Santa 2007 - záhada
Moderátoři: miooo, Moderátoři
Santa 2007 - záhada
Pokud jste někdo řešil podobný problém, dejten prosím radu:
Santa při jízdě po městě, především v malých otáčkách a rychlosti do 50 km po zastavení u semaforu nebo přechodu, nereaguje na sešlápnutí plynu při opětovné snaze o rozjetí. Pedál je sešlápnutý na cca 1/3 bez pohybu (pumpování) a motor sám kolísavě vybíhá do otáček a zase padá jako bych ho tůroval pumpováním pedálu (takové to vrrrrrrrm, vrrrrm, vrrrrrm), pedál ale stojí. Při povolování spojky ale nezabere a zhasne. Musím počkat a znovu startovat až po cca 10 vteřinách, pustit blinkry, sklopit hlavu a stydět se a .............. Ze sta rozjezdů se to stane tak 5x, ale ten stav nejde navodit. V servisu to bylo na diagnostice několikrát, ale nikdy na nic nepřišli, hodnoty jsou prý v pořádku. Kontrolovali všechny konektory, nějaké lambda rozvody či co a teď objednali nový plyn (pedál s reostatem). Připadám si jak autoškola s amatétem za volantem. Řešil jste nebo slyšel někdo něco podobného?
Dík za info ale i jen názor.
Santa při jízdě po městě, především v malých otáčkách a rychlosti do 50 km po zastavení u semaforu nebo přechodu, nereaguje na sešlápnutí plynu při opětovné snaze o rozjetí. Pedál je sešlápnutý na cca 1/3 bez pohybu (pumpování) a motor sám kolísavě vybíhá do otáček a zase padá jako bych ho tůroval pumpováním pedálu (takové to vrrrrrrrm, vrrrrm, vrrrrrm), pedál ale stojí. Při povolování spojky ale nezabere a zhasne. Musím počkat a znovu startovat až po cca 10 vteřinách, pustit blinkry, sklopit hlavu a stydět se a .............. Ze sta rozjezdů se to stane tak 5x, ale ten stav nejde navodit. V servisu to bylo na diagnostice několikrát, ale nikdy na nic nepřišli, hodnoty jsou prý v pořádku. Kontrolovali všechny konektory, nějaké lambda rozvody či co a teď objednali nový plyn (pedál s reostatem). Připadám si jak autoškola s amatétem za volantem. Řešil jste nebo slyšel někdo něco podobného?
Dík za info ale i jen názor.
SF 2007 Elegance Satin Begie
- Reklama
Re: Santa 2007 - záhada
Tak vážení - závada odstraněna!
Škoda, že nikdo nedokázal alespoň nadnést svůj názor. Na některé závady je tady "mudrců" až až a tentokrát ani čárka.
Nicméně - postup byl následující: 2x kompletní přehrání softweru, rozpojení a spojení všech konektorů, kompletní vyčištění palivového potrubí a palivového filtru, výměna el. plynu (komplet vč pedálu). Po každém zásahu následovala kompletní diagnostika a konzultace s dovozcem v Praze a závada se opakovaně vracela. Skutečnou příčinou se nakonec ukázal zadrhávající váleček v podtlakovém sytému čerpadla u turba a to prý diagnostika neobjeví. Po demontáži, 45 minutách v ultrazvukové pračce a následné montáži se závada - záhada již neprojevila.
Přeji všem, aby je nic podobného nepotkalo.
Škoda, že nikdo nedokázal alespoň nadnést svůj názor. Na některé závady je tady "mudrců" až až a tentokrát ani čárka.
Nicméně - postup byl následující: 2x kompletní přehrání softweru, rozpojení a spojení všech konektorů, kompletní vyčištění palivového potrubí a palivového filtru, výměna el. plynu (komplet vč pedálu). Po každém zásahu následovala kompletní diagnostika a konzultace s dovozcem v Praze a závada se opakovaně vracela. Skutečnou příčinou se nakonec ukázal zadrhávající váleček v podtlakovém sytému čerpadla u turba a to prý diagnostika neobjeví. Po demontáži, 45 minutách v ultrazvukové pračce a následné montáži se závada - záhada již neprojevila.
