kež bych mohl vlastni olej atd když jsem se na to ptal v raly servisu tak ani omylem nemužu mít vlstní ! bečely jako malý děcka , že kdyby se něco stalo z motorem a bla bla bla a mněl bych tam vlastní olej tak by byl problem ze zárukou a bla bla bla !
ps dneska jsem auto dal na 3 garančku do raly servisu , krom garančky dělaji i další věci nebo na zaruku jako třeba třískaní zadních sedaček a nebo oprava laku pod zadnímy dveřmi vymněna volantu který se loupe ,vymněna senzoru pod pravou sedačkou blbne atd , nebo oprava na spodku auta odřenina od šutru atd , a navíc sundávájí vyfuk kvuli kontrole katu a mněří tlaky motoru , auto mi začalo při delší jízdě stracet vykon nemnělo tah

snad to nic nebude , jinak mně klepne
ale jako velké plus servisu raly jako nahradní auto mám tusona T-GDI ale nevím jestli je to 1.6 nebo 2.0 litr ale podle zatahu bych řekl že to bude 2.0 litr , tuson se mi osobně velice líbi a hned mi sednul ruky jízdní vlastnoti super na to že je vysoký ma rozhodně lepší jizdní vlastnosti než I30II , pohodlí lepší než i30II kvalita provedení vnitřku o něco lepší než I30II , motorově je to o něčem jiném než 1.6 CVVT 88kw

)) což mně hlavně překvapilo to že se tuson chová daleko lépe než i30 při bočním větru na dalnici , tuson neni tak citlivý na vitr jako I30II navíc je daleko jistější v řizení než I30II , co se týká hluku v autě tak super je skoro neslyšitelný , pokud vypnete větráky tak ani motor nejde slyšet
jediné minus je vyhled středovým zrcátkem ten je daleko menší než u I30II
celkový dojem zatím velice dobré auto , silně uvažuji že bude další auto po I30II ale aspon kdyby tuson nestal 650 tisic skoro
](./images/smilies/eusa_wall.gif)
kdyby byl levnější tak ani neuvažuji a je doma
co se týká motoru T-GDI tak podle moji "nohy" má posazený zaběr turba hodně vysoko cca 2500 ot začína turbo zabírat , silný turbo "kop" má až někde 4500 ot to fakt hodně zabere což si mi libí

osobně mám raději motor z turbem nalazené aby turbo zabíralo od 1400 ot
zatím mám z tusonem najeto 187km a spotřeba 8.7 litru podle palubáku spusob jizdy normál na dalnici 130 kmh mněsto 50kmh
komplet předpokládána cena ganrančky a praci cena 8 až 9 tisic

už se těším na placení