Výměna rozvodového řemene
Moderátoři: miooo, Moderátoři
Výměna rozvodového řemene
Ahoj Santíkové dlouho jem tu nebyl a nevím kde to dohledat mám dotaz musí se vyjmout motór při výměně rozvodového řemene nebo je na to nějákej fígl prosím poradte díky Charlie.
Hyundai santa fe 2,0 CRDI 4WD Automat
- Reklama
Re: Výměna rozvodového řemene
To je škoda že mi nemůže nikdo poradit .
já myslím že se nemusí demontovat motor to by bylo asi jediné auto,kde by se to tak dělalo
Ahoj, nedavno jsem nechaval udelat novy rozvody, a ten chlapik, ktery mi je delal, rikal, ze musel motor prizvednout o 15 cisel (tedy zhruba) ... zatim cau.
no díky aspoň něco co mne čeká a to kvůli držáku motoru asi nebo kvůli něčemu jinému ??????
Nazdar! Přesně jak píšeš, jedná se o držák motoru. Ti šikmookí kluci to moc nedomysleli. Třeba ten motor nazvednout o celej ten držák + šrouby. Takže držím palec a dej vedet jak to dopadlo, až to vyměníš....
Ahoj já se dneska dostal domů a čtu o tom držáku to tam mám potsunout řemen a co šrouby od napínáků apumpa tu vymontuji normálně nebo s problémama prosím napište mi čeho se mám vyvarovat a dát pozór a co mám odpojit abych to nerostrhal mám stoho hlavu v pejru a na servis nemám.
Pokud s tím nemáš zkušenosti tak si to radši nech udělat,špatným nastavením rozvodů můžeš napáchat značné škody na motoru.
já mám velice špatné skušenosti se servisem jsem vtomto ohledu značně skeptycký před tímto vozem jsem mněl Renaulta scenika a jednoho dne se manželka rozjížděla do kopce a ozvala se tupá rána a přestalo to převádět náhon na kola řadil si na prázdno a nic tak jsem to dal do značkového servisu do Brandísa n/L.a stálo mě to 9300kč. vyvěnili vydličku dvě ozubená kola kterým nic nebylo a jednu trbyčku s tisici hranem po debatě s kolegi v Renault klubu se mělo akorát nastavit kulisní táhlo od převodovky k řadící páce a ty díli jsem někomu zaplatil nehledě že auto začalo dýmit což na nedělalo bylo zánovní najeto 56 000km.A tak jem zjistil že mi vyměnili i trysky tak už nikomu nevěřím ještě mě nikdo nepřesvědčil o kvalitní a podstivé práci a omlouvám se že jsem se tu rozpovídal.
- Mr. HYUNDAI
Pražský KK servis na Poděbradské 106. Hujer to zmákne a za jeho práci se Ti tu zaručí téměř každý! Do tohohle se sám nepouštěj v žádném případě
P.S. Znám Hujera přes 10 let a patří k nemnoha mechanikům, kterým svěřím auto bez nejmenších obav.
P.S. Znám Hujera přes 10 let a patří k nemnoha mechanikům, kterým svěřím auto bez nejmenších obav.
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
24. (OPEL 1.) Mokka-e Ultimate
Děkuji moc za doporučení kolego Mr. HYUNDAI díky moc z celého srdce hned mám skělou náladu .
- Mr. HYUNDAI
Buď mu napiš SZ (Hujer) nebo to můžeš vzít po telefonu 281 86 01 86 (jestli si dobře pamatuju) .
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
Určitě mu napíšu SZ ještě jednou moc děkuji za velkou pomoc.
Vymena rozvodu neni vubec slozita jak to tu popisujete, menil sem je na nekolika svych autech a ted budu menit i na santa fe. pred tim nez se vsecko rozhodi tak prez 3 si natoc aby si mel vsecko na znacky, a pak jen menis kus za kus. Pak jen to pro jistotu rucne dvakrat pretocis a kdyz nebude veci odpor jako ze se ti nepotkaj ventily tak je vse ok. Ale pokud nebudes tocit vackou pri sundanym remeni tak vse bude ok. Dokonce je tu nekde na netu i planek s obrazkama
SantaFe 2003 2.0 CRDi 4WD
Tos asi jeste nemenil rozvody na CRD, vid?...mne v servisu rekli, uz uz me tam nechtej videt.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT