CNC obrábění hliníku? Pájení/sváření hliníku, umíte někdo?
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
- Yurii
- Moderátor
- Bydliště: Taková prdel jménem Praha kdesi ve střední Evropě :-D
- Kontaktovat uživatele:
CNC obrábění hliníku? Pájení/sváření hliníku, umíte někdo?
Tak jiřik zase dostal nápad, protože se mi dom válí nepoužitelnej moc velkej intercooler vymysell sem si, že z něj udělám dva. stejné... pak bude rozměry úplně akorát
A protože sem šetřivej člověk chci zkusit udělat všechno sám... meteriál si někde seženu (1mm AL plech) a trubky taky, jen bych potřeboval někoho, kdo má přístup knůžkám na plech (ne pákovým ale padacím) a ohýbačce nebo pracuje s CNC kde by mi mohl vyřezat potřebné tvary toho hliníkového plechu.
Dál sháním někoho, kdo by to povařil k sobě, v krajním případě to zrobím normálně tím epoxidem co jsem přidělával Blow Off ventil
Vím že to je divočina ale nedá mi to a stávající IC se mi do auta nevejde ani za zlatý prase, nemluvě o tom, že než ho turbín nafoukne, tak to potrvá
A protože sem šetřivej člověk chci zkusit udělat všechno sám... meteriál si někde seženu (1mm AL plech) a trubky taky, jen bych potřeboval někoho, kdo má přístup knůžkám na plech (ne pákovým ale padacím) a ohýbačce nebo pracuje s CNC kde by mi mohl vyřezat potřebné tvary toho hliníkového plechu.
Dál sháním někoho, kdo by to povařil k sobě, v krajním případě to zrobím normálně tím epoxidem co jsem přidělával Blow Off ventil
Vím že to je divočina ale nedá mi to a stávající IC se mi do auta nevejde ani za zlatý prase, nemluvě o tom, že než ho turbín nafoukne, tak to potrvá
Scoupe, Scoupe, Scoupe, Forester, Scoupe, Scoupe, E39, A4, Fabie, Forester, Scoupe!!!
(/-/) můžeme se potkat v HCCZ.cz ;)
- Reklama
- valach
- **
- Kontaktovat uživatele:
Re: CNC obrábění hliníku? Pájení/sváření hliníku, umíte někd
Škoda že jsme od sebe trochu dál, v práci máme ohraňovací lys, hliník taky svařuju, akorád s tím vyřezáváním by to bylo horší, máme jenom trumpfa. Určitě se najde někdo blíž
Sonáta 2.0 16v r.v.96 102kW
Fiat punto sporting 1.2 16v r.v.2000 6rychlostní 59kW
Škoda Fabia 1.4 Mpi r.v.2000 50kw
Fiat punto sporting 1.2 16v r.v.2000 6rychlostní 59kW
Škoda Fabia 1.4 Mpi r.v.2000 50kw
- Yurii
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nojo uvidíme, už koumám jak bych si ty hliníky nařezal / "nechal nařezat" a vymýšlím průměr výstupní trubky... napřed musí celá věc dostat tvar alespoň virtuální a pak teprve se můžu pustit do výroby, takže někdy o krásném slunném víkandu shodím Otloukánkův nárazník abych naměřil přesné rozměry abych pokudmožno nemusel po kompletaci s ničím hýbat
Ještě mne napadla taková jiná kaskadérovina, a to slepit ty plechy tekutým kovem, když jsem lepil přírubu na BlowOff ventil minulý rok tak pořád drž jak židovská víra Sice asi celé to lepidlo vyplácám ale bude to skoro zadarmo a kdyžto nevydrží tak to holt nechám svařit
Ještě mne napadla taková jiná kaskadérovina, a to slepit ty plechy tekutým kovem, když jsem lepil přírubu na BlowOff ventil minulý rok tak pořád drž jak židovská víra Sice asi celé to lepidlo vyplácám ale bude to skoro zadarmo a kdyžto nevydrží tak to holt nechám svařit
Scoupe, Scoupe, Scoupe, Forester, Scoupe, Scoupe, E39, A4, Fabie, Forester, Scoupe!!!
jak velký jen ten cooler?? třeba pro tebe moc velký pro mně akorát napiš rozměry třeba se domluvime
Hyundai sonata zelená Y3 - daily
Hyundai sonata AWD racing
Renault Magnum 440 kozel
Renault MAgnum 440 Tandem
Žabička Kawasaki Ninja ZX-7r
AUDI A6 2,5TDI 132 kW quattro. Prodám nebo vyměním za A8 D3 nebo S6 C5.
