Výměna těsnění víka ventilů

Moderátoři: black_sheep, Tringi, Moderátoři

Odpovědět
wasek
**
Kontaktovat uživatele:

Výměna těsnění víka ventilů

Příspěvek od wasek »

Ahoj, prosakuje mi olej skrz pár šroubů od víka ventilů. Takže to vypadá na těsnění. Nechce se mi to jen zamáznout pastou, rád bych to vyměnil. Na Hyundajovi jsem ještě nic sám neměnil, takže se ptám, jestli mám koupit toto těsnění: http://www.automatejcek.cz/nahradni-dil ... u/N40504H/
A zda si mám dát na něco bacha při sundávání víka, dotahování šroubů .. atd, díky.
Mám Coupe 1.6 16V r.v. 1998.
Hyundai Coupé 1,6 16V, r.v.1998, červené
Reklama

Dr Meduza
Kontaktovat uživatele:

Re: Výměna těsnění víka ventilů

Příspěvek od Dr Meduza »

je to uplne jednoduchy, jenom se to odsroubuje, odpoji se hadicky, ocisti a da novy tesneni a zase zasroubujes a pripojis hadicky
tyhle srouby se moc neutahujou, jenom tak s citem, myslim, ze sou tam i 2 skrz kryt rozvodu, pri rozebirani i pak utahovani tohodle hlavne s citem
akorat pozor na zahadu mizejcich soucastek, ze strany sani je misto, do kteryho kdyz neco spadne uz to nikdy nevypadne, uz mi tam par veci spadlo (srouby, pruzinka co drzi konektor na skrtici klapce...) ty veci nekam zapadnou a uz nikdy nevypadnou, pod auto se nedostanou a nikde nejsou videt, mam podezreni ze proste zmizi do jiny dimenze, tak aby ti pak nechybely srouby :mrgreen:
Coupe 2.0 LPG rv 96 barva Fialova -> rosekano -> uz je zase skoro opraveno
Opel Omega B 2.0 Combi LPG - luxusni kara, ma sedacky Recaro :D
wasek
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wasek »

Dr Meduza píše:je to uplne jednoduchy, jenom se to odsroubuje, odpoji se hadicky, ocisti a da novy tesneni a zase zasroubujes a pripojis hadicky
tyhle srouby se moc neutahujou, jenom tak s citem, myslim, ze sou tam i 2 skrz kryt rozvodu, pri rozebirani i pak utahovani tohodle hlavne s citem
akorat pozor na zahadu mizejcich soucastek, ze strany sani je misto, do kteryho kdyz neco spadne uz to nikdy nevypadne, uz mi tam par veci spadlo (srouby, pruzinka co drzi konektor na skrtici klapce...) ty veci nekam zapadnou a uz nikdy nevypadnou, pod auto se nedostanou a nikde nejsou videt, mam podezreni ze proste zmizi do jiny dimenze, tak aby ti pak nechybely srouby :mrgreen:
Aha, tak díky .... a nevíte někdo, jaký je přesně ten utahovací moment šroubů?
Hyundai Coupé 1,6 16V, r.v.1998, červené
Dr Meduza
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dr Meduza »

8-10 Nm
Coupe 2.0 LPG rv 96 barva Fialova -> rosekano -> uz je zase skoro opraveno
Opel Omega B 2.0 Combi LPG - luxusni kara, ma sedacky Recaro :D
mirpie

Příspěvek od mirpie »

fakt lehce, když to budeš rvát, to víko ti pod příslušným šroubem napraskne