Přeji všem, aby je nic podobného nepotkalo.
- Borek
- Kontaktovat uživatele:
Člověče,jestli to nebude zadrhávající váleček v podtlakovém systému čerpadla u turba.
Nikdo ti neporadil.To jsou lidi,co?
Jestli to nebude tím,že takovou závadu nikdo neměl.Tak se nezlob.
Hyundai Genesis Coupe (2.generace) 3,8V6 GDI - 260kW Raptor
Hyundai Tiburon GK(2.generace)-2,0l,samba red
Hyundai Veloster-1,6 GDI,zelená žabička
Kia Rio-1,6l CVVT stříbrný sršeň,v plné náloži
Hyundai Tiburon GK(2.generace)-2,0l,samba red
Hyundai Veloster-1,6 GDI,zelená žabička
Kia Rio-1,6l CVVT stříbrný sršeň,v plné náloži
ja by som ti ajtak nepomohol ale ked mali v servise problem asi tazko ti pomoze niekto cez forum . podobny problem-octavia/benzin ale uz si nepametam ako sa to vyriesilo. tiez auto islo do vysokych otacok... vypnut motor nastartovat a cakat na dalsiu zelenu na semafore
SANTA FE 2,2 CRDI 4WD ELEGANCE AT 7 miestne
----------------------------------------------
ACCENT 1,5 12V MT
Coupé 2.0 CVVT
ACCENT 1,5 12V MT
Coupé 2.0 CVVT
Borek píše:Člověče,jestli to nebude zadrhávající váleček v podtlakovém systému čerpadla u turba.
Ale já se vůbec nezlobím! Spíš to byla asi opravdu ojedinělá závada. Jenom jako perličku uvádím, že podnět ke kontrole toho čerpadla dal důchodce, bývalý mechanik z Trabant servisu. Proto mě zamrzelo, že žádný z hyundaiáků nepřidal svojí trošku do mlýna. Ale už jezdím v pohodě a to je hlavní!
hm, já jsem tu ten dotaz ani nezaregistroval, ale přiznám se, že bych stejně radou nepomohl
Audi A8 4.2Q
Saab 9-5 3.0 V6 Turbo kombi
+ Hyundai SantaFe 2.4-T r.2006 (nyní brázdí silnice na Slovensku)
tlumiče Monroe CZ - http://www.tlumice-monroe.cz
tlumiče Kayava - http://www.kayaba-tlumice.cz
Saab 9-5 3.0 V6 Turbo kombi
+ Hyundai SantaFe 2.4-T r.2006 (nyní brázdí silnice na Slovensku)
tlumiče Monroe CZ - http://www.tlumice-monroe.cz
tlumiče Kayava - http://www.kayaba-tlumice.cz
přidávám se do spokojeného davu těch, co nám to ještě jezdí, a modlí se, aby se nám podobného taky nestalo, nebo se závada
stala obvyklou rutinou v servisu ( á to bude váleček....)
moc na bystré nápady k řešení podobných prů... nejsem, ale jednu veselo záhadu jsem na SF řešil (a málem jsem se po...)
předesílám že mám v různých autech střední třídy nalítáno kolem půl mil. km :
Jedu, v klidu, třeba 30m za autem, 4kvalt ve městě, trošku přidám a ono se to po... jede to jako by mi někdo dupl na nohu
co mám na plynovém pedálu ?!! spojka, brzda, blinkry, krizovka
má někdo tušení ???
jestli má někdo donměnku co to bylo pište, odměnou bude moje zkušenost
stala obvyklou rutinou v servisu ( á to bude váleček....)
moc na bystré nápady k řešení podobných prů... nejsem, ale jednu veselo záhadu jsem na SF řešil (a málem jsem se po...)
předesílám že mám v různých autech střední třídy nalítáno kolem půl mil. km :
Jedu, v klidu, třeba 30m za autem, 4kvalt ve městě, trošku přidám a ono se to po... jede to jako by mi někdo dupl na nohu
co mám na plynovém pedálu ?!! spojka, brzda, blinkry, krizovka
má někdo tušení ???
jestli má někdo donměnku co to bylo pište, odměnou bude moje zkušenost
A nebere to olej?Jestli jo tak by se mohlo stat to ze se ti zapali a pak by to na plyn nemuselo reagovat!Ja bych nechal sundat hadici co de od turba do sani a podival se take do interkoleru jestli tam neni olej.
