2,0 CRDi 103 kW - únik vody
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
- Mr. HYUNDAI
2,0 CRDi 103 kW - únik vody
Mám nemalou záhadu na zmíněném motoru v šéfově Sonátě NF. Tento týden se začala ztrácet chladící kapalina. Poměrně rychlým tempem a když píšu ztrácet, myslím ztrácet. Nikde po ní není vidět loužička ani mapa, v motorovém oleji vodní pěna též zatím není. Nemáte někdo nápad kde hledat místečko úniku? Nevím např. jak je chlazené turbo, jestli tam by to nemohlo být. Předem díky za tipy.
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
24. (OPEL 1.) Mokka-e Ultimate
- Reklama
Re: 2,0 CRDi 103 kW - únik vody
Chlazený turba mají většinou benzínové motory,u dieselů jsem to viděl jen u motorů 2.2 td dávali je do Renault Safrane nebo Renaul Laguna ty měli turba chlazená vodou,to jen moje poznámka
Když voda rychle mizí a nikde a nikam to neteče,pod autem žádná stopa po vodě,tak by to mohl být jen výměník topení Při ohřátí voda zvětší svůj objem a zvětší se tlak ve chladicím soustavě,při jakékoliv netěsnosti chladicí kapalina musí vytékat ven Zkus se potomhle podívat
Když voda rychle mizí a nikde a nikam to neteče,pod autem žádná stopa po vodě,tak by to mohl být jen výměník topení Při ohřátí voda zvětší svůj objem a zvětší se tlak ve chladicím soustavě,při jakékoliv netěsnosti chladicí kapalina musí vytékat ven Zkus se potomhle podívat
Hyundai Sonata Y3 2.0L Dohc 16V G4CP-DM již miulostí(prodaná)
- Mr. HYUNDAI
Výměník topení je dobrá myšlenka, ale i z něj to musí někam odtéct. A předpokládal bych, že do interiéru, tam je ale taky sucho . Každopádně díky za tip.
Ono se to kolikrát odpaří tak rychle,že to nelze nalézt , a ten pán s tím autem jezdí každý den??? Nestěžoval si na pálení očí na bolení hlavy a nebo sladko v puse když v tom autě jede???
Hyundai Sonata Y3 2.0L Dohc 16V G4CP-DM již miulostí(prodaná)
Ze se neozves?Si na nas zanevrel?Mr. HYUNDAI píše:Mám nemalou záhadu na zmíněném motoru v šéfově Sonátě NF. Tento týden se začala ztrácet chladící kapalina. Poměrně rychlým tempem a když píšu ztrácet, myslím ztrácet. Nikde po ní není vidět loužička ani mapa, v motorovém oleji vodní pěna též zatím není. Nemáte někdo nápad kde hledat místečko úniku? Nevím např. jak je chlazené turbo, jestli tam by to nemohlo být. Předem díky za tipy.
Accent 1.5 GT
Lantra 1.8 GT 94 , Lantra 1,6 GLS na dily
Trajet 2.0 CVVT 2005 momentálně na JIPce po manželčině zásahu. :-(
Trajet 2.0 CVVT 2006 plyn
Sonata 2.0 2002
H-100 Vodácký šmajchlkabinet s lůžkovou úpravou! :-)
Sonata 2.0 2002
- Mr. HYUNDAI
To ivan: Na nic si nestěžoval. A na únik jsme přišli náhodou, při dolévání ostřikovačů, ani se to nehřeje, a to byla v úterý expanzka na suchu.
To Hujer: Nazdar draku! Nezanevřel jsem na vás, ale tohle auto je ještě v záruce, tak ať si za ty prd garanční hodiny láme hlavu někdo jiný. Spíš jsem chtěl mít představu po čem jít, až do pondělka přespříštího týdne to nemůžu odstavit. Tak zatím doléváme a čekáme co bude dál . Do kdy má Tvůj táta tu dovolenou, pokud už není zpátky. Musím se za ním stavit a naučit ho ten zbytek k té digi TV .
To Hujer: Nazdar draku! Nezanevřel jsem na vás, ale tohle auto je ještě v záruce, tak ať si za ty prd garanční hodiny láme hlavu někdo jiný. Spíš jsem chtěl mít představu po čem jít, až do pondělka přespříštího týdne to nemůžu odstavit. Tak zatím doléváme a čekáme co bude dál . Do kdy má Tvůj táta tu dovolenou, pokud už není zpátky. Musím se za ním stavit a naučit ho ten zbytek k té digi TV .
nemas nahodou spinavy motor takymi bielimi flakmi ? lebo ak ti unika chladiaca zmas tak sa po dotiku s horucimi castami motora momente vypati a ostanu po nej take biele flaky ja to riesim akurat teraz na vrchnej casti chladica mam malu tenku prasklinku volne okom by som si ju nikdy nevsimol ale okolo nej je to divne myslel som ze som vosiel do nejakej mlaky
accent 1,5 rv 96 65kW EX
sonata 2,0 rv 04 96kW
coupe 2,0 rv 02 102kw EX
laguna coupe rv 09 V6 dci 173kw
sonata 2,0 rv 04 96kW
coupe 2,0 rv 02 102kw EX
laguna coupe rv 09 V6 dci 173kw
- Mr. HYUNDAI
Právě, že jsem nikde mapy ani fleky nenašel. Ani do bíla, ani do zeleno-modra, prostě sucho a čisto.
Sice bych to řešit nemusel, když je to ještě v záruce, ale jednak jsem zvědavý a jednak chci mít jakous-takous "jistotu", že to těch 10 dní ještě vydrží, než budu moct dát šéfovi jiné auto.
Sice bych to řešit nemusel, když je to ještě v záruce, ale jednak jsem zvědavý a jednak chci mít jakous-takous "jistotu", že to těch 10 dní ještě vydrží, než budu moct dát šéfovi jiné auto.
může tam protíkat vodní pumpa, hned po průniku ven se to prakticky hned odpaří, takže taky nic nenajdeš
Audi A8 4.2Q
Saab 9-5 3.0 V6 Turbo kombi
+ Hyundai SantaFe 2.4-T r.2006 (nyní brázdí silnice na Slovensku)
tlumiče Monroe CZ - http://www.tlumice-monroe.cz
tlumiče Kayava - http://www.kayaba-tlumice.cz
Saab 9-5 3.0 V6 Turbo kombi
+ Hyundai SantaFe 2.4-T r.2006 (nyní brázdí silnice na Slovensku)
tlumiče Monroe CZ - http://www.tlumice-monroe.cz
tlumiče Kayava - http://www.kayaba-tlumice.cz
uz ma po.Mr. HYUNDAI píše:To ivan: Na nic si nestěžoval. A na únik jsme přišli náhodou, při dolévání ostřikovačů, ani se to nehřeje, a to byla v úterý expanzka na suchu.
Accent 1.5 GT
Sonata 2.0 2002
Sonata 2.0 2002