Automatické zapnutí klimatizace
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
Automatické zapnutí klimatizace
Asi se mi maličko zbláznila klimatizece. Dřív fungovala takhle:
1/ motor běží
2/ přepnu vzduch na ofukování oken + pustím ventilátor na 1-4 stupeň (je jedno, co udělám dřív)
3/ => automaticky se spustí klima
4/ vypnu tlačítkem AC klimu
5/ pak můžu přepínat směr vzduchu kamkoli, vypínat/zapínat ventilátor a klima se nespustí, dokud ji znovu nezapnu tlačítkem AC nebo nevypnu motor a pak vše začíná znovu od 1/.
Teď najednou začala fungovat takhle :
1/ - 4/ zůstaly stejné
5/ přepnu vzduch kamkoli jinam než na okna a pak zpět na okna
6/ pokud je zapnutej ventilátor, nebo ho v téhle poloze zapnu vždycky se znovu spustí klima a já ji musím pořád vypínat tlačítkem.
Docela mě to štve. V NEW ACCENT mají podobný téma a dost jim závidím, že u Accentíků jde fce automatickýho spouštění klimy deaktivovat úplně.
1/ motor běží
2/ přepnu vzduch na ofukování oken + pustím ventilátor na 1-4 stupeň (je jedno, co udělám dřív)
3/ => automaticky se spustí klima
4/ vypnu tlačítkem AC klimu
5/ pak můžu přepínat směr vzduchu kamkoli, vypínat/zapínat ventilátor a klima se nespustí, dokud ji znovu nezapnu tlačítkem AC nebo nevypnu motor a pak vše začíná znovu od 1/.
Teď najednou začala fungovat takhle :
1/ - 4/ zůstaly stejné
5/ přepnu vzduch kamkoli jinam než na okna a pak zpět na okna
6/ pokud je zapnutej ventilátor, nebo ho v téhle poloze zapnu vždycky se znovu spustí klima a já ji musím pořád vypínat tlačítkem.
Docela mě to štve. V NEW ACCENT mají podobný téma a dost jim závidím, že u Accentíků jde fce automatickýho spouštění klimy deaktivovat úplně.
- Reklama
Re: Automatické zapnutí klimatizace
Klid, Sonata to ma uplne stejne. VZDY, tak zapnu ofuk skla/nohou+skla, pusti se klima.
Audi A6 quattro 4.2 V8 a Bel STI-Re + AL G9RX
ex: Peugeot 607 2.2i
ex: Hyundai Sonata 2.0i 2003
To jsi mě nepotěšil .... další auto, který jsem chtěl někdy koupit, měla být Sonata
Moje El to má taky tak - jakmile jde proud vzhuchu na čelní okno, spíná se zároveň samočině klimatizace. V létě fajn, v zimě zbytečnost.
No je fakt, že se okna ty okna odrosí rychleji s klimatizací, než bez - takže i v zimě to má svůj účel. Ale byl bych raděj, kdyby to šlo trvale vypnout .... nebo aspoň aby to fungovalo jak původně, že stačilo první vypnutí a celou cestu jsem měl klid .
- zahyx
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
s timhle jsem se jeste nesetkal muselo se neco pokanhat v tech ovladacich, rozdel to a uvidis jestli se tam neco nespalilo ci nejakej spatnej kontakt
Hyundai Sonata GLS 2,7 V6 127kW r.v.2003 LPG- sekvenční vstřikování
předchozí
Hyundai Elantra GLS 1,6DOHC 16V 79kW r.v.2002 LPG- sekvenční vstřikování konečně
věrný značce :hyu: :!:
předchozí
Hyundai Elantra GLS 1,6DOHC 16V 79kW r.v.2002 LPG- sekvenční vstřikování konečně
věrný značce :hyu: :!:
- tatulda
- **
- Kontaktovat uživatele:
Mě to dělá ela také,ale jen při teplotách nad 4stupně,pod se mi sama nezapíná.Už jsem si na to zvykl
H.Elantra 2,0i/104kW/02,dříve Lantra 1,6 a Pony 1,5
tatulda: presne tak je to i u automaticky.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Tak rozdělávat to raděj nebudu - jsem rád, že to funguje aspoň takhle. A stejně bude nejspíš chyba někde v řídící jednotce...
to jako že se ti ani nerzsvítí kontrolko na tlačítku AC, nebo jen prostě neběží kompresor?tatulda píše:Mě to dělá ela také,ale jen při teplotách nad 4stupně,pod se mi sama nezapíná.Už jsem si na to zvykl
Xfield: pokud je teplota pod ctyri stupne, nerozsviti se kontrolka a logicky ani klima nesepne. MInuly tydn se mi stalo, ze sepla behem jizdy, nekam jsem vjel, kde bydlo tepleji. Jinak v Nubo Car Praha mi radili, at klimu nespinam pri vyssich otackach, nejlepe na neutral i behem jizdy, meli tam par pripadu, kdy se pretrhl remen, jak auto dostalo zatez.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Tak mě se sepne (resp. rozsvítí kontrolka) nezávisle na vnější teplotě.
Mne taky. Venku zima jak v pr..eli, -10°C, ja nastartuju(naposled jsem mel ofuk na sklo a nohy) a zapne se klima. Tak ji vypnu, po chvili hodim ofuk jen na sklo a zas bezi klima. Tak ji zas vypnu.... Takhle je to porad do kola jako u blbejch. Za prumerny zimni mesic klimu vypnu mozna 100x hned po sepnuti.
Audi A6 quattro 4.2 V8 a Bel STI-Re + AL G9RX
Mě taky vadí automatické zapnutí klimy při nastavení ofuků na čelní sklo. Nejdříve jsem někde vyčetl, že by to mělo jít vypnout nějakým fíglem s otáčením klíčku v zapalování spojené s vypnutím klimy, ale to se opravdu nepodařilo.Proto jsem se na vypnutí informoval v autorizovaném servisu, kde mi technik sdělil, že pod otáčecím tlačítkem je spínač, který automaticky pod polohou čelního skla sepne klimu. Je to prý z důvodu, že klima má nejnižší rosný bod a tak se při jejím chodu nejrychleji odmlží sklo. Navíc klima by se občas měla protočit - tolik odborníci. Prý se to nechá vypnout, ale je zapotřebí demontovat přístrojovku a pod tlačítkem ovládání ofuků rozpojit kontakty ke klimě. V servisu to znamená 700,- /hod.
Hyundai Atos Prime 1.0i, 43 kW, rv. 2001
Hyundai Kona 1.0 T-GDi, 88 kW, r.v. 2021, Smart
Hyundai Kona 1.0 T-GDi, 88 kW, r.v. 2021, Smart