Zvýšené otáčky při studeném motoru
Moderátoři: Farrael, Lhoty, Moderátoři
Zvýšené otáčky při studeném motoru
nazdar všichni, hlavně vy, co máte zkušenost s motorem 2.0. V poslední době jsem si všiml, že při studeném motoru ukazuje otáčkoměr asi o 200 ot/min více než dříve (je to poznat i poslechem). Po zahřátí motoru je vše v pořádku. Nevíte někdo, čím by to mohlo být a jestli je třeba to nějak řešit? Abych nezapomněl, jedná se o Elantru 2.0 (benzín) r.v. 2002. Předem děkuji za vaše názory
kejdak
kejdak
- Reklama
to Mackoj: jsem sice typický uživatel, ale takovýhle "vtipný" rady jsou k ničemu. Jednak jsem psal "než dříve", jednak je to stříkačka (to je jak s tím pingpongovým stolem v kufru)
jinak děkuju za radu, asi je to fakt, že bych to měl řešit až v případě změny volnoběžných otáček po zahřátí. Ty jsou zatím OK.
jinak děkuju za radu, asi je to fakt, že bych to měl řešit až v případě změny volnoběžných otáček po zahřátí. Ty jsou zatím OK.
- zaludnikrs
- **
- Kontaktovat uživatele:
- macháček
- Kontaktovat uživatele:
Mě se ty otáčky při startech v zimním období taky zvýší, je to možná i zmiňovaných cca 200. Myslím si, že jeto O. K. Dělal mi to i favorit 1994 jednobodová stříkačka Bosch a služební Fabka 1,4 16V si taky v zimě něco přidává. Po zahřátí je to O. K. stabilní cca 700. Já bych to neřešil.
Mám: Hyundai Lantra kombi 1,5 12V GLS/ r. v. 2000.
Mám: Hyundai Lantra kombi 1,5 12V GLS/ r. v. 2000.