SERVIS - CENY
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
SERVIS - CENY
Zdravím,
chtěl jsem se zeptat:
Huinda Getz 2003, neautorizovaný servis (klasický mechanik-živnostník) si řiká tyto ceny
- výměna oleje s materiálem + nějaké čištění - 3.000,--
- výměna spojky - 10.000,--
Je to adekvátní?
Nevím jaký použil materiál, jedná se o auto mé přítelkyně a mně se to zdá mnoho.
Díky za názory.
chtěl jsem se zeptat:
Huinda Getz 2003, neautorizovaný servis (klasický mechanik-živnostník) si řiká tyto ceny
- výměna oleje s materiálem + nějaké čištění - 3.000,--
- výměna spojky - 10.000,--
Je to adekvátní?
Nevím jaký použil materiál, jedná se o auto mé přítelkyně a mně se to zdá mnoho.
Díky za názory.
- Reklama
Re: SERVIS - CENY
Co na to rict no... Pokud je pravda co tu pises,tak je asi tak 2x drazsi nez autorizak.
Za druhy si musis uvedomit,ze za kolik Ty bysi nakoupil spojku,olej,filtr,tak to on ma jeste za polovicni ceny od sveho dodavatele.takze jestli to u nej nechas delat,tak se mu akorat postaras o prijemny vikend...
Za druhy si musis uvedomit,ze za kolik Ty bysi nakoupil spojku,olej,filtr,tak to on ma jeste za polovicni ceny od sveho dodavatele.takze jestli to u nej nechas delat,tak se mu akorat postaras o prijemny vikend...
Hyundai Matrix 1.5 CRDi VGT 81kw
Je to auto přítelkyně a přesně tohle ji řikám Mimojiné jsem ten olej schopnej vyměnit i sám, jenže mě k tomu nechce pustit.
Díky za odpověď.
Díky za odpověď.
Je fakt,že třeba spojková sada LUK stojí i kolem 8 tisíc,ale třeba Nipparts i Valeo vyjde na půlku.Ten mechanik ti samozřejmě nadělí LUK..,je kvalitní a vydělá na ní nejvíc.
Ovšem slušný mechanik,když vidí,že spojka na tohle prdítko stojí tolik,tak ti na ní dá lepší cenu,popřípadě nepočítá práci.
Kdyby si byl čistě náhodou z Prahy,tak bych ti mohl všechno obstarat,za přijatelné ceny.
Ovšem slušný mechanik,když vidí,že spojka na tohle prdítko stojí tolik,tak ti na ní dá lepší cenu,popřípadě nepočítá práci.
Kdyby si byl čistě náhodou z Prahy,tak bych ti mohl všechno obstarat,za přijatelné ceny.
Do 9 let starého vozu dávat to nejkvalitnější je nesmysl, protože je velká pravděpodobnost, že životnost vyměněného dílu bude větší než životnost celého auta. Navíc je potřeba brát zřetel na poměr ceny nového dílu vzhledem k aktuální hodnotě vozidla.
Výměna oleje za 3 tácy...mno... já ti to udělám za dva, jestli chceš A troufám si tvrdit, že sám to v pohodě s rezervou zmákneš do tisícovky. Ale chápu tě. Moje přítelka má taky takové tiky, že všechno v životě je moc složitý, proto je potřeba povolat zdatné odborníky a zdatně je zaplatit. Za těch pět let, co jsme spolu, už hodně pochopila. Ale ten výraz, když jsem jí sdělil, že v sobotu vyměním ve Fordíkovi olej, na ten nezapomenu A opakoval se o cca rok později, když jsem mezi řečí u snídaně řekl, že po obědě jdu měnit brzdové kotouče
Výměna oleje za 3 tácy...mno... já ti to udělám za dva, jestli chceš A troufám si tvrdit, že sám to v pohodě s rezervou zmákneš do tisícovky. Ale chápu tě. Moje přítelka má taky takové tiky, že všechno v životě je moc složitý, proto je potřeba povolat zdatné odborníky a zdatně je zaplatit. Za těch pět let, co jsme spolu, už hodně pochopila. Ale ten výraz, když jsem jí sdělil, že v sobotu vyměním ve Fordíkovi olej, na ten nezapomenu A opakoval se o cca rok později, když jsem mezi řečí u snídaně řekl, že po obědě jdu měnit brzdové kotouče
i30 combi PDe 1.5 DPi 110k
i30 kombi CRDi Weekend Design 109 k (17-20), Cee'd SW 1.6 GDI 135 k (15 -17 )
i30 cw 1.6 CVVT 126 k (11 - 15), C-MAX 1.6 TDCI 109k (06 - 11), Punto 1.2 16V 80k (02 - 06)
6 x Š 120/125 (95 - 02)
i30 kombi CRDi Weekend Design 109 k (17-20), Cee'd SW 1.6 GDI 135 k (15 -17 )
i30 cw 1.6 CVVT 126 k (11 - 15), C-MAX 1.6 TDCI 109k (06 - 11), Punto 1.2 16V 80k (02 - 06)
6 x Š 120/125 (95 - 02)
-
To auto je moje, co se týká oleje tak jsem 2x přejela výměnu (40 tis km), takže si asi umíte představit v jakým to bylo stavu. Nebyla to tím pádem jenom klasická výměna olej+filtr. Takže ta cena se mi zdá OK. Co se týká spojky, to auto je ve špatným stavu už od začátku a podle mě to nebude jenom spojka a čau. Bude tam toho víc, co s tím souvisí.
