ALU kola na moje Coupé

1996 - 2002

Moderátoři: Tringi, Moderátoři

Odpovědět

Jaká ALU kola se vám líbí nejvíc

1:Brock B23
28
60%
2:RSW - 667
6
13%
3:Brock RC19
2
4%
4:Jaagruti Emaxima
1
2%
5:KOSEI SPA BLACK POLISH
10
21%

Celkem hlasů: 47

shotik
Kontaktovat uživatele:

Re: ALU kola na moje Coupé

Příspěvek od shotik »

tak tohle sme eske nevidel teda
Hyundai Scoupe 1994 prodano
Hyundai COUPE FX 2.0 16V 1998 prodano
Fabia 1,9TDI prodano
Octavia II 1,9TDI
Reklama

Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

Tak to ziram, to jsem taky este nevidel....
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
DEDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DEDe »

neni lepsi ty kola vratit ze nesedi? takovy machinace covece ja nevim takle experimentovat ja bych to neriskoval ze nekde poficim 180 a bude pruser s kolem ja bych si to nelajznul sice nevim presne jak to myslis protoze prd vim jak to tam vypada ale jak slysim snad se neprotoci a lepidlo u kola tak to zni jako posledni veta pred smrti : "Snad to to lepidlo udrzi"
Hyundai Tuscani 2,7 Elisa - 12/2003
mirpie

Příspěvek od mirpie »

Hyuman píše:Zdrávím,teď jsem tady 2 dny,ale udělám to asi tak,že vyndám ty 1cm podložky a do těch děr co jsou určené k přišroubování do nábojenich nechám udělat závit.Šrouby dám ze zadu a podložky přišroubuju k náboji tak aby nepřesahovali podložku.Závit bude přilepenej lepidlem na šrouby a pro jistotu ještě vemu malej majzlík a naseknu roh šroubu ať je větší jistota,že se ten závit neprotočí.Docela se bojím do těch ALU vybrušovat drážky,nikdy nevím co se stane,ale díky za všechny rady moc jste mi všichni pomohli!Jinak pro Davepic tady je ta fotka dosedací plochy.
nějak jsem nepochopil, o jaké podložce mluvíš a jestli mluvíš o předku nebo o zadku. Pro upřesnění, to co je vyfocené na předku není žádná podložka dodělávaná někde samodomo, to je origo náboj, přímo náboj, který je zalisovaný v ložisku :!: . K tomuto náboji je pak čtyřmi průchozými šrouby (ty, co ti tam zavazí) přišroubován brzdový kotouč, zevnitř má matice. Origo náboj má pak štefty co trčí ven na přišroubování kola.
Jsou dvě cesty jak problém vyřešit :

- bud necháš originální stav náboje a uchycení kotouče tak jak je a zasáhneš do kola - tedy vyfrézovat drážky
- nebo zachováš disk, ale o to náročnější bude cesta pohrát si s dosedací plochou náboje - jediná cesta je jít na to přes podložku v různých variantách, např. 10mm tlustou, která by měla v sobě např. závitové otvory, do kterých bys našrouboval šrouby držící kotouč do této podložky přes otvory ve stávajícím náboji tak, aby konce šroubů nepřesahovaly tuto vloženou podložku a odpadly by ti tak stávající matice zevnitř kotouče a dále by podložka musela mít otvory pro štefty na uchycení kola, ale štefty bys stejně asi musel nahradit delšími, kde by podložka byla pevně součástí držící i po sundání kola,
nebo podložka, kterou jsem popsal v některém příspěvku výše, tedy s vnitřním zahloubením pro hlavy šroubů od kotouče a drželo by ji až utažené kolo k delším štefům od náboje skrz podložku - opět by ses asi nevyhnul demontáži stávajícího náboje a výměně origo šteftů za delší.

Osobně bych ty kola hodil někomu na frézu a ať do toho udělá místo.

Zapomeň na to, že vyhodíš stávající šrouby co drží kotouč na náboji a do otvorů po těchto šroubech v náboji uděláš závity. Na to dosedací ploxha náboje nemá dostatečnou tlouštku a nemuselo by to kotouč udržet.
Opel Omega 2.2 16V Caravan, 2001 Elegance
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997
Davepic

Příspěvek od Davepic »

Diky za fotku ..tak to taky čumim že tam není žadne vybrání nic...ted tě asi čeka velke rozhodnutí co s tim, ale možna jak psal DEDe jestli to třeba i nevratit no pak ztratíš i zaruku po zasahu do těch kol...nezavidim ti tuhle situaci mě stačilo když jsem daval ty svoje koliska a nesedelo to na předku a musel jsem trochu pilovat viděl jsem to jako velke problem a byl jsem uplně bezradny co s tim myslel jsem že to už nepujde ale pak jak se do toho pustíš tak pohoda tak přeju at ti to dopadne dobře
Obrázek

HYUNDAI COUPE 2.Generace V6
delphino
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od delphino »

Měl jsem stejny problem, koupil jsem si plechace na zimu a jel do servisu, obuli je a zacali je nasazovat, dozadu to slo, ale jakmile je chteli dat dopredu, tak tam vadily ty stredovy srouby a nešlo to nasadit, tak jsem stravil zimu na origo litacich a podle toho ted taky vypadaj #-o
Hyundai coupe 1.6 98 16V
Hyuman
**

Příspěvek od Hyuman »