Hyundai sonata AWD racing
Renault Magnum 440 kozel
Renault MAgnum 440 Tandem
Žabička Kawasaki Ninja ZX-7r
AUDI A6 2,5TDI 132 kW quattro. Prodám nebo vyměním za A8 D3 nebo S6 C5.
program na trumfa sa neoplatí na pár kúskov, uvažoval by som skôr o rezaní vodou. Ak tam dáš podklady v dwg. súbore, je to na počkanie....
Accent 94 .... 1998-2003
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
i 30 COMFORT 1,4 continental silver 2007 (predaný)
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
i 30 COMFORT 1,4 continental silver 2007 (predaný)
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
- Lantra Luke
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Taky škoda ze je to pres celu CR, jinak by to bylo i s palením a programovaním atd. zdarma .
PS: leda to pak poslat poštou
PS: leda to pak poslat poštou
Bylo :Lantra J2 ,1.8, 1996 R.I.P 2016
Je : i20 1.2, 2016
Je : i20 1.2, 2016
- Yurii
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No ten IC je tenhle http://tuningforum.cz/viewtopic.php?f=90&t=99963 ale nevím zase bych se ho nezbavoval tak aktivně, protože šířkova je přesně akorát do díry v nárazníku, viděl bych to tak, že sedo něj pustím i kdybych to měl lepit tím tekutým kovem, mám v plánu to udělat napřed tak, aby bylo snadné, zapojit turbo zpátky přímo do motoru kdyby rupnul.
- FISHkaa
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
podle mě to lepidlo bude ok = ty tlaky tam zase takové nejsou (teda jestli nechystáš něco velkého ).
A když si dáš pořádně záležet a uchytíš to na nějaké měkké silentbloky, tak aby se to zbytečně netřáslo (nedej bože aby se to chytlo v rezonanci), tak to půjde
A když si dáš pořádně záležet a uchytíš to na nějaké měkké silentbloky, tak aby se to zbytečně netřáslo (nedej bože aby se to chytlo v rezonanci), tak to půjde
Člen Hyundaiclub.cz
Hyundai i30 kombi 1.6i Weekend+
Hyundai Ix35 2.0i Style LPG 2010 = prodáno
Mazda 6 Sport MZR-CD 2003 = out
Audi A4 Avant 2002 TDi = out
Škoda Fabia 1.4 MPi = out
Škoda Favorit 135LS = out
Hyundai i30 kombi 1.6i Weekend+
Hyundai Ix35 2.0i Style LPG 2010 = prodáno
Mazda 6 Sport MZR-CD 2003 = out
Audi A4 Avant 2002 TDi = out
Škoda Fabia 1.4 MPi = out
Škoda Favorit 135LS = out
- Yurii
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Naopak, chystám se držet při zemi, jenom maximalizovat kvalitu spalovacího procesu a tlak budeme zvyšovat jenom asi na 0,8bar... s touhle turbínou se víc bezpečně nedá a nechtěl bych jí zbytečně odkouřit kvuli svojí blbosti když je v tak dobrym stavu. Časem možná přijde T25 ale to až časem.
Umístit to na silentbloky vubec neni špatněj nápad... uvidímě musím si někdy udělat papírovej model a s nim pak můžu vymejšlet do alelujá.
Umístit to na silentbloky vubec neni špatněj nápad... uvidímě musím si někdy udělat papírovej model a s nim pak můžu vymejšlet do alelujá.
Teoreticky zkus zavolat tady http://www.kovotrio.eu/vyrobni_kapacity ... erace.html, je to v Kostelci, takže sice kousek cestování, ale možná by ti tam mohli pomoct. Lepení nevím, bál bych se vibrací.