krokovy motorek volnobehu?

Moderátoři: Lukino, Moderátoři

Seir
*

krokovy motorek volnobehu?

Příspěvek od Seir »

ahoj, ahoj moc vas tady vsechny zdravim :hyu:

Jen takova "drobnost" nedavno me zacaly pri studenych startech kolisat volnobezne otačky tak sem po precteni podobnych připadu usoudil ze by za to (mimo jine) mohl moct krokovy motorek volnobehu a tudiz jsem jej behem chvilky demontoval jenze nez se me podarilo zjistit ze neoddelavam telo motorku nybrž krytku pod kterou jsou jeho vnitřnosti vypadla mi do motoru pruzinka (takze uz neni :) ).

potřeboval akorat rozchodit a promazat civečky proměženy-OK jen ta pružinka :wink: :D

po vrakovištich v okoli Brna nedostatkove zboži a nebo maji zrovna ten druhej typ :wink:

Proto se vás všech příznivců :hyu: chci touto cestou zeptat : neleží vám náhodou doma nějakej takovej podobnej pod stolem? Nebo aspon ta pružinka už jsem si i jednu vyrobil jenže to jeste nejak neni ono :D

předem děkuji za vaše odpovědi ikdyž budou třeba typu nemám či za blbost se plati 8)
Přílohy
IMG_0003.JPG
IMG_0003.JPG (56.63 KiB) Zobrazeno 2749 x
IMG_0002.JPG
IMG_0002.JPG (56.11 KiB) Zobrazeno 2747 x
IMG_0001.JPG
IMG_0001.JPG (55.96 KiB) Zobrazeno 2749 x
Sonata 2.0i DOHC r.96 102KW
Reklama

Kony5
**

Re: krokovy motorek volnobehu?

Příspěvek od Kony5 »

no držím palce ať seženeš....tohle se celkem dost často kazí :?...já sice svoje 2náhradní mám ale ty si nechám....ale poptám se ti v ově na vrakáči :hyu: jestli maji
Hyundai sonata zelená Y3 - daily
Hyundai sonata AWD racing
Renault Magnum 440 kozel
Renault MAgnum 440 Tandem
Žabička Kawasaki Ninja ZX-7r
AUDI A6 2,5TDI 132 kW quattro. Prodám nebo vyměním za A8 D3 nebo S6 C5.
Seir
*

Příspěvek od Seir »

Kony5
díky moc! kdyby tam nahodou nějakej měly tak pls pisni byl bych ti moc vděčny :wink:

nemate ještě někdo takovej nějakej i nefunkčni (třeba se spalenou civkou)?
určitě by sme se domluvily 8)
rbrodsky
**

Příspěvek od rbrodsky »

Mám. Posílám soukromou zprávu.
Hyundai Sonata 2.0 16V 92kW, r.v. 98
Hyundai Accent 1.3 63kW, r.v. 2004
Honda CBR 600F4 82kW, r.v. 2000
Seir
*

Příspěvek od Seir »

Ahoooj,

Tak štěstí se na mě tentokrát hodně smálo :wink: Ještě jednou musím poděkovat uživateli "rbrodsky" za opravdovou pomoc byl mi totiž ochotny poslat za symbolickou cenu úplně stejný spalený motorek (ale co je hlavní byla v něm ta pružinka :mrgreen: )před chvilkou sem ho rozbalil a hnedka kuchnul takže jakmile budu mit chvilu a nebude venku chcat tak ju tam hnedka hodim a prubnu to a samozdřejmně hnedka napišu moje první pocity,ale už tedka vim že to pofrči jak nikdy!!! :D/

Tak at vás vaši :hyu: Miláčci :hyu: poslušně vozí i nadále :wink:

a ještě jednou děkuji 8) ...
rbrodsky
**

Příspěvek od rbrodsky »

Však jsme jedna velká rodina :hyu: tak si musíme trochu sem tam v rámci možností pomáhat. :wink:
Hyundai Sonata 2.0 16V 92kW, r.v. 98
Hyundai Accent 1.3 63kW, r.v. 2004
Honda CBR 600F4 82kW, r.v. 2000
Seir
*

Příspěvek od Seir »

Moc vác všechny zdravim !!!

Tak sem si myslel že budu mit zase chvilku pokoj a spokojeně se vozit se všim všudy nicméně to ještě nějak není ono. Jako není to nic s čím by se nedalo jezdit ale bojím se aby se to aspon nezhoršilo navíc v zimě to bude vadit určitě mnohem více!!! :

-----Když je auto studené a nastaruji ho motor jakoby si myslel že má provozní teplotu a nepřidá plyn a začne chcípat a pokud se aspon párkrát neprotočí a nezahřeje chcípne.

