ja ti dam be.sport!Hardcam píše:be.sport: jj, 3300-3400 (nekde najdes i fotku)...ale ja jezdim spis 120, kdyz uz jedu rychlejs, tak 160+...mezitim je to zbytecny, vic to rve, vic to zere a dojedes za +- stejnej cas.

Moderátoři: 89majlo96, nulda, Moderátoři
ja ti dam be.sport!Hardcam píše:be.sport: jj, 3300-3400 (nekde najdes i fotku)...ale ja jezdim spis 120, kdyz uz jedu rychlejs, tak 160+...mezitim je to zbytecny, vic to rve, vic to zere a dojedes za +- stejnej cas.
To bude asi nohama a rukama...draw píše:zaujimalo by ma, ako sa da dosiahnuť spotreba o ktorej tu niektorí píšu? Ja mam 1,4 CCVT 80Kw a nech jazdím ,ako chcem či eko či drive, alebo kombinovane tak mimo mesta mam priemer podľa PC 7 l/100km a v meste 9,1 l/100 km čo ma značne už unavuje . hlavne keď sa pozriem na technické dáta I30 a tam je priemer 6,1 l/100km . Mam odjazdených na I30 10 000 km a spotreba je stale rovnaka . Tak premyšlam že či sa ho nezbavim lebo inak v pohode ,ale spotreba je divoká a neviem či sa niekedy stabilizuje. Takže ešte raz. Nechápem ako sa dá na uvedenom modeli dosiahnuť spotreba 6 l/100 km . A skušal som už asi všetky druhy jazdy. Ďakujem vopred za plodné návrhy,alebo názory.
draw píše:zaujimalo by ma, ako sa da dosiahnuť spotreba o ktorej tu niektorí píšu? Ja mam 1,4 CCVT 80Kw a nech jazdím ,ako chcem či eko či drive, alebo kombinovane tak mimo mesta mam priemer podľa PC 7 l/100km a v meste 9,1 l/100 km čo ma značne už unavuje . hlavne keď sa pozriem na technické dáta I30 a tam je priemer 6,1 l/100km . Mam odjazdených na I30 10 000 km a spotreba je stale rovnaka . Tak premyšlam že či sa ho nezbavim lebo inak v pohode ,ale spotreba je divoká a neviem či sa niekedy stabilizuje. Takže ešte raz. Nechápem ako sa dá na uvedenom modeli dosiahnuť spotreba 6 l/100 km . A skušal som už asi všetky druhy jazdy. Ďakujem vopred za plodné návrhy,alebo názory.
Okamžitou spotřebu není problém zjistit: Rozjedu auto na určitou rychlost, vyresetuji PP a první údaj který naskočí je +/- okamžitá spotřeba. Snadno si tak každý může zmapovat spotřebu při různých režimech motoru. Jen je třeba troška cviku a naučit se eliminovat třes nohy na plynovém pedálu. Je neuvěřitelné, co dokáží udělat se spotřebou takové téměř neznatelné pohyby.alarm píše:Myslím si, že vyššia priemerná spotreba je daná tým, čo ste mnohý zavrhli:
jazda v meste 52km/h na 5-tom stupni.
Jazdíte na trojke, aby ste cítili výkon motora. Načo? Auto predo mnou ide tak isto rýchlo, ako ja, nikto nevyštartuje (ani nie je kam)-typická jazda v kolóne.Dôležitejšie sú dobré brzdy, ako výkon, ktorý mám pod kapotou...
Aj auto s 3 litrovým motorom ide tých do 55km/h, okrem tých pár šialencov...
Pripadá mi to tak, ako keby som nešiel do obchodu pre tri rohlíky za 1€, kým nemám v peňaženke aspom 50 €-vú bankovku
Inak súhlas s harcamom ohladne okamžitej spotreby. Stačilo by mi, keby som ju mal viditeľnú na nejakých 200 km, potom už ma nezaujíma.
To je skoro na volnoběh, ne? A to tomu neklepou ventily? S nějakou V6 3.0 by to asi šlo, ale u 1.4/1.6 to bude mít vliv na životnost, můj amatérský názor je, že to přetěžuje klikovku a ložiska, možná i ventily.alarm píše:jazda v meste 52km/h na 5-tom stupni.
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |
Partner: | Hyundaiklub.pl |