Sonata, eliminace nekterych nedostatku

Moderátoři: Lukino, Moderátoři

Odpovědět
FruFru

Sonata, eliminace nekterych nedostatku

Příspěvek od FruFru »

Zdravim vsechny,

uz nejakou dobu mam Sonatu, model 2007, jsem s ni pomerne spokojeny, auto je stale v zaruce, ale chtel by si nechat poradit od nekoho, kdo uspesne vyresil nasledujici problemy:)

1) Nejvic mi vadi naprosto zasadni vec, chybeji uchyt nebo madlo v kufru, kterym se da kufr zabouchnout aby clovek nemel ruce jako prase, nema na tohle nekdo nejaky figl? a nebo je zpusob zavirani kufru nejaky tajny.

2) standardni koberecky, ktere tam mam, nejsou nic moc, moc tenke, porad se posunuji a roluji, chtel bych je vymenit za nejake poradne velke, gumove nebo pripadne i negumove, aby do sonaty pekne padly.

Diky za rady :)
Reklama

Hardcam

Re: Sonata, eliminace nekterych nedostatku

Příspěvek od Hardcam »

1) madlo na viku kufru je, ty ho nemas?

2) original koberecky jsou, i po 6ti letech naprosto OK a zrovna tenky mi teda neprijdou
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Mr. HYUNDAI

Příspěvek od Mr. HYUNDAI »

Madlo zevnitř na faceliftech není! Já na to u šéfové Sonaty čuměl jak puk. A jak zuřil on, když byl z původního NFka zvyklý, že je vlevo od zámku :( . Já to řeším tak, že zavírám za tělo zámku, je plastové a čisté, takže se člověk neupatlá.
Gumové koberce mám přímo od prodejce a jsou pořád jak nové.
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
24. (OPEL 1.) Mokka-e Ultimate
FruFru

Příspěvek od FruFru »

diky za odpoved,

jo taky zaviram za kryt zamku, ale nejsem si jisty jak dlouho to muze vydrzet nez upadne:) tohle beru jako totalni selhani hyundaie, kufr bez madla.

co se tyka koberecku, zrejme tam mam neoriginalni, pripadne jen nejake levne, zkusim nekde zakoupit nejake lepsi, ale zrovna pro sonatu se veci v CR shani dost blbe:)
Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

Aha, ja myslel, ze 2007 jeste facelift neni. Tak to je teda spatny, to je pravda.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
plikous
**

Příspěvek od plikous »

Madlo mám a perfektně padnoucí gumové koberečky mi koupila přítelkyně na interntu k Vánocům, takže to musí zvládnout každej :) Je fakt, že se taky trochu posouvaj, ale nic co by nějak extra vadilo - dodávaj k tomu ještě i nějaký šrouby na držení, ale to by si člověk rozvrtal podlahu, tak jsem do toho zatim nešel....
Hyundai Sonata Elegance 2007 2.0 LPG
Obrázek
Mr. HYUNDAI

Příspěvek od Mr. HYUNDAI »

To HardCam: Máš pravdu, že 2007 by facelift být ještě neměl, už proto, že tu máme Sonatu model 2008 a ta je ještě před faceliftem. Ale protože mám ve firmě auto před i po faceliftu a na modernizovaném provedení mě překvapilo chybějící madlo a nemožnost zamknout sklápění opěradel, tak jsem si tenhle "problém" rovnou přiradil k faceliftu, který tu máme. Ale nic to nemění na faktu, že evidentně existovalo vnitřní obložení víka kufru s madlem i bez madla. Na tom faceliftu, co tu máme, není ani "klika" na nouzové otevření kufru zevnitř.

To plikous: "Rozvrtat" stačí koberec, nemusíš to brát rovnou s podlahou :lol: .
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
24. (OPEL 1.) Mokka-e Ultimate
lnadeb

Příspěvek od lnadeb »

Gumové koberce jsou třeba tady:

http://tuning.autodoplnky.cz/vany-kufr- ... s101187106

Obrázek

Jsou tam i levnější, tak stačí mrknout.
Odpovědět

Zpět na „SONATA“