Výmena oleja v prevodovke elantra

Moderátoři: Farrael, Moderátoři

Odpovědět
jokocece
*

Výmena oleja v prevodovke elantra

Příspěvek od jokocece »

Zdravím všetkých elantrákov, ako tak čítam už pekne dlho nikto nenapísal. Tak idem trochu prispieť a zároveň sa trochu povyzvedať. Chcem sa opýtať, či ste už niekto na elantre crdi menili olej v prevodovke? Ak áno, uvítal by som každú informáciu o výmene, aký typ oleja ste použili, cena, množstvo a čo ma hlavne zaujíma, kde má elantra otvor na nalievanie oleja do prevodovky.
Otvor na vypustenie z prevodovky, viem kde je ale na nalievanie neviem. A ešte by ma zaujímalo v akom intervale ste menili olej. Ďakujem za všetky príspevky. :D
jokocece
Reklama

Hardcam

Re: Výmena oleja v prevodovke elantra

Příspěvek od Hardcam »

Ja to dal umyslne do Technicky sekce, pac je to takovy obecny tema.
https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.p ... 90&start=0

Ja jsem nechal olej vymenit v utery pri prilezitosti vymeny oleje v motoru. Na to, ze ma prevodovka nejakych 200tkm, tak slape porad dobre.

Ale k samotne vymene Ti nic rict nemuzu, protoze sam si to nedelam, jen dodavam servisu svuj vlastni material. Dodal jsem 3 litry API GL-4, 75W/90, ale kolik tam dal netusim. Nejaka chytra tabulka rika, ze do prevodovky manualni se vejde 2,15 litru.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
tatulda
**
Kontaktovat uživatele:

Re: Výmena oleja v prevodovke elantra

Příspěvek od tatulda »

Tak nějak jak píše hard-o výměně oleje se v manuálu nepíše,pouze doporučují po roce,nebo 15tis.km kontrolu.Odboríci ale radí po 60tis.km výměnu-také jsem už měnil
H.Elantra 2,0i/104kW/02,dříve Lantra 1,6 a Pony 1,5
Odpovědět

Zpět na „ELANTRA“