nákup motoru po GO
Moderátoři: Lukino, Moderátoři
nákup motoru po GO
Dobrý den, před letošní letní dovolenou jsem se rozhodl v rámci údržby provést i výměnu motoru, který mně již delší dobu zlobil. Využil jsem inzerátu, kde prodávající nabízí motor do Sonáty 2l 16v po GO, vyměněné rozvody, "pouze namontovat a jede". Motor mi pán ochotně přivezl, znovu vše potvrdil, jak je motor v dobrém stavu, sepsali jsme kupní smlouvu kde jsou tyto skutečnosti uvedeny a já zaplatil 5tis. Posléze jsem oslovil svého "dvorního "automechanika a zadal mu výměnu motoru. Starý ven, přestrojit vše co je potřeba (kompresor klimy, startér,výfuk díl, atd.. A hurá "nový motor do chlívku". Připojení, otočení klíčkem a škyt, škyt, motor jede na dva válce. Tak změřit kompresy, a jaké to zjištění , druhý a třetí válec bez komprese. Tak jsem volal pánu prodávajícímu jak je to možné, údiv sliby, přijede podívá, odstraní..... nic, nepřijel, telefon je mrtvý. Co s tím ? 5tis.motor, 5tis. práce . Jak postupovat ? vymáhat 5+5tis. soudně ??
- Reklama
Re: nákup motoru po GO
Vymáhat to soudne muzes. 1000kc soudni poplatek 5000 zaloha pravnikovy, rok cekas nez bude jednani a pak ti to bude po 200kc splacet. Nevim ale proc jsou lide tak naivni, 5000 nezaplati ani matros na go favorit motoru natoz motoru do sonaty
Já bych nebyl tak hrr. Zkus ho nechat chvíli běžet.
Měnil jsem motor u Santama (G4CP) a když jsem ho konečně nacpal zpátky, tak jsem taky zjistil že mám komresi na 1. válci v p*deli.
Ale stačilo ho chvíli nechat "škytat" než se pořádně dorovnali hydroštely na ventilech, a už běhá jak má.
Měnil jsem motor u Santama (G4CP) a když jsem ho konečně nacpal zpátky, tak jsem taky zjistil že mám komresi na 1. válci v p*deli.
Ale stačilo ho chvíli nechat "škytat" než se pořádně dorovnali hydroštely na ventilech, a už běhá jak má.
VAZ 2107 - 1989
Škoda Favorit - 1992
Hyundai Santamo 2.0 16V 4x4 - 1999
Chevrolet Aveo 1.4 16V - 2010
Chevrolet Captiva 2.2D 4x4 - 2011
Hyundai Bayon 1.2DPi - 2024
Škoda Favorit - 1992
Hyundai Santamo 2.0 16V 4x4 - 1999
Chevrolet Aveo 1.4 16V - 2010
Chevrolet Captiva 2.2D 4x4 - 2011
Hyundai Bayon 1.2DPi - 2024
- Yurii
- Moderátor
- Bydliště: Taková prdel jménem Praha kdesi ve střední Evropě :-D
- Kontaktovat uživatele:
to je fakt, než bych to zacal resit tak bych zkusil zachranit co se da a treba tomu motoru pekne nalozit i na ty dva valce, obzvlast pokud ma hydra
Scoupe, Scoupe, Scoupe, Forester, Scoupe, Scoupe, E39, A4, Fabie, Forester, Scoupe!!!
(/-/) můžeme se potkat v HCCZ.cz ;)
(/-/) můžeme se potkat v HCCZ.cz ;)
mužou byt jen podpalene ventily...zaleží jak dlouho motor stál je možný že hydra sou bez oleje...skus omrknout hydroštely...vyčistit...a měli by jít dreveným klinkem stlačit a pak se zpět vrátit..pružné....jinak nenakladat ve vyších otáčkách se většinou zbyle dva valce hytí ale motor trpí...a odjebou se ventily ještě víc
Hyundai sonata zelená Y3 - daily
Hyundai sonata AWD racing
Renault Magnum 440 kozel
Renault MAgnum 440 Tandem
Žabička Kawasaki Ninja ZX-7r
AUDI A6 2,5TDI 132 kW quattro. Prodám nebo vyměním za A8 D3 nebo S6 C5.
Hyundai sonata AWD racing
Renault Magnum 440 kozel
Renault MAgnum 440 Tandem
Žabička Kawasaki Ninja ZX-7r
AUDI A6 2,5TDI 132 kW quattro. Prodám nebo vyměním za A8 D3 nebo S6 C5.
Ahoj, tak závada byla v poškozeném těsnění hlavy, nakonec jsem prodejce dotlačil k opravě, zabroušení hlavy, výměna těsnění a montáž. Však mé problémy pokračují, více v tématu : https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.php?f=11&t=19550