Byla jsem ještě v jednom servisu, tam za ložiska chtěli 1800,- a udělali to špatně (a ještě jsem musela čekat dva dny a pořád jim tam volat), takže jsem je teď musela měnit znova. To stálo 1300,- .
Servis kam chodím - 1) automechanikovi věřím 2) dá se s ním skvěle domluvit a přizpůsobí se, i když má zrovna hodně práce 3) všechno mi vysvětlí 4) ceny se mi zdaj OK, automechanik mi sám řekl že je to druhovýroba, originál by byl 2x dražší..
To auto jsem kupovala z bazaru, bouraný, ten chlap co ho měl s ním nechal v servisu dělat prej hrozný věci, 1.1 a jezdím s tím po dálnici, prostě všechno špatně
Pokud se někomu ty ceny nezdaj, ať mi sežene autoservis levnější, co se týká kvality stejnej nebo lepší, co se týká dostupnosti, komunikace a ochoty to samý, a já budu jedině ráda.
Byla jsem ještě v jednom servisu, tam za ložiska chtěli 1800,- a udělali to špatně (a ještě jsem musela čekat dva dny a pořád jim tam volat), takže jsem je teď musela měnit znova. To stálo 1300,- .
Servis kam chodím - 1) automechanikovi věřím 2) dá se s ním skvěle domluvit a přizpůsobí se, i když má zrovna hodně práce 3) všechno mi vysvětlí 4) ceny se mi zdaj OK, automechanik mi sám řekl že je to druhovýroba, originál by byl 2x dražší..
To auto jsem kupovala z bazaru, bouraný, ten chlap co ho měl s ním nechal v servisu dělat prej hrozný věci, 1.1 a jezdím s tím po dálnici, prostě všechno špatně
Pokud se někomu ty ceny nezdaj, ať mi sežene autoservis levnější, co se týká kvality stejnej nebo lepší, co se týká dostupnosti, komunikace a ochoty to samý, a já budu jedině ráda.
- ZdeněkSvoboda
A odkud jsi???
Současnost: Škoda Octavia combi 1.6 TDI 77kW (chip na 96kW), Elegance (2012)
Minulost: Hyundai Accent 1.5 CRDi 81kW, Elegance (5/2008 - 8/2015)
Otcovo: Hyundai i20 1.2i 57kW, Inclusive Plus Comfort (9/2011)
Minulost: Hyundai Accent 1.5 CRDi 81kW, Elegance (5/2008 - 8/2015)
Otcovo: Hyundai i20 1.2i 57kW, Inclusive Plus Comfort (9/2011)
Tak my jsme samozřejmě reagovali na výměnu oleje a spojky,bratru za 13 tisíc. Co je v tý ceně ve skutečnosti započítáno výš asi Ty,ten mechanik a pán bůh..
Fiiiha, to jsou ceny...
jen cenu materialu bych zvladl za ctvrtinu a zajistit servis je to nejmensi...
jen cenu materialu bych zvladl za ctvrtinu a zajistit servis je to nejmensi...
