Problém! klepání ventilů , pokles výkonu , kolísání otáček:(

Moderátoři: Lukino, Moderátoři

Odpovědět
jamesp20

Problém! klepání ventilů , pokles výkonu , kolísání otáček:(

Příspěvek od jamesp20 »

Zdravím , mám Hyundai sonata 2.0 16V na LPG rok výroby 1997 , koupil jsem ji zhruba před týdnem od jednoho pána , vše z vozem bylo v pořádku až na kolísání otáček které jsem dával za vinu LPG , jelikož jsem si nebyl jistý jenže zhruba včera z ničeho nic mi po nastartování motoru , začal motor škubat , ztratil výkon , začaly se ozývat ventily ( jen když jedu na benzín , pokud přepnu na plyn tak ventily neklepou ) , :( vyměnil sem svíčky ale těma to není , napadly mě vstřiky ale bojím se jestli to není těsnění pod hlavou , prosím poraďte :( nevím si teď rady , všechny peníze co jsem měl jsem dal za auto , nevím co mě bude stát oprava tak se chci předem zeptat :( budu vděčný za každou radu :( ........
Reklama

Nexus
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém! klepání ventilů , pokles výkonu , kolísání otáč

Příspěvek od Nexus »

to kolísání otáček sis měl zkontrolovat hned, přepnout na benzin a hned vidíš/nevidíš rozdíl. Pokud to dělá jenom u plynu tak doštelovat nebo vyčistit/vyměnit filtry by mohlo pomoct. Jesli i benzin, tak mě napadá váha vzduchu? K těm ventilům, je otázka jestli se ozývají, nebo při chodu na plyn jenom nejsou slyšet. U corolly se tenhle jev projevil cca před 200tis km, na plyn je ticho a na benzin jsou slyšet cca od 4500ot/min. Sis auto málo zkontroloval? Nebo při kontrole bylo všechno v naprostém pořádku? A pokud se můžu zeptat, kolik ta sonata stála?
Sonata V6 2.7 229tis LPG :)
Lantra rv. 94 1.6i 220tis LPG
Peugeot 301 1.6i allure+ 150tis LPG

†Toyota Corolla 1.4 rv. 97 LPG 414tis km
††† 3x Sonata V6 2.5 rv. 99 LPG (díly k dispozici)
jamesp20

Příspěvek od jamesp20 »

vím no , šel sem do toho s dobrým pocitem a teď to mám :( za sonátu jsem dával 20 jelikož je i před technickou :( předtím bylo všechno v pohodě jezdila i dobrý tah měla v otáčkách jen to kolísání mi bylo zvláštní , a teď už se ozývají dost ventily od 2 tis a výkon skoro nikde :( ale zaráží mě že to z ničeho nic, jsem od auta odešel a zhruba za hodinku jsem přišel nastartoval a motor byl najednou jako vyměněný :(
Bolo

Příspěvek od Bolo »

Máš dolitý olej?zkontroluj svíčky, popřípadě je projeď ocel. kartáčem nebo vyměň. Co ventil volnoběžných otáček? je v pohodě? zkus ho vyčistit.
Bylo: Hyundai Coupé 1.6 1997
Hyundai Trajet 2.0 CRDI 2005
Hyundai Lantra 1.6 J2 kombi
bobik
*

Příspěvek od bobik »

Na Volvu v plynu jsem řešil skoro stejný problém, borec co to přivezl říkal že to měl starší pán a závada skoro stejná bylo to nekvalitním benzínem v dúsledku toho že ten pán jezdil jenom na plyn a benzín používal jenom na starty tudíž měl v nádrži jen nějakých pár litrú hooooooodě dlouhou dobu.
Zkondenzovaná voda v nádrži,, nečistoty na dně nádrže a ventyly se mohly zbláznit ale na plyn to jelo celkem v pohodě ale bylo zaděláno na opravu.
Vyndej nádrž, vyčisti jí a jezdi takovejch 1000 kilometrú jen na benzín nebo jestly se stím nechceš moc babrat tak tam nalej 10 litrú benzinu a do toho pul deci čistého lihu kterej naváže vodu a projde motorem. a zase jezdi takovejch 1000 km jen na benzín

