nákup motoru po GO

Moderátoři: Lukino, Moderátoři

Odpovědět
seidlpav

nákup motoru po GO

Příspěvek od seidlpav »

Dobrý den, před letošní letní dovolenou jsem se rozhodl v rámci údržby provést i výměnu motoru, který mně již delší dobu zlobil. Využil jsem inzerátu, kde prodávající nabízí motor do Sonáty 2l 16v po GO, vyměněné rozvody, "pouze namontovat a jede". Motor mi pán ochotně přivezl, znovu vše potvrdil, jak je motor v dobrém stavu, sepsali jsme kupní smlouvu kde jsou tyto skutečnosti uvedeny a já zaplatil 5tis. Posléze jsem oslovil svého "dvorního "automechanika a zadal mu výměnu motoru. Starý ven, přestrojit vše co je potřeba (kompresor klimy, startér,výfuk díl, atd.. A hurá "nový motor do chlívku". Připojení, otočení klíčkem a škyt, škyt, motor jede na dva válce. Tak změřit kompresy, a jaké to zjištění , druhý a třetí válec bez komprese. Tak jsem volal pánu prodávajícímu jak je to možné, údiv sliby, přijede podívá, odstraní..... nic, nepřijel, telefon je mrtvý. Co s tím ? 5tis.motor, 5tis. práce . Jak postupovat ? vymáhat 5+5tis. soudně ??
Reklama

Mig315
*

Re: nákup motoru po GO

Příspěvek od Mig315 »

Vymáhat to soudne muzes. 1000kc soudni poplatek 5000 zaloha pravnikovy, rok cekas nez bude jednani a pak ti to bude po 200kc splacet. Nevim ale proc jsou lide tak naivni, 5000 nezaplati ani matros na go favorit motoru natoz motoru do sonaty
Romox
**

Příspěvek od Romox »

Já bych nebyl tak hrr. Zkus ho nechat chvíli běžet.
Měnil jsem motor u Santama (G4CP) a když jsem ho konečně nacpal zpátky, tak jsem taky zjistil že mám komresi na 1. válci v p*deli. ](*,)
Ale stačilo ho chvíli nechat "škytat" než se pořádně dorovnali hydroštely na ventilech, a už běhá jak má. :mrgreen:
VAZ 2107 - 1989
Škoda Favorit - 1992
Hyundai Santamo 2.0 16V 4x4 - 1999
Chevrolet Aveo 1.4 16V - 2010
Chevrolet Captiva 2.2D 4x4 - 2011
Hyundai Bayon 1.2DPi - 2024
Yurii
Moderátor
Bydliště: Taková prdel jménem Praha kdesi ve střední Evropě :-D
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yurii »

to je fakt, než bych to zacal resit tak bych zkusil zachranit co se da a treba tomu motoru pekne nalozit i na ty dva valce, obzvlast pokud ma hydra :lol:
Scoupe, Scoupe, Scoupe, Forester, Scoupe, Scoupe, E39, A4, Fabie, Forester, Scoupe!!!
(/-/) můžeme se potkat v HCCZ.cz ;)
Kony5
**

Příspěvek od Kony5 »

mužou byt jen podpalene ventily...zaleží jak dlouho motor stál je možný že hydra sou bez oleje...skus omrknout hydroštely...vyčistit...a měli by jít dreveným klinkem stlačit a pak se zpět vrátit..pružné....jinak nenakladat ve vyších otáčkách se většinou zbyle dva valce hytí ale motor trpí...a odjebou se ventily ještě víc :roll:
Hyundai sonata zelená Y3 - daily
Hyundai sonata AWD racing
Renault Magnum 440 kozel
Renault MAgnum 440 Tandem
Žabička Kawasaki Ninja ZX-7r
AUDI A6 2,5TDI 132 kW quattro. Prodám nebo vyměním za A8 D3 nebo S6 C5.
seidlpav

Příspěvek od seidlpav »

Ahoj, tak závada byla v poškozeném těsnění hlavy, nakonec jsem prodejce dotlačil k opravě, zabroušení hlavy, výměna těsnění a montáž. Však mé problémy pokračují, více v tématu : https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.php?f=11&t=19550
Odpovědět

Zpět na „SONATA“