mmv píše:jj měl jsem si ověřit že ta firma jen převzala to co jiná firma napsala, ale i tak mi to příde dost sci fi, to pak leda ukazuje, na to, že
tam ty nápravy sere hlava nehlava model nemodel bez nějakýho odlaďování a KYB to jenom obšlehl dle typu originálního dílu , ale to mi taky připadá jako sci fi
edit: a Rasto69, tys nějak řešil výměnu zadních tlumičů ???
Nie zatiaľ nemám skúsenosť s výmenou tlmičov, myslím na Venge, mám s ňou najazdené 16000 km (zatiaľ som sa na Ix20 buhužiaľ ani neviezol ani nešoféroval, len sedel v Hyundai predajni, keď som váhal či Kiu, alebo Hyundai, nakoniec mi dali veľmi dobrú ponuku v kii, tak som kúpil Kiu V.P redtým som mal 8 rokov Š Fabiu I, ešte predtým Seat Cordobu a ani jedno nemalo také tvrdé tlmiče (niekedy ako keby tam ani neboli). Mám taký dojem, že Venga má mäkké pružiny a tvrdé tlmiče (aspoň vzadu, aj keď vpredu to nie je asi o nič lepšie). Škoda Fabia I bola omnoho komfortnejšia, podvozok v dobe vzniku bola špica v kategórii. S Kiou si nemôžem toľko dovoliť ako s Fabiou, ale už sme starší a na pokojné (možno aj bezpečné) presúvanie sa z bodu A do bodu B s rodinou, ktorá má oproti Fabii oveľa viac miesta a o kufri ani nehovorím, mi to vyhovuje. Pravda Venga má vyššie položené ťažisko a preto museli asi naladiť podvozok tuhšie. Ja som od začiatku špekuloval aj s F adaptérmi, ale na Vengu to asi nikto ešte nedával, a tak som stále sledoval, kedy budú tlmiče z druhovýroby na Vengu a zatiaľ nič
Asi by som si v súčasnosti dal vymeniť zadné tlmiče (neviem či by to bolo dobré )na Kia SOUL Gast -A-Just tlmiče No. 554387 Neviem či by to bolo rozumné a či by to pomohlo, aj Soul má dosť tvrdý podvozok
Ešte na dôvažok, uvádzam, že mám obuté pneu 195/65 R15 Continental , zimné ten istý rozmer Barum...čiže ešte aj balónové gumy pomáhajú komfortne zdolávať nástrahy naších rozbitých ciest (neviem ako to máte v Čechách, ale u nás je to tento rok katastrofa...)
"Možno by lepšie sadli tie na Kia Soul, ten je ťažší ako I20-cina a porovnateľne ťažký s IX20???
Kia Soul má dokonca aj verziu Gast -A-Just tlmiče (Mono Tube Shock Absorberpod) označením 554387, píšu v reklamnom letáku, že tieto tlmiče majú o 30% zvýšenú funkciu tlmenia ako bežné dvojtrubicové tlmiče"