Jak povolovat zarezlé šroubya matky?

Vše co se týká techniky, zapojení, ND

Moderátoři: Farrael, Moderátoři

Odpovědět
Yurii
Moderátor
Bydliště: Taková prdel jménem Praha kdesi ve střední Evropě :-D
Kontaktovat uživatele:

Jak povolovat zarezlé šroubya matky?

Příspěvek od Yurii »

Je hodně způsobů ale jde mi o nějáký pokud možno co nejméně invazivní. Mám na Scoupe číslo 2 hromadu věcí které bych chtěl rozebrat (povolit šrouby) a flexu na to fakt brát nechci.
Existuje nějáký přípravek který by si poradil se rzí a pokud možno co nejvíc usnadnil povolování šrubů?
Zatím se mi docela osvědčil "MD sprej" (přes noc nasříkat a ráno povolit) jenže ani tak to moc dobře nejde.
Slyšel jsem o nějákém průmyslovém čistidlu které rez rozpouští ale nevím jeslti to je dobrý nápad.
Díky za rady ;)
Scoupe, Scoupe, Scoupe, Forester, Scoupe, Scoupe, E39, A4, Fabie, Forester, Scoupe!!!
(/-/) můžeme se potkat v HCCZ.cz ;)
Reklama

Bruno

Příspěvek od Bruno »

Dříve se používala červená brzdová kapalina nyní to jde WDéčkem. Dobrá rada byla také poklepat matku a nebo jí nahřát pokud to jde a pokud se tam dostaneš kvůli místu. A nebo všechno dohromady, chce to čas a zrpělivost. I povolování je lepší poklepem na klíč, než trvalým tahem. Poklepem to dřív povolí. Když nejde povolit, tak napni síly obraceně /jako dotahovat/ aby se to pohlo a pak teprve povoluj!! Pozor na směr závitů, někde může být i levý zavit a povoluje se obráceně.
Lantra 1,6 16V G4GR r.v.96 zelená metal.
severak
*

Příspěvek od severak »

Zkus také pohyblivé povolování. tz: nejdív trochu přitáhni a o to víc povol, znova trošku přitáhni a zase více povol. Jde o to, aby se ta rez uvolnila ze závitu. Jinak hrozí, že se ti to kousne a ukroutíš selý závit a jseš..však víš kde... :lol: Ale nezapomeň to stříknout WD-čkem nebo něčim podobným třeba od Bënnera nebo jak se to píše.
Lantra Kombi 1.6 16v, r.v.96
předtím Lantra 1.5, r.v.92-spokojenost
Odpovědět

Zpět na „Technická Sekce“