Zamrzlá převodovka
Moderátor: Moderátoři
Zamrzlá převodovka
Kolegové, jak se vyrovnávají vaši Matrixíci s řazením v těch mrazech? Já bych na tom nechal ruce. Slušně jde řadit tak po 15ti minutách jízdy. Jinak je to tuhý, to je děs. Že by tak tuhnul převodový olej? To jsem v žádném ze svých aut za 40let ježdění nikdy nezažil.
- Reklama
- David PLEVA
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zamrzlá převodovka
V práci Renault Midlum - úplně stejný problém. Viděl bych to v oleji.
NOW:
Hyundai Azera TG'07 3.8V6 LIMITED US
Hyundai Grandeur TG'09 3.3V6
HISTORY:
Hyundai Elantra XD'01 2.0GLS
Hyundai Sonata NF´05 2.4i ELEGANCE LPG
Hyundai Sonata Y-3B´96 2.0i 16V GLS
Hyundai Lantra J2 ´97 1.6 16V
Hyundai Azera TG'07 3.8V6 LIMITED US
Hyundai Grandeur TG'09 3.3V6
HISTORY:
Hyundai Elantra XD'01 2.0GLS
Hyundai Sonata NF´05 2.4i ELEGANCE LPG
Hyundai Sonata Y-3B´96 2.0i 16V GLS
Hyundai Lantra J2 ´97 1.6 16V
- black_sheep
- Moderátor
vymenit olej v prevodovce! matrixe jsem sice nikdy nemel...
I ❤ cars
Driving a Mazda MX-5 and a BMW M3 E46 convertible.
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
Driving a Mazda MX-5 and a BMW M3 E46 convertible.
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
Prevodovka funguje normalne. Trosku dlhsie len trva samostne startovanie, mozno o dve sekundy viac.
No a samozrejme, zamrzli ostrekovace - napriek tomu ze som tam dal neriedenu zimnu zmes....
No a samozrejme, zamrzli ostrekovace - napriek tomu ze som tam dal neriedenu zimnu zmes....
Matrix Premium 1.6
problem s prevodovkou som vo vcerajsich ceskych mrazoch nemal ziadne, asi iba to startovanie bolo trosku dlhsie ako som zvyknuty.
to behe: vcera som daval zimnu neriedenu zmes do -30 z pumpy co je na R35 asi 10km za Olomoucom (pred Shell-kou) a ta mi niekedy po rozotreti zamrzala na okne pocas jazdy. dost som sa na tom bavil
to behe: vcera som daval zimnu neriedenu zmes do -30 z pumpy co je na R35 asi 10km za Olomoucom (pred Shell-kou) a ta mi niekedy po rozotreti zamrzala na okne pocas jazdy. dost som sa na tom bavil
Hyundai Matrix 1.6 (novy model 2008) - ostalo pre rodinku
Hyundai Matrix 1.6 (stary model 2002) - mamina
Peugeot 407 2.0 100kW - moja laska
Hyundai Matrix 1.6 (stary model 2002) - mamina
Peugeot 407 2.0 100kW - moja laska
ahojky no mě šlo řadit v pohodě jen zebal volant do rukou ale možná u nás ve Slaném málo mrzlo měl jsem jen asi 14 pod nulousibiran píše:Kolegové, jak se vyrovnávají vaši Matrixíci s řazením v těch mrazech? Já bych na tom nechal ruce. Slušně jde řadit tak po 15ti minutách jízdy. Jinak je to tuhý, to je děs. Že by tak tuhnul převodový olej? To jsem v žádném ze svých aut za 40let ježdění nikdy nezažil.
Matrix 1.5 CRDi VGT
-15 a razeni v pohode horsi bylo startovani 3x žhaveni a moc se tomu nechtelo ale taky auto stalo v tech nej mrazech venku celej teden bez jezdeni takze to asi taky pro tu baterku nebylo to nelepsi
Matrix 1,5 CRDi R.V. 2008
je fakt že jezdim každý den do práce, ale motor stejně do hodiny v těhle teplotách zmrzne na kost .přidávám do nafty aditiva VIF a startuje to dobře, nejspíš to bude tím, myslím že těch pár korun se vyplatí
Matrix 1.5 CRDi VGT
Naposledy upravil(a) kabin dne 01 úno 2010, 11:16, celkem upraveno 1 x.
Matrix 1.5 CRDi VGT
sibiran:
Nemusí to byť len prevodovkou.Ono sa na tom podielajú asi aj páčky alebo boudeny od šaltpáky. Stuhnutá vazelína a vhkosť v bowdene=veľký odpor pri radení.(teda okrem stuhnutého oleja v prevodovke.
Nemusí to byť len prevodovkou.Ono sa na tom podielajú asi aj páčky alebo boudeny od šaltpáky. Stuhnutá vazelína a vhkosť v bowdene=veľký odpor pri radení.(teda okrem stuhnutého oleja v prevodovke.
Accent 94 .... 1998-2003
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
i 30 COMFORT 1,4 continental silver 2007 (predaný)
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
i 30 COMFORT 1,4 continental silver 2007 (predaný)
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com