Tak jsem se do toho dneska pustil a nejedná se doopravdy o žádný podložky jak jsem se původně domníval je to fakt origo náboj zalisovanej v ložisku jak psal mirpie.Tak s mým vercajkem jsem ho ani nesundal než uvolnil šrouby co drží kotouč a středovou matku.Nevyhnu se asi zásahu přímo do těch kol i když o tom moje drahá polovička nechce ani slyšet,ale doopravdy to bude asi nejjednodužší způsob jak ty kolesa přidělat.Kola vrátit nechci a i kdybych chtěl tak už mi je nevezmou,protože už na nich byly gumy,tak že smám smůlu!
Přílohy
190620092686.jpg
190620092686.jpg (67.12 KiB) Zobrazeno 1246 x
190620092684.jpg
190620092684.jpg (72.96 KiB) Zobrazeno 1246 x
190620092681.jpg
190620092681.jpg (68.98 KiB) Zobrazeno 1246 x
Hyundai Coupé FX 2.0 16V r.v.1999
Rasty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rasty »

No nejlepší by bylo to hodit do fimy přez kovoobrábění. Sám bych to rozhodně nebastlil. Blbý je to že budeš muset sundat gumy a pak zase platit za obutí a vyvážení :? Já jsem svá kola taky musel nechat poupravit. Byl malej středovej otvor a tak mi musely vyfrézovat zális na střed náboje Coupe. Za 4 kola jsem platil 450kč
Obrázek

† Renault 19 1.8 16V r.v. 94
† Hyundai Lantra J2 2.0 16V r.v. 98 180koníků
† Audi 80 B4 Quattro 2.0 r.v. 92
* Hyundai coupe GK 2.0 r.v. 03
* Honda Civic EG 1.5 16V V-Tec r.v 94
Hyuman
**

Příspěvek od Hyuman »

Sám bych to taky nedělal,ale když jsem byl v jedné frézařské firmě tak tam si to nechtějí vzít na triko,aby mi to někde při jízdě třeba neruplo,že se naruší struktura toho disku,tak jsem se byl zeptat u soukromého frézaře a tam mi to prej udělá,ale neručí mi za to,že při frézování ty elektrony nepoškrábe,že prej fréza není kobereček,tak co teď?Je to starej dědula a na tom si člověk nic neveme :( Jsem z toho fakt už pořádně vyřízenej a jak jsem na Hyundaie nenechal nikdy dopustit tedy na "Coupé" tak teď jsem pořádně naštvanej jak tohle po.....!!!
Davepic

Příspěvek od Davepic »

chlape tak to je mi moc líto..Dokažu si představit co proživáš byl bych na tom uplně stejně, protože jak píšeš na coupečko taky nedam dopustit a hlavně na kola když stali tolik peněz...Snad to nějak vyřešiš budu držet palce... [-o<
Obrázek

HYUNDAI COUPE 2.Generace V6
Rasty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rasty »

Hele ale coupe není jediné auto které to má takto provedené. Osobně bych se pozeptal jestli to nejde vrátit. Je blbý že sis toho nevšimnul dříve, ale tak jsem lidi a prodejce snad musí brát ohled na to že si tohle nemohl vědět. Osobně jsem se nikdy nesetkal s tímto provedním ráfků a až si myslím jestli se při výrobě nechtělo tajwancoj domů a tak vyplmašinu a hurá zabalit do krabice :-k sundat pneu říct v pneuservisu aby si dali záležet, očistit a šup do krabice a k prodejci. Druhá možnost je nechat udělat ty podložky aby z jednej strany bylz profrézované otvory pro hlavičky šroubů a druhá strana hladká. Bylo by to asi to nejrozumější a nejlevnější řešení v případě že by prodejce nechtěl vzít kola zpět :wink:
Obrázek

Hyuman
**

Příspěvek od Hyuman »

Díky,ještě mě to bude stát docela dost nervů a rozhodování,ale snad to bude dobrý.Udělal jsem si aspoň radost a kolečka nasadil aspoň na dva šrouby,ať vidím jak to bude asi vypadat a pořídil jsem si pár foteček.Tady jsou,ty kola za ty nervy stojí !
Přílohy
Snímek 278.jpg
Snímek 278.jpg (136.25 KiB) Zobrazeno 1188 x
Snímek 323.jpg
Snímek 323.jpg (134.21 KiB) Zobrazeno 1189 x
Snímek 324.jpg
Snímek 324.jpg (126.89 KiB) Zobrazeno 1187 x
Rasty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rasty »

Ač na můj vkus jsou ty kola přehnaná, tak na coupe vypadají hezky. Udělej ty podložky a máš po problému. Myslím že podložky15mm budou stačit a cena za 2 ks nebude víc jak 800.
Obrázek

KUPIS
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KUPIS »

Pokud jsi trochu manu.zručný-tak poho.Já mám strojní prumku a v ručním frézování(do ruč.vrtačky réza) v tom není problém.Obkreslíš si šablonu podle náboje nebo starých kol.Narýsuješ na new kola a frézuješ.Alu je měké není to železo a jde to dobře.Předvrtáš si otvory s danou hloubkou(vrták tak 5mm) a pak frézuješ.Práce tak na hodku.Bud dát frézu do vrtačky nebo si pujčit v pučovně ruční frézu.
fréza 1.jpg
fréza 1.jpg (24.92 KiB) Zobrazeno 1152 x
frézy.jpg
frézy.jpg (14.84 KiB) Zobrazeno 1152 x
Obrázek
shotik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shotik »

na ty prvni fotce to vypada ze to bude pekne drit vo lemy vzadu
Hyundai Scoupe 1994 prodano
Hyundai COUPE FX 2.0 16V 1998 prodano