Ahoj jsem tady nový potřebuji radu.
Mám Santa Fe 2009 2.2crdi
Včera mi došla nafta ale palivoměr ukazoval ještě čtvrt nádrže a dojezd byl 180km můžete někdo poradit.Dik
Santa Fe palivoměr
Moderátoři: miooo, Moderátoři
- Reklama
-
- *
Re: Santa Fe palivoměr
jednou se mi to stalo u předešlého auta VW passat..
naštěstí to byl jen ,,zaseknutý,, plovák v nádrži..
co si pamatuju, tak jsem tankoval málo,něco kolem 20ti litrů,ale ještě ten den nebo druhý, to je jedno, jsem dotankoval až po hrdlo a najednou vše ok.
naštěstí to byl jen ,,zaseknutý,, plovák v nádrži..
co si pamatuju, tak jsem tankoval málo,něco kolem 20ti litrů,ale ještě ten den nebo druhý, to je jedno, jsem dotankoval až po hrdlo a najednou vše ok.
SF 2,2 114kw AT
Mám ten samý model z roku 2008. S palivoměrem mi to funguje tak, že dojezdová vzdálenost ukazuje až ke 40 km a potom zhasne resp. objeví se dvě čárky. Nicméně dalších cca 20 km minimálně ještě najedu. Mám to vyzkoušené.
Už jsem zjistil proč se to stalo. santafé ma dvě propojené nádrže a čerpadlo je jen v jedné. Jezdil jsem trochu v terénu a měl jsem tak čtvrt nádrže při větším náklonu na stranu se nafta přeleje do jedné znich a pokud je jí tam méně už se nevrátí zpět protože vyrovnávací hadice je tak 10 až 15 cm na dednem.Tím pádem v té jedné zustane méne a tam coje palivoměr a cerpadlo více proto to ukazuje naftu ale druhý savec si cucne vzduchu a je hotovo.