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
-
Lysá nad Labem. Mě je k ničemu vědět jak je to jinde v republice, tam s autem nepojedu, mě zajímá jak je to tady... Abych ráno ještě před tím než půjdu do práce mohla auto předat (7h) a večer kolem 17:30 si mohla auto vyzvednout. To je většinou mimo pracovní dobu.
ceny jsou to řekněme vyšší ale na druhou stranu pokud ten člověk to auto opravdu dá dokupy a udělá to na 100% řekl bych že ty prachy nejsou tak hrozné ... v autorizaku lidi daj za rozvody 30 tacu uplně v klidu ale chlapovi co jim ty rozvody udělá lépe než v autorizáku protože nehoní hodiny nedaj ani 10 .... 3dny zpátky sem dělal rozvody a když už byly dole zhodil sem i hlavu a když už byla hlava dole rozhodil sem motor , zkontroloval + vyčistil a přetěsnil.. 4 dny práce od rána dovečera... takže pokud si stím ten člověk takhle hraje nevidím vtom problem...
Hyundai sonata zelená Y3 - daily
Hyundai sonata AWD racing
Renault Magnum 440 kozel
Renault MAgnum 440 Tandem
Žabička Kawasaki Ninja ZX-7r
AUDI A6 2,5TDI 132 kW quattro. Prodám nebo vyměním za A8 D3 nebo S6 C5.
Hyundai sonata AWD racing
Renault Magnum 440 kozel
Renault MAgnum 440 Tandem
Žabička Kawasaki Ninja ZX-7r
AUDI A6 2,5TDI 132 kW quattro. Prodám nebo vyměním za A8 D3 nebo S6 C5.
-
potreboval bych poradit mam lantru 2.0 102kw vyskakuje mi petka dik
Zkus zubaře
Kia Xceed GTline 1.5 T-GDI DCT
ex Opel Astra 1.4 110kW AT
ex i30 1.6 CVVT Tricolor Exclusive
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
ex Opel Astra 1.4 110kW AT
ex i30 1.6 CVVT Tricolor Exclusive
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
re - výměna oleje s materiálem + nějaké čištění - 3.000,--
vcera som bol v autorizaku (Vistacar), okrem ineho menili aj olej -> cena bola nasledovna (ceny su vratane DPH)
filter oleja 155Kc
olej Total Quarz9000 5l - 650 kc (doniesol som ho sam)
tesnenia olejovej vane 10kc
vymena oleja 81 Kc
recyklacia 5l stareho oleja 50kc
spolu je to teda 946kc
ak sa rozpravame o cisteni, tam je zrejme mysleny preplach. u dieslu, kde je toho oleja fakt vela by tam zrejme svihol nejaky lacny novy lowend olej + STP engine flush - IMHO do 550kc sa vmestime v pohode. dajme tomu ze si zoberie este navyse 500kc za pracu, aj ked v podstate k tomu nepotrebuje ziadne nastroje a casovo je to praca na hodinu.. ale budiz. Celkova cena je 2000kc, co znamena ze cena u toho zivnostnika je o 50% vacsia. A to uz je sakra k zamysleniu
vcera som bol v autorizaku (Vistacar), okrem ineho menili aj olej -> cena bola nasledovna (ceny su vratane DPH)
filter oleja 155Kc
olej Total Quarz9000 5l - 650 kc (doniesol som ho sam)
tesnenia olejovej vane 10kc
vymena oleja 81 Kc
recyklacia 5l stareho oleja 50kc
spolu je to teda 946kc
ak sa rozpravame o cisteni, tam je zrejme mysleny preplach. u dieslu, kde je toho oleja fakt vela by tam zrejme svihol nejaky lacny novy lowend olej + STP engine flush - IMHO do 550kc sa vmestime v pohode. dajme tomu ze si zoberie este navyse 500kc za pracu, aj ked v podstate k tomu nepotrebuje ziadne nastroje a casovo je to praca na hodinu.. ale budiz. Celkova cena je 2000kc, co znamena ze cena u toho zivnostnika je o 50% vacsia. A to uz je sakra k zamysleniu
toto ma doslova dostalo. Ceny sa mi nezdaju, ale zeby som shanal servis - oh, co na to povedatPokud se někomu ty ceny nezdaj, ať mi sežene autoservis levnější,
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
-
ja myslim ze to neni vysipana prevodovka delato jenom pjetka