to s tym najazdom som si neni prave tak isty, ja kupujem auto s tym ze ho budem mat tak, cca 10r. Kto vie mozno sa mylim a po 5r ho vymením, ale teraz rátam s tým ze to tak bude.
A ten dovod preco naftu su 2: 1) mam pracu v mieste bydlicka cca 1,2 km coz je az extremne blizko pre naftu ale na 2 strane je perspektiza za behom cca 2 rokov budem presunutý do iného mesta a to uz bude nárez cca 100 až 200 km denne.
2) teraz mám megana 1,6e 66kw, motor mi postacuje ale je to žrut, človek natankuje a hned je to prec 8-9 L mesto 7l okrsok, no a to potom jazdim tak malo lebo nieje na benzin

takze ratam s tym že keby bol disel ktory memej žere peniaze budu stale tie iste a to sa teda castejsie pojde aj na výlet mimo mesta a tak, takze ten pomer, mesto VS okrsky sa posla mna upravy.
co sa týka poistenia tak va 1,9 je dokonca o 7€ nizsia cena poistenia ako na accent. jelikoz v AXA robia poistenie na zaklade výkonu a nie obsahu tak ACCENT cca 140€ a octavka 133€.
Kufor my myslim postacuje ten v accente, takze to nieje hlavna vec, dovod preco som zacal uvazovat nad inim autom nez hyundai accent je peport TUV ktory nieje moc v prospech accenta aj ked je pravda ze sa tam jedná o starú verziu.
dalsia otazocka oplati sa davat poistenie??? kolko vyjde? rozmyslam ci radsej nenechat jednorazovo namontovať parkovacky v pripade nejakych oderkov a je to.