Druhá garančka po 30000 Km
Moderátoři: miooo, Moderátoři
Druhá garančka po 30000 Km
Sanťáci chtěl bych se s vami podělit o skušenost s garanční prohlídkou.Vím,že jsem asi neobjevil ameriku ale po skušenostech s naším servisem na první prohlídce jsem se na druhou objednal do německa Hyundai Hirsch Chemnitz a byl jsem velice překvapen kvalitou provedené garančky. Vyměnili všechny filtry včetně pylovového,motorový olej,kontrola oleje v převodovce,brzdovou kapalinu včetně seřízení brzd a promazání plovoucích třemenů brzdičů,seřízení motoru,promázání všech pantů a táhel umytí motoru a auta plno dalších drobností dokonce seřídili trisky ostřikovačů oken a to vše za dvě a čtvrt hodiny a 420 Euro.
- Reklama
Re: Druhá garančka po 30000 Km
Ja som bol včera na prehliadke po 30 000km s benzinom 2,7V6 v DK. Bol som tam prvý krát, fungujú asi iba rok, pracovná doba od 6h do 22h!. Bližšie mám ZA, ale tam im zarobiť už nedám. Vykonali to čo predpisuje rozpis na moje auto (iné problémy neboli -zatial:) vymenili olej, olejový filter, vzduchový filter, prefúkali peľový filter (vraj ak stačí prefúkať, tak iba prefúkajú, ak by asi chceli nasilu zarobiť vymenili by) doplnili chlad. kvapalinu, doliali vodu do ostrekovačov (zvyšok 1l náplne nechali v pôvodnej faške v aute!) premazali čo treba vrátane kontaktov na batérii, nastavili ručnú brzdu, umyli vrátane koberčekov za necelých 212 €.
Neviem ako je to inde, po 15 000km som bol v RK za cca 6 700 Sk. V ZA bol brat po 45 000km a vraj pýtali okolo 400 €, potom to vraj znížili ale aj tak to bolo cez 10 000km.
Neviem ako je to inde, po 15 000km som bol v RK za cca 6 700 Sk. V ZA bol brat po 45 000km a vraj pýtali okolo 400 €, potom to vraj znížili ale aj tak to bolo cez 10 000km.
Já jsem byl na garančce už třikrát. Jezdím v Praze do Butovic. Pod 9 000 czk jsem se ještě nedostal. Další mne čeká v 60 000 km tak čekám, že to bude opět rána. V Praze je to u všech stejné. Jsou prostě předražení ....
Na druhé garančce jsem platil v Kolíně necelé 8000kč.Časově to vycházelo asi na 4 max.5 hodin.Mám 2,2crdi.
Santa Fe 2,2 CRDi nanuál 114kw r.v.2008 stříbrná 4x4
Volvo XC60 2,4 AWD manuál (2016)
Santa Fe 2,2 CRDi 147kw AT Style+Succes šedá 4X4 (2/2017)
Volvo XC60 2,4 AWD manuál (2016)
Santa Fe 2,2 CRDi 147kw AT Style+Succes šedá 4X4 (2/2017)
- tomas600rr
- *
A CO TAKHLE PŘIVÉST SI VLASTNÍ OLEJ? ÚSPORA KOLEM 3000 KČ
HYUNDAI SANTA FE 2.2 CRDI DYNAMIK 4WD MANUAL
HONDA CBR 600rr-JE PRODANÁ, SANTA JEDE LÍP
OPEL CORSA 1.0-DO MĚSTA VÝBORNÁ
Na garančku už nevezu ani vlastní olej,kdybych při minulé použil vlastní tak už vidím,teď kdy šlo turbo do kopru a další jak to svádějí na můj olej a zase dohady.
Hyundai Santa Fe CRDi 2.0 VGTr.v.2005-2008,Hyundai Santa Fe Elegance 2,2 r.v.2008-2013-Subaru xv 2013-
Aky olej? A kde sa da zohnať prosím Ťa?tomas600rr píše:A CO TAKHLE PŘIVÉST SI VLASTNÍ OLEJ? ÚSPORA KOLEM 3000 KČ
i love santa fe
SANTA FE 2,2 CRDI 4WD ELEGANCE AT
SANTA FE 2,2 CRDI 4WD ELEGANCE AT
- tomas600rr
- *
ZJISTI SI, CO TAM LIJÍ V SERVISU A PAK TO KUP NA E-SHOPU A PŘIVEZ JIM TO TAM
Už vidím jak se před garančkou jdu ptát co tam dávají za olej a radostně jim oznamuji,že si přinesu svůj.Osobně taky nemám rád,když zákazník vyndá svůj materiál a říká udělějte to z toho a pak dodá ,vždyť je to práce ma 5 minut.Jinak znova opakuji,já bych už rozhodně po zkušenostech do servisu své díly a ani olej ani filtry a pod nebral.Dozajista slyším tu odpověď,že tam dali Tvůj olej /ikdyž stejné značky jako používají oni/,ale kdo ví co v tom bylo-nech si podepsat,že lahve jsou origo zavřeny.Holt každá sranda něco stojí.
