Zvýšení spotřeby po výměně rozvodů ve 120tis

Santa Fe druhé generace, 2006 -2012

Moderátoři: miooo, Moderátoři

Odpovědět
jirka.x
*

Zvýšení spotřeby po výměně rozvodů ve 120tis

Příspěvek od jirka.x »

Zdravím Vás, chtěl bych poprosit o radu. Je to asi 14 dní co jsme měli NEW Santa Fe r.v. 06, manuál, 2,2CRDI v servisu na výměně rozvodového řemene a dalších věcí co se ve 120 tis mají měnit. Po výměně jsem ujel cca 3tis km a nepochopitelně se mi zvýšila spotřeba. Můj průměr byl cca 7,8 a nyní je 9,2l/100km. Vím, že to není ani zimou ani pneumatikama, oboje jsem měl už před výměnou rozvoďáku. Nevíte někdo, čím by to mohlo být a jak spotřebu vrátit na původní hodnoty?? Moc děkuji za odpověď.
Reklama

zdenek76

Re: Zvýšení spotřeby po výměně rozvodů ve 120tis

Příspěvek od zdenek76 »

není třeba posunutej rozvoďák?
Audi A8 4.2Q
Saab 9-5 3.0 V6 Turbo kombi

+ Hyundai SantaFe 2.4-T r.2006 (nyní brázdí silnice na Slovensku)
tlumiče Monroe CZ - http://www.tlumice-monroe.cz
tlumiče Kayava - http://www.kayaba-tlumice.cz
black_sheep
Moderátor

Příspěvek od black_sheep »

napadla me legracni vec: vratit zpatky puvodni rozvodak! :lol:

ne to samozrejme ne, ale co nejdriv zajed do servisu, at ti zkontroluji nastaveni rozvodaku, je mozny ze je o zub vedle. neprojevuje se to jeste necim jinym mimo spotreby? nebo odpojili nejake cidlo a zapomneli ho zapojit, taky mozny......
I cars
Driving a Mazda MX-5 and a BMW M3 E46 convertible.
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
potvurka
*

Příspěvek od potvurka »

black_sheep píše:napadla me legracni vec: vratit zpatky puvodni rozvodak! :lol:

ne to samozrejme ne, ale co nejdriv zajed do servisu, at ti zkontroluji nastaveni rozvodaku, je mozny ze je o zub vedle. neprojevuje se to jeste necim jinym mimo spotreby? nebo odpojili nejake cidlo a zapomneli ho zapojit, taky mozny......
také bych ti poradil zajet do servisu kde to dály ,opravdu je možné že to je o zoubek jinak na vačkach , na čerpadle to je jedo je to hdi tak so to určuje elekronika ,ale jinak v zimě stoupá spotřeba o cca 1l to je normálka a zvuk či chod motoru je v pořadku? na tom to poznaš nejdříve.
tomki
**

Příspěvek od tomki »

kamos mal presne toto iste na audi a6 2,5tdi, najak mu to preskocilo o jeden zub a spotreba isla o cca liter hore
Odpovědět

Zpět na „SANTA FE II“