čau,
tak já si také dovolím krátké hodnocení mého autíka, ta cca 2,5 měsíce a 3500 km najetých:
iX35 bílá 2.0i Style 4WD manuál.
Co mi vadí:
- automatické zatažení střechy při dešti (stejně jako nightx) - když to má čidlo, tak proč to nepropojili!
- chybí kontrolka nízké hladiny v ostřikovačích - ptám se proč to tam není!
- nejde vypnout denní svícení (možná se nakonec podaří...)
- nejde deaktivovat kurvítko jménem TPMS (ale i zde se blíská na lepší časy)
- teploměr chladící kapaliny není na 90°C - to už sem perfekcionalista

- samonivelační tlumiče na zadní nápravě (chápu kvůli ceně)
- doslova kreténské hlasové vkládání kontaktů do BT handsfree, které se navíc smažou při přepárování mobilu!
- malé propojení centrálního displeje přístrojového štítu s autorádiem, ostatními systémy - proč když ukazuje parkovací systém neumí rádio, či handsfree?!?
Co mi vyhovuje:
- pohon 4x2+2 (zatím sem to dvakrát musel použít)
- vyšší světlá výška - paráda pro objíždění přes obrubníky, jízda v malém terénu
- vyšší posez - vysoce návykové
- ticho - návykové ticho v interiéru ve variantě benzínového motoru (do teď sem měl diesel)
- prostornost interiéru - zatím všichni co jsem vezl, včetně mě jsou unešeni prostorností jak vzadu tak vepředu
- velká zpětná zrcátka nahrazující mizerný výhled zpět
- komfortní BT handsfree
- luxusní přístup k výměně žárovek vepředu (první auto u kterého si neodřu ruku při výměně žárovky!)
- směrová stabilita vozu ve vyšších rychlostech, v zatáčkách (ještě sem neviděl jak bliká ESP)
- nádherný palubní štít jako stvořený pro technokraty jako jsem já
Jinak:
Dodatečně sem se koukal a barevnost plastů a kovu je identická (bílá).
U slícování dílů jak uvnitř tak venku nemám problém
V konečném výsledku jsem s autem moc spokojen. Průměrná spotřeba cca 10l/100km dynamických jízd po Praze je očekávaná a není zase o tolik vyšší než udávaná spotřeba naftových verzí. Prostě sebou furt tahám dvě osoby (náhon zadních kol) v cihle (horší aerodynamika díky vyšší zástavbě a vyšší světlé výšce)...
Navíc se mi líbí (a klidně to přiznám) sideeffect - autí se líbí neznámým lidem. Ohlížejí se, pouštějí mě z vedlejší, na parkovišti se u něj zastavují (což se mi moc nelíbí

)
Dotazy asi ke mě
Spokojený majitel, zatím...