Divný zvuk motoru a velká spotřeba
Moderátoři: vipe, Moderátoři
Divný zvuk motoru a velká spotřeba
Zdravim všechny,mám prosbu,měnil jsem brzdové destičky u Getze,od té chvíle mě začala svítit kontrolka ruční brzdy že je zatažená ikdyž neni,spotřeba se zvýšila dost razantně u 1.1 skoro na 11litrů,a ktomu ze začal ozívat divný zvuk někde v místech kde je řemen,tak jakoby divně přede jako když tam něco cvaká,chci se zeptat jestli někdo neví co by stim asi tak mohlo být.Děkuju
- Reklama
- Richard555
Re: Divný zvuk motoru a velká spotřeba
No mrkni na to co ta kontrolka vlastně signalizuje, mám pocit, že to není jen na ruční brzdu, ale i na málo kapaliny ev. na poruchu brzd...... nejlépe mrkni na návod
K tomu zvýšení spotřeby, asi ti přibrzďují ty destičky, když jsi měnil desky, promazal jsi ty vodící trny třmenů ? Šel ti volně zaunout z5 pístek do brzdiče? Bylo vše řádně očištěno a lehce namzáno měděnou vazelínou (myslím tím osazení destiček)?
Zkusit jestli ti brzdy přibržďují můžeš tak že např ujedeš 2-3 km a při té jízdě se budeš snažit nebrzdit, ručkou můžeš. Pak osahej náboj ev. kotouč, může být teplej i horkej, ale ne moc, pokud budeš sahat na kotouč bacha !!!! Nebo vyheveruj a zkus ručně protočit ty kola, měly by jít volně, max. by mohly desky trochu šustit.......
A k tomu zvuku, těžko říct, když s autem něco je, slyší člověk i trávu růst..... normálně cvakají trochu vstřiky, ale takhle na dálku se blbě radí
K tomu zvýšení spotřeby, asi ti přibrzďují ty destičky, když jsi měnil desky, promazal jsi ty vodící trny třmenů ? Šel ti volně zaunout z5 pístek do brzdiče? Bylo vše řádně očištěno a lehce namzáno měděnou vazelínou (myslím tím osazení destiček)?
Zkusit jestli ti brzdy přibržďují můžeš tak že např ujedeš 2-3 km a při té jízdě se budeš snažit nebrzdit, ručkou můžeš. Pak osahej náboj ev. kotouč, může být teplej i horkej, ale ne moc, pokud budeš sahat na kotouč bacha !!!! Nebo vyheveruj a zkus ručně protočit ty kola, měly by jít volně, max. by mohly desky trochu šustit.......
A k tomu zvuku, těžko říct, když s autem něco je, slyší člověk i trávu růst..... normálně cvakají trochu vstřiky, ale takhle na dálku se blbě radí
Mazda CX3 2.0 6°man.,IX55 V6 CRDI 4x4,Santa Fe CRDI VGT 4X4 2005,YAMAHA 125 Majesty 2005,bejvávalo:Daewoo Nubira kombi 2.0 CDX LPG,Škoda Felicia Kombi 1,3MPI,Pontiac Le Mans,Mistubishi Space Wagon,Škoda Favorit,Moskvič 2140,Moskvič 403,skůtr ČZ175
Děkuju za radu,podívám se na to.Všechno sem promazal při výměně,a píst šel vpoho zpět,takže teď zkusim jestli se hodně zahřívají kotouče atd.
- Richard555
Ještě u dnešních motorů bývají automatické napínáky řemenů, i tam může být chyba např. v ložisku kladky .....
Mazda CX3 2.0 6°man.,IX55 V6 CRDI 4x4,Santa Fe CRDI VGT 4X4 2005,YAMAHA 125 Majesty 2005,bejvávalo:Daewoo Nubira kombi 2.0 CDX LPG,Škoda Felicia Kombi 1,3MPI,Pontiac Le Mans,Mistubishi Space Wagon,Škoda Favorit,Moskvič 2140,Moskvič 403,skůtr ČZ175