Hmm, no taky trochu uvažuji, že s tím půjdu do servisu. Jenže tam bych si asi vyslechl, že neumím jezdit (typuji, že by mi to důvěrně sděloval nějaký zelenáč, co má najeto pětinu kilometrů než já).matysekul píše:Štaflíku,já teda nevím,co s tou spojkou děláš.Po těhle dohadech kolem smradu spojky jsem nelenil a půjčil si benzínovou předváděčku.Sice krátkou,ale benzín.Abych tu spojku zacítil,tak jsem musel hodně prasit do kopečka,na zpátečku a ještě jsem se zkoušel rozjíždět několikrát.
Je mi jasné,že ta spojka nebude nic extra,ale na normální ježdění...
Zkus s tím radši zajet do servisu,nějak se mi to nezdá.
Co se týče řazení,několikrát jsem zkoušel popisovanou situaci,kdy potřebuješ z 2ky zařadit 1ku.Zkoušel jsem to několikrát.Nepovedlo se mi to jen když jsem na tu dvojku přidával,rozmyslel jsem si to a vrazil tam jedničku.Ale stačilo na 2s.sundat nohu z plynu a dal jsem ji tam v pohodě a ani jsem nemusel zastavit.Pokud jsem měl nohu z plynu a jen jsem dojížděl,tak se mi ji tam podařilo nacpat vždycky.
P.S:Když se rozjíždíš s takovýhohle extrému,nebylo by lepší vzpomenout si na autoškolu a používat ručku.Nebo chceš prostě dokázat,že ta spojka je na hovno a odpálit ji
No, že bych si chtěl oddělat spojku ve svém autě, koupeném a servisovaném za své peníze?
Jinak ručku samozřejmě používám. Dokonce už jí používám i v situacích, kde mne to se škodovkou či fordem ani nenapadne. Mimochodem, včera jsem byl se služebním roomsterem 1.6 na služebce v kopcích na lesních cestách. Z představy, že bych podobné rozjíždění, popojíždění apod. dělal s i30 mě oblévá studený pot. Ta uřvaná ošklivá krabice od škodovky to ale dala s přehledem a ani jsem nevěděl, že tam ta spojka je...
Abych předešel nějakým teoriím - řidičák mám šestnáct let, aktivně jezdím cca 13 let, najeto mám cca 400k a na žádném autě jsem spojku ještě neoddělal a ze žádného jiného auta jsem ještě neměl ani zdaleka tak blbý pocit ze spojky, jako z tohoto.