-----Když je auto zahřáté jede naprosto bez chyby nic nekolísá, neškube, nevybruje, zátahy slušný, volnoběh taky drží (ikdyž se za tepla nastartuje) nicméně když zapnu světla už trošku poklesne a nevyrovná se to, když zapnu klimu skoro to chcípe prostě to z nějakého důvodu nedorovná plyn kyž je potřeba.

1. Krokový motorek volnoběku podle všeho OK (vynutí proměřené hodnoty podle manuálu, promazán, chybějící pružinka namontována konektor v pořádku a když jsem ho tam dával tak sem ho naschál maximálně otevřel abych zjistil jestli se zasune a funguje a po nastartování (za tepla otáčky plynule padaly na 700-800 a už nekolísaly))

2. Potenciometr škrtící klapky odpojil jsem konektor napíchl multimetr podle manuálu a když jsem pootáčel plynem hodnoty se plynule měnily konektor vypadá taky slušně.

3. Pak mě napadlo že ECU nedostává povel od spínače na dorazu plynu (u konce lanka) a proto ho nedorovnává nicméně i ten hezky cvaká a po proměření spolehlivě plní svoji funkci

samodřejmně i reset ECU podle návodu jsem udělal - bez výrazné změny. :(

Co by jste ještě navrhly zkontrolovat? Vím asi by to chtělo píchnout na diagnostiku neznáte někoho v Brně kdo by mi to napích za flašu :wink: při nejhorším to hodím do Židenic do :hyu: servisu na bubeníčkovou.

Třeba teplotní čidlo nasávaného vzduchu nebo teplotní čidlo motoru by to mohlo taky být?
Nebo mě ještě napadnul regulátor napětí u alternátoru - začínám být už trošku bezradný už jsem začal kontrolovat i uzemění motoru a vůbec všechno na co sem dosahnul :D

Přečetl jsem tady snad celé fórum popředu i pozpatku a pododný problém bohužel nenašel jestli o nějakém víte opravte mě prosím.

Sakra tolik sem se rozepsat ani nechtěl sám nemám rád dlouhé články nicméně sem nechtěl na nic zapomenout :lol:

prosím jestli máte kdokoli nějaké nápady budu vám vděčný...
Kony5
**

Příspěvek od Kony5 »

možná termostat škrtici klapky...jo a sorry na ten motorek sem se nezeptal nebyl jsem tam :lol: ale už ho stejně máš :D :hyu:
Hyundai sonata zelená Y3 - daily
Hyundai sonata AWD racing
Renault Magnum 440 kozel
Renault MAgnum 440 Tandem
Žabička Kawasaki Ninja ZX-7r
AUDI A6 2,5TDI 132 kW quattro. Prodám nebo vyměním za A8 D3 nebo S6 C5.
Seir
*

Příspěvek od Seir »

Ahoj velká rodino :hyu: tak konečně PROBLÉM VYŘEŠEN !!! :D

Byl to nakonec přecejen ten prokletý Krokový motorek nakonec jsem to po sobě ještě jednou cely zkontroloval a proměřil a zjistil jsem že sem měl studeňák u jedné ze čtyř cíveček (zrovna ta co ho otevírá) ale na první pohled vypadal úplně stejně jak ty ostatní !!! Respektive udělal jsem trošku chybu že jsem poprvé měřil vývody od cíveček,ale už pro kontrolu nezměřil samotný složený motorek (z venku na konektoru) ](*,) Takže sem to pro jistotu celý ještě hezky propájel a zatím to nemá chybu 8)

Ani nevíte jakou mám tedka radost :D/

Hnedka sem to musel projet a celkově se mě zdá že to jede lip tak mě třeba zase chvilu bude poslušně vozit :wink:

Přeji mnoho a mnoho šťastně ujetých Km s :hyu:
gratis
*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gratis »

