Prečo by užívateľ
nebol náročný ? Moja vysokoškolská hlava to akosi neberie. V čom je iný zákazník hyundai a VW ?
Podľa mňa v tom, že VW zákazník dá hlavne na image (logo robí divi a za to treba sakra priplatiť).
Hyundai zákazník je taký istý, chce kvalitu, výbavu, spoľahlivosť, jazdné vlastnosti, ale uvedomuje si, že podobné veci dostane u hyundaia o tretinu lacnejšie ako u koncernu. To je všetko. Hyundai stráca hlavne v kritériu image, u ostatných kritériach je vyrovnaným súperom a boduje cenou, výbavou. V čom je ten ospevovaný koncern lepší ?
1. image (ok, VW je lepší)
2. jazdné vlastnosti (porovnateľné, oba tvrdé, nemecké podvozky)
3. kvalita (hyundai auto kvalitat 2010 a VW sa má čo učiť podľa člena predstavenstva VW)
http://www.hyundai.sk/predaj-a-sluzby/n ... ia-znacka/
4. výbava. Hyundai má v základe lepšiu. Nechápem cenník VW, audi, kde v cenníku sú akési kódy s povinnou výbavou u modelov typu iba s PW8, nie s WS1 a pod. Ani konfigurátor to nerieši. U VW sa dajú objednať xenony, zatiaľ čo u hyundaiu nie. Nezabúdam ani na pri rozjazde cukajúcu DSG, zatiaľ čo
má iba 4-hydromat, ale na dvojspojke pracuje. To je zatiaľ jediné mínus.
5. ostáva nám cena. Toto nepotrebuje komentár ...
Čo by ste si objednali ? Neváhal by som a siahol po i30 bez problémov. V konečnom dôsledku vychádza cena najlepšie, ale pri porovnaní ostatných kritérii si súdny človek uvedomí, že to nie je jediné kritérium pri kúpe tohto auta. Predaje to potvrdzujú.