Accent 1.5 GT
Lantra 1.8 GT 94 , Lantra 1,6 GLS na dily
Trajet 2.0 CVVT 2005 momentálně na JIPce po manželčině zásahu. :-(
Trajet 2.0 CVVT 2006 plyn
Sonata 2.0 2002
H-100 Vodácký šmajchlkabinet s lůžkovou úpravou! :-)
Lantra 1.8 GT 94 , Lantra 1,6 GLS na dily
Trajet 2.0 CVVT 2005 momentálně na JIPce po manželčině zásahu. :-(
Trajet 2.0 CVVT 2006 plyn
Sonata 2.0 2002
H-100 Vodácký šmajchlkabinet s lůžkovou úpravou! :-)
není, je to větší banalita, ale stejně nase.....
ještě nějaký nápad?
ještě nějaký nápad?
Favorit mi robil to isté.Štyri krát v servise rozobrali do šrouba karburátor a na nič neprišli.Trvalo to asi pol roka. Keď to zložil piaty krát a auto začalo normálne chodiť, spýtal som sa mechanika: čo tomu bolo? Odpovedal, že nevie.
Accent 94 .... 1998-2003
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
i 30 COMFORT 1,4 continental silver 2007 (predaný)
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
ťahalo ti niečo sporadicky plynové lanko?
Accent 94 .... 1998-2003
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
taky ne, ale nebudu vás s takovou ptákovinou natahovat, nápady vám při pondělku jen srší z mozku, šetřete je na něco důježitějšího
no byl to originální kobereček, který je pod plnovým pedálem jaksi rozdělený a ten plandavý konec se natvrdo šprajcnul o plyn,
jak jsem přidal a asi mírně posunul nohu i s koberečkem, stalo se to pčesně 2x a letěl....
být to moje drahá, tak nevím jak by to vysvětlovala tomu před ní a kam bych ji asi poslal já s takovou pohádkou...
jestli jste někdo měli náznak podobného, neváhejte s akcí : přitlouct k podlaze, vyměnit, nebo jinak
no byl to originální kobereček, který je pod plnovým pedálem jaksi rozdělený a ten plandavý konec se natvrdo šprajcnul o plyn,
jak jsem přidal a asi mírně posunul nohu i s koberečkem, stalo se to pčesně 2x a letěl....
být to moje drahá, tak nevím jak by to vysvětlovala tomu před ní a kam bych ji asi poslal já s takovou pohádkou...
jestli jste někdo měli náznak podobného, neváhejte s akcí : přitlouct k podlaze, vyměnit, nebo jinak
Raz som sa skoro dorazil na aute, chcel som dať dole nohu s plynu a zabrzdiť, ale nejak to nešlo.
Skratka-nové topánky s tou veĺkou obrubou okolo, a keď som na päte chcel preložiť nohu, špička mi chytila spodok prístrojovky.
Prišiel som domov, zapol brúsku a obrúsil lem na zimných topánkach.
Skratka-nové topánky s tou veĺkou obrubou okolo, a keď som na päte chcel preložiť nohu, špička mi chytila spodok prístrojovky.
Prišiel som domov, zapol brúsku a obrúsil lem na zimných topánkach.
Accent 94 .... 1998-2003
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
úplně stejný -nevysvětlíš- ale dokud to nezažiješ nikdy by tě nenapadlo, že se to může stát i tobě
mne sa na octavii zas nahrnul kobercek pod pedale a nedalo sa mi na brzdu a spojku poriadne slapnut. tak som si ho musel rukou potiahnut nastastie som si to vsimol... kobercek som nevyhodil nakolko to nebolo moje auto
SANTA FE 2,2 CRDI 4WD ELEGANCE AT 7 miestne
ACCENT 1,5 12V MT
Coupé 2.0 CVVT
ACCENT 1,5 12V MT
Coupé 2.0 CVVT