Ahoj

tak to vypada, ze mame stejny problem, nebo spis mely jsme. Zacalo to tim, ze auto si za jizdy chciplo. Protoze mame automat, tak je to problem, musi se zastavit, prehodit prevod, nastartovat a jet. V nekterych situacich je to celkem vo hubu. Toto nam za posledni tyden udelalo celkem asi 5x. Ted se navic k tomu pridava problem s nastartovanim, proste po nastartovani nedrzi volnobeh a chcipne. Musi se to trochu poturovat (asi tak minutu), a potom to ma snahu drzet otacky. Ale i tak motor slape nejak divne, neni to ten sametovej chod sestihrnku, jako by vynechaval. (2 tydny dozadu meneny svicky, olej, filtry, takze tim to asi nebude) Na volnobeh obcas zaskube, je to citit na volantu. A k tomu vyse popisovany problem z klimou. Jak se zapne, sebere to otacky az nekam k 400, a auto se trepe jak traktor. A jeste navic kdyz na krizovatce dam blinkr, otackomer presne v tempu blikace klesa na nulu ( ale pouze rucicka, motor bezi v normalu) Mysleli jsme, ze je problem v baterce, ze asi altik malo dobiji, baterka uz nema silu a spatne zapaluje. Ale po dobiti baterie bohuzel zadna zmena. Narozdil od tebe si nedokazu zmerit to co ty, takze jsem bezradnej.
Nemate nekdo nahodou tip, co by se melo vymenit. Nebo spis nemate nekdo zkusenosti ze servisem hyundai nekde pobliz Trnavy? V original Hyundai servisu jsme uz byli, sice s jinym problemem, ale uz nikdy vic. Slendriani jak vysiti. Neopravi, ale faktury vystavujou mastny. (Prece se pokouseli zpravit-ze jim to neslo, za to prece nemuzou...) Znam tady jednoho autoelektrikare, kterej by to snad dokazal promerit, ale to bych zase potreboval ty schemata. Proste zacarovanej kruh...
Ach jo.
](*,) ](*,) ](*,)
* Subaru Forester 2.0 MY 98 MT
* Land Rover Range Rover 4.6 MY 98 AT
* Lancia Prisma Integrale MY 90 MT
* Hyundai Sonata 3.0 MY 95 AT
cypisek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cypisek »

krokač změříš podle navodu :
http://www.nardek.com.au/testisc510-10.htm
a kdyby byla nějaka cívka vadna mám cely na prodej 8)
Hyundai Santa FE 2.2 CRDi
Škoda Fabia 2.0 LPG

bejvávalo ..
Škoda octavia 1.9 TDI 4x4
Pontiac trans sport 2.3 16v LPG
Hyundai sonata 2.0 16v LPG (2x)
Renault 21 1.8 LPG
Š 120 LPG
Š 110 R
Seir
*

Příspěvek od Seir »

Ahoj tak to vypadá opravdu na hodně podobný problém,akorát teda nemám automat a 6ti hrnek :wink:

JJ začal bych určitě tim že bych vymontoval Krokovej motorek (už se to tady řešilo hodněkrát takže dej hledat a najdeš spoustu věcí třeba i kde ho najdeš...) a podle návodu víše ho proměřil,stačí obyčejnej multimetr za 150,- kterej zapneš na měření odporu (Ohmů) a kdyby jsi změřil že všechny 4 cívky jsou OK tak ho stejně rozdělej a promazej hodně se používá a bývá vyschlej a zatuhlej pak se právě stane že zatvrdne a ECU do něj tak dlouho posílá signál dokud nespálí nějakou cívečku.

Opravdu to není nic co by jsi nezvládnul a pokud máš aspoň trochu času minimálně tohle bych zkusil třeba budeš mít štěstí a bude po závadě.
gratis
*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gratis »

Diky chlapci za rady, neky o vikendu se do toho pustim. Multimetr mam tak uvidim.
Zajimavy je, ze ted uz to dva dny nechciplo za jizdy, problem dela jen to startovani. Musi se to drzet pod plynem, a to cim dal delsi dobu, nez se to "zahreje", nebo co tim vlastne chce hyundai rict :D

Jo a jinak automat a sestihrnek vrele doporucuju. I kdyz je papirove celkem slabej. :)
gratis
*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gratis »

Tak to vypada, ze prece jenom prijde na radu autoelektrikar. Moje "schopnosti" bohuzel nedostacuji ani na to, abych ten krokovej motorek v tom motorovym prostoru identifikoval. :oops:
gratis
*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gratis »

Tak uz vim, proc jsem ten motorek nenasel. Je potvurka schovanej po tou hadici ze sani. :roll:

Kazdopadne mereni u elektrikare neprineslo pozitivni zpravy. Na jedne te civce nameril cca 70 ohm, na druhe 1.8 ohm. Na tech dvou prostrednich kolicich by podle neho mnel namerit + a -.
- bylo, ale + ani pri zapnutem klicku, ani pri nastartovanem motoru nebylo. A ani poslechem se z toho motorku neozyvalo nic, co by pripominalo nejakou cinnost. Tvrdil mi, ze vubec netusi, kde je nejaky ridici rele k tomu vsemu.

Jelikoz nema plany elektriky k tomu autu, tak mi durazne zdelil, ze k nemu mam prijet az je budu mit.
Neco jsem tady uz nasel : http://cypisek.spsei.cz/sonata94.htm, ale netusim, jestli je to to, co chce. Ale vim, ze v minulosti jsem tady nasel odkaz na jeden (tusim anglickej) web, kterej po zadani VIN dokaze nejaky plany vychrstnout. Ale ted ani zaboha tan odkaz nemuzu najit. Takze kdyby nekdo vedel, budu vdecnej.

cypisek> za kolik by ten krokac byl?
Naposledy upravil(a) gratis dne 24 kvě 2009, 13:48, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „SONATA“