR 3.3 V6 173KW
HYUNDAI ACCENT 1.5 crdi
Koupeno: 03.08 ukradeno 02.14
Martun
Moderátor

Příspěvek od Martun »

Gandalf
Co furt máš? :mrgreen: Já na klimu nedám dopustit, v létě na dálnici si otevřenýho okna moc neužiješ, neb by ti to vyfouklo mozek z hlavy.. :lol:
Úvahy máš ok.. jen takový pesimistický.. :lol:
HYUNDAI IX55 3.0crdi V6 176KW

prodáno
NISSAN X-TRAIL 1.6 DCI 96KW
KIA SORENTO XM FL 2.2 145KW
NISSAN MURANO 3.5 V6 188KW
HYUNDAI GRANDEUR 3.3 V6 173KW
HYUNDAI ACCENT 1.5 crdi
Koupeno: 03.08 ukradeno 02.14
Gandalf

Příspěvek od Gandalf »

To je automobilistický realismus, ale dík za citlivou reakci :D
Jasně, že auta miluju, zajímám se o ně celá léta a jízdu si užívám snad v každém z nich...
Onehdá jsem jel kousek v prastarým žigulovi 1500... to bylo aspoň dobrodružství a adrenalin!
Pardon všem "1.6" za malinký OT
tombas
**

Příspěvek od tombas »

Myslím, že sem nepatří ani ty debaty o čištění klimatizace, tak třeba to Martun všechno přesune jinam.

A k tomu filtru, já jsem samozřejmě myslel kabinový filtr klimatizace vyndat před čištěním a po čištění dát pokud možno nový.
Accent 1,4 Dynamic, 2007, Celadon Blue
rokolo

Příspěvek od rokolo »

Martun: Já jsem též myslel kabinový filtr. Když si posvítíš do té "díry", ve které je uložen, tak uvidíš lopatky ventilátoru, proto bych to poustil přesně tam pod zapnutým ventilátorem a zavřenými výdechy do auta. Nechal bych to jen krátce, aby se to "naplnilo" do všech koutů, vypnul ventilátor, vrátil filtr a nechal působit přes noc. Druhý den bych otevřel výdechy a pustil to při otevřených dveřích ven, aby to zbytečně nekolovalo v autě.....nastříkat se tam podle mne dá cokoliv, co je proti plísním...
Gandalf

Příspěvek od Gandalf »

tombas: Tohle je "pokecové" vlákno pro Accent 1.6, takže vázanost tématem je tu menší než u vyloženě "odborných" vláken. I tak samozřejmě pokorně uznávám mírnou odbočku, která si mi občas "podaří"... :oops:
tombas
**

Příspěvek od tombas »

Jasně Gandalfe šedý :wink:, ale když za rok někdo bude hledat, jak čistit klimu a rady kolem toho, tak to nenajde, protože ho nenapadne hledat zrovna v ácovi 1.6 benzín #-o.
Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

Rokolo-člověče,já bych tam při zapnutém ventilátoru čistič nestříkal(do trubky,při vyndaném filtru-přímo na ventilátor).Čistič je hořlavina a ventilátor by ti mohl "zatopit" :D .
Hyundai Genesis Coupe (2.generace) 3,8V6 GDI - 260kW Raptor
Hyundai Tiburon GK(2.generace)-2,0l,samba red
Hyundai Veloster-1,6 GDI,zelená žabička
Kia Rio-1,6l CVVT stříbrný sršeň,v plné náloži
tombas
**

Příspěvek od tombas »

Souhlas, do prostoru jo, ale do ventilátoru nee [-X :!:
Neboj, on si to nasaje. Ale nemyslím si, že by to byla hořlavina, spíše směs vody a desifekčních látek. Po aplikaci jsem měl mokrý tapecírunk a to by hořlavina neudělal, rychle by se odpařila.
rokolo

Příspěvek od rokolo »

....přesně tak, to by musela být hořlavina i SAVO. Netušil jsem, že by jste chtěli ventilátor utopit v desinfekci, ale mluvil jsem o rozptýlené mlze přípravku, kterou si ventilátor stejně natáhne z prostoru auta, kde je naprosto zbytečná...... :wink:
Vilda

Příspěvek od Vilda »

..... dneska je to pár dní po dezinfekci klimy sprejem od Sonaxu a přes všechny Vaše výhrady k němu :D zápach zmizel a z výdechů fouká čistý vzduch :D/ takže je to po třetí, co jsem čistění dělal sprejem a výsledek je opět dobrý ... a předloni i loni, to vydrželo po celou sezonu, co jsem klimu používal ... na jarním srazu mohu názorně předvézt, teda jestli letos vůbec nějaký sraz bude :cry:
Ssangyong Korando 1.5 GDI 2024

Fiat Tipo 1.4 T-Jet 2018 Red Amore - prodaný

Yamaha Midnight Star 1300 De luxe

New Accent 1.6i CVVT celadon blue - prodaný
Mexican
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mexican »

Vilda píše:..... dneska je to pár dní po dezinfekci klimy sprejem od Sonaxu a přes všechny Vaše výhrady k němu :D zápach zmizel a z výdechů fouká čistý vzduch :D/ takže je to po třetí, co jsem čistění dělal sprejem a výsledek je opět dobrý ... a předloni i loni, to vydrželo po celou sezonu, co jsem klimu používal ... na jarním srazu mohu názorně předvézt, teda jestli letos vůbec nějaký sraz bude :cry:
Vilda, mas nejaky link na ten sprej? ja som to este nedezinfikoval (robili to 2x v servise), rad by som to skusil
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
Vilda

Příspěvek od Vilda »

Mexican : Předloni a loni jsem klimu dělal tímhle ...
http://www.kmobchod.cz/autodoplnky/1684 ... 150-ml.htm

A letos tímhle ...
http://www.sonax.cz/web/view.php?cisloc ... yrobek=462
Ssangyong Korando 1.5 GDI 2024

Fiat Tipo 1.4 T-Jet 2018 Red Amore - prodaný

Yamaha Midnight Star 1300 De luxe

New Accent 1.6i CVVT celadon blue - prodaný
Odpovědět

Zpět na „New Accent - Pokec“