ŠTART po nočných mrazoch
Moderátoři: miooo, Moderátoři
- starka-cashmoney
- **
ŠTART po nočných mrazoch
Zdravím Vás po dlhšej dobe..
...mam už najazdene nieco okolo 110.000 Km. Auto je zatial spolahlive avsak akonahle prisli tieto mrazy v noci pod -10 C tak som si všimol že štart naskočí na prvy krát aj ked s problémom...ale dnes 5.12.2010 po nocnych mrazoch som rano auto natočil až na 6 pokus... podotýkam že mam ročnú novu baterku auto točilo ale akosi nafta nie a nie naskočit. Skusil som aj predtýždnom natankovat na OMW Alpin diesel...vraj by tam mali byt aditiva prave koli mrazom ale ziadne zlepsenie..
chcel by som sa poradit s Vami z Vasimi skusenostami ako a čo davate do nafty pripadne či ste nemali podobne problémy. Neviem či by to mohla byt nejaka zavada na aute alebo len zmrzla nafta v hadičkách. Inak potom ako auto stoji cez den 4-5 hodin nie je problem.
Díky za podnety a pekne sviatky zelam !
...mam už najazdene nieco okolo 110.000 Km. Auto je zatial spolahlive avsak akonahle prisli tieto mrazy v noci pod -10 C tak som si všimol že štart naskočí na prvy krát aj ked s problémom...ale dnes 5.12.2010 po nocnych mrazoch som rano auto natočil až na 6 pokus... podotýkam že mam ročnú novu baterku auto točilo ale akosi nafta nie a nie naskočit. Skusil som aj predtýždnom natankovat na OMW Alpin diesel...vraj by tam mali byt aditiva prave koli mrazom ale ziadne zlepsenie..
chcel by som sa poradit s Vami z Vasimi skusenostami ako a čo davate do nafty pripadne či ste nemali podobne problémy. Neviem či by to mohla byt nejaka zavada na aute alebo len zmrzla nafta v hadičkách. Inak potom ako auto stoji cez den 4-5 hodin nie je problem.
Romy
- Reklama
Re: ŠTART po nočných mrazoch
Ahoj, ja už viac ako 2 roky používam VIFdiesel - aditívum, v lete letný a v zime zimný má zabrániť vyzrážaniu parafínu v nafte a tým jej zamrznutiu, auto stojí iba vonku a doteraz žiadne problémy, naštartuje na prvý raz aj v tých najväčších mrazoch a baterka má už 3 roky, nikdy nebola dobíjaná, takže odporúčam.
- DusanCZ
- **
- Kontaktovat uživatele:
starka-cashmoney píše:Zdravím Vás po dlhšej dobe..
Nech zkontrolovat zhavici svicky, 110 tis Km je uz tak akorad dost, jednoduse je vyndej, napoj na baterku a koukej zda se rozviti do zluta, a jak rychle.
Santa Fe 2,2 CRDI 114KW 4X4 MR 2009 EXECUTIVE
Sleek Silver/černá kůže
Sleek Silver/černá kůže
- pepan
- Kontaktovat uživatele:
hele aditiva už se tady řeší 100000000krát...a nespoléhej na ně..já teda do 50l nafty dávám 8-9 litrů naturálu,ale s tvým motorem nevím nevím...jak psal dušan..žhavice...
samozřejmě pokud auto stojí porád na mrazu a větru tak různý vervy a alpiny a jiný sráče předražený,který jsou stejne k hovnu ti nepomůžou
za další podívej se na palivoví filtr jak na tom je...
a udělej si delší projíždku ať se to pořádně promaže
když tam mám naturál tak jakž takž v těch -20 až -25 nastartuju,ale je to o rozvody..jak je okolo -30 nejede..-až po několika traumatizjujících startech - ..skoro nic co nemá vyhřejvanej filtr
samozřejmě pokud auto stojí porád na mrazu a větru tak různý vervy a alpiny a jiný sráče předražený,který jsou stejne k hovnu ti nepomůžou
za další podívej se na palivoví filtr jak na tom je...
a udělej si delší projíždku ať se to pořádně promaže
když tam mám naturál tak jakž takž v těch -20 až -25 nastartuju,ale je to o rozvody..jak je okolo -30 nejede..-až po několika traumatizjujících startech - ..skoro nic co nemá vyhřejvanej filtr
UMĚLECKÉ KOVÁŘSTVÍ
http://www.hyundaiclub.net/viewtopic.php?f=53&t=16258
777669782
PRÁCE NENÍ PINĎOUR, POSTOJÍ V POHODĚ I DVA DNY
uplně bez hju
777669782
uplně bez hju
Ja som vymenil žhaviace sviečky a furt trva 10 sekund kym zhasne kontrolka. Ale štartuje dobre
i love santa fe
SANTA FE 2,2 CRDI 4WD ELEGANCE AT
SANTA FE 2,2 CRDI 4WD ELEGANCE AT
- pepan
- Kontaktovat uživatele:
to je klasický interval...
UMĚLECKÉ KOVÁŘSTVÍ
777669782
uplně bez hju
777669782
uplně bez hju
- DusanCZ
- **
- Kontaktovat uživatele:
10 sec to trva i na mem rocnim aute co ma najeto cca 15 tissosi píše:Ja som vymenil žhaviace sviečky a furt trva 10 sekund kym zhasne kontrolka. Ale štartuje dobre
Santa Fe 2,2 CRDI 114KW 4X4 MR 2009 EXECUTIVE
Sleek Silver/černá kůže
Sleek Silver/černá kůže
- starka-cashmoney
- **
Dakujem páni za reakcie...mali ste pravdepodobne pravdu. Kamoš zo servisu mi potvrdil že to budu asi tymi žhavičmi ..je pravda že by sa udajne mali menit po 70 tis.km a že už je najvyšší čas. Takže jeden žhavič cca 20 eur x4 nie je az taky problem....akurat neviem či je treba dat dole okrem zakritovania motoru aj intercoler aco este..dik za info...
Inak po zime ma caka výmena rozvodov (120.000 km) a vypocitali mi že v Hyundai servise by to asi stalo okolo 700 eur u znameho asi 400 komplet aj s prácou..tak myslim ze dobra cena..nie?
Inak po zime ma caka výmena rozvodov (120.000 km) a vypocitali mi že v Hyundai servise by to asi stalo okolo 700 eur u znameho asi 400 komplet aj s prácou..tak myslim ze dobra cena..nie?
Romy
- pepan
- Kontaktovat uživatele:
ten itercůler by měl stačit sundat
aspon u gala mě to stačilo
aspon u gala mě to stačilo
UMĚLECKÉ KOVÁŘSTVÍ
777669782
uplně bez hju