Hyundai Santa Fe CRDi 2.0 VGTr.v.2005-2008,Hyundai Santa Fe Elegance 2,2 r.v.2008-2013-Subaru xv 2013-
- tomas600rr
- *
JÁ SI KUPOVAL OLEJ NA DOLITÍ PŘIMO V SERVISU HYUNDAI A STÁL MĚ LITR 850 KČ, JINAK SE DÁ KOUPIT KOLEM 350 KČ. TAK VÍM CO TAM LIJÍ. POSLAL JSEM DOTAZ NA CENU GARANČNÍHO SERVISU S VLASTNÍM OLEJEM. BYLO MI ODEPSÁNO DO 4000 KČ A NEBYL V TOM PROBLÉM.Pavel M píše:Už vidím jak se před garančkou jdu ptát co tam dávají za olej a radostně jim oznamuji,že si přinesu svůj.Osobně taky nemám rád,když zákazník vyndá svůj materiál a říká udělějte to z toho a pak dodá ,vždyť je to práce ma 5 minut.Jinak znova opakuji,já bych už rozhodně po zkušenostech do servisu své díly a ani olej ani filtry a pod nebral.Dozajista slyším tu odpověď,že tam dali Tvůj olej /ikdyž stejné značky jako používají oni/,ale kdo ví co v tom bylo-nech si podepsat,že lahve jsou origo zavřeny.Holt každá sranda něco stojí.
JÁ TO UVÁDÍM JEN JAKO MOŽNOST, DĚLÁ TO SPOUSTA ZNAMÝCH, AŤ SE KAŽDÝ ROZHODNE SÁM
Já teda olej nikdy nedoléval vždy od výměny k výměně.Rozhodně to rádi servisy nemají když jim nosíš svůj olej a dělat si starosti /kdyby vznikla nějaká závada třeba na motoru/ a zlou krev kvůli pár stovkám nebudu.
- tomas600rr
- *
NO VIDÍŠ A JÁ DOLEJVÁM, KOUPIL JSEM U NICH AUTO, PŘÍSLUŠENSTVÍ, JEZDÍM NA OPRAVY. TAKŽE OLEJ SI PŘIVEZU VLASTNÍ A MYSLÍM, ŽE JE TO OK. JO A PÁR STOVEK TO NENÍ!Pavel M píše:Já teda olej nikdy nedoléval vždy od výměny k výměně.Rozhodně to rádi servisy nemají když jim nosíš svůj olej a dělat si starosti /kdyby vznikla nějaká závada třeba na motoru/ a zlou krev kvůli pár stovkám nebudu.
Já ti to neberu,ale určitě je potěšíš a doufej,že se ti nestane nic s motorem,pak bych ti ty dohady nepřál.
Na 30tis. jsem jim olej v 5l piksle postavil na stůl, a bylo to bez nějakých negativních reakcí akceptováno.
Olej má podle specifikace vozu splňovat nějaké parametry a beru to jako univerzální díl. Se zárukou to nemůže mít nic společného !!!
Mám tu ale jeden vlastní postřeh od Forda, mám už druhé Mondeo s dieselem (teď 2,2TDCI) a Fordové tam dávají olej Motorcraft za bratru 150Kč/l, a teprve na přání tam lijou lepší nebo přímo prémiové značky olejů. Připomínám servisní interval 20tis. km .
Je opravdu na zamyšlení, jak se nepovedlo marketingově využít servisní podporu relativně mladé a ambiciózní značky takovou jednoduchou záležitostí, jako je předem vyhlášení ceny běžné plánované údržby. Řeší se celkem nákladné akce jako záruka 3roky/150tis. km, ale takováto jednoduchá a účinná věc ne.
Olej má podle specifikace vozu splňovat nějaké parametry a beru to jako univerzální díl. Se zárukou to nemůže mít nic společného !!!
Mám tu ale jeden vlastní postřeh od Forda, mám už druhé Mondeo s dieselem (teď 2,2TDCI) a Fordové tam dávají olej Motorcraft za bratru 150Kč/l, a teprve na přání tam lijou lepší nebo přímo prémiové značky olejů. Připomínám servisní interval 20tis. km .
Je opravdu na zamyšlení, jak se nepovedlo marketingově využít servisní podporu relativně mladé a ambiciózní značky takovou jednoduchou záležitostí, jako je předem vyhlášení ceny běžné plánované údržby. Řeší se celkem nákladné akce jako záruka 3roky/150tis. km, ale takováto jednoduchá a účinná věc ne.
[quote="hloubas"]Na 30tis. jsem jim olej v 5l piksle postavil na stůl, a bylo to bez nějakých negativních reakcí akceptováno.
Přeju ti,aby jsi se nemusel o záruce dohadovat.
Přeju ti,aby jsi se nemusel o záruce dohadovat.