Jestly máš smůlu tak před prodejem nalily do motoru hustější olej třeba 15w40 ten vytěsnil vůle a jelo to dobře a jestly si dělal už olej a nalil si tam standart 10w40 tak by to ukazovalo na pístní kroužky.
zkontroluj datum trvanlivosti na plynové nádrži je tam vyražené jestly není prošlé pak bys neprošel technickou většinou to bývá 10 let
Škoda Favorit 1.3 rv 89. prodáno
Škoda Felicia 1.3 asi 50 kw rv 99 Mámy auto
Mazda 626 2.0i rv 96 16V 88Kw sedan prodáno
Hyundai Sonata rv.99 2.0 16V 100Kw sedan
jamesp20

Příspěvek od jamesp20 »

dík za rady , ale bohužel jsem včera zjistil opravdu nemilou věc :( u 3 svíčky je na bloku motoru servaný závit tudíž to na 3 válci netěsnilo a jak jsem jel tak mi svíčka vyletěla až na mars :( ted nevím co s tím ale budu se asi snažit auto vrátit protože je mi k ničemu :( , jak jsem auto koupil tak to asi dělalo ty různorodé otáčky, a já stím autem jezdil denno denně , zkoušel sem to i na dálnici a jak jsem tomu přikouřil tak to nevydrželo , na té svíčce byl nějaký sajrajt co to držel v bloku přidělaný aby to nevyskočilo , bylo to připečené , a ted je to total :(
Nexus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nexus »

ach jo, jestli tam tu svíčku jenom přilepil? Výsměch a useknout pracky :roll: kdyby to bylo z bazaru, tak bys měl relativně velkou šanci to uhrát a získat peníze zpět. Jelikož to bylo z druhé ruky tak nevím :-k vím že se nějak upravoval zákon o ochraně spotřebitle, právě kvůli takovýmto hovadům. Někde na foru se to taky řešilo. Každopádně držím pěsti ke zdárnému vyřešení, kdybys koupil dobrý kousek jako třeba já, budeš navísost spokojen :P

ad: ale v prvním příspěvku si psal, žes měnil svíčky? Pak tomu nerozumím :oops:
Sonata V6 2.7 229tis LPG :)
Lantra rv. 94 1.6i 220tis LPG
Peugeot 301 1.6i allure+ 150tis LPG

†Toyota Corolla 1.4 rv. 97 LPG 414tis km
††† 3x Sonata V6 2.5 rv. 99 LPG (díly k dispozici)
jamesp20

Příspěvek od jamesp20 »

jj svíčky jsem měnil a tam se mi to nezdálo protože všechny byly nějak uvolněné a v tu danou chvíli mi to nepřišlo , na 3 svíčcce ten závit už prokluzoval ale dotáhnout se to trošku dalo , jenže i tak to nevydrželo protože ten sajrajt co byl na te staré svíčce na té nové nebyl, a jak jsem to včera ráno zkoumal tak tam na motoru něco profukovalo pak jsem zjístil že to je od svíčky a až potom to vyletělo :(
uvidím snad se mi podaří získat peníze zpět :(
Farrael
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farrael »

No záleží jak moc jsi byl šikovnej. Pokud se ti povedlo si sepsat s bývalým majitelem dobrou kupní smlouvu tak máš velkou pravděpodobnost, že se ti to podaří nacpat zpět. Důležitý ale je, aby ta smlouva měla podstatnou věc a tou je výpis závad, který na autě byly v době předávky. Pokud tam tohle nebude tak je to skrytá vada, kterou původní majitel zatajil a ty to můžeš vrátit a chtít po něm peníze zpět. Pokud nebude vstřícný na toto téma tak leda občansko právní soud.
Hyundai Sonata NF r.v. 2005 2.4i LPG Dark Elegant Red ;-)
Než založíte další téma, raději třikrát použijte tlačítko hledat (vpravo nahoře), než zmačknete nové téma. + Název nového tématu musí být výstižný. Děkujeme.
delarosa68
*

Příspěvek od delarosa68 »

Prodávají se závitové vložky na opravu závitů zapalovacích svíček např. http://www.zavitové vložky V-COIL.cz www.zavitové vložky Recoil.cz
Odpovědět

Zpět na „SONATA“