Má někdo zkušenosti s oběma auty, aby mohl porovnávat? Až přijde čas na výměnu Matrixe, jestli je IX 20 dobrá volba? Co základní motor 1.4, stačí místo 1.6 v Matrixu? Nebo komfort odpružení, jízdní vlastnosti atd.
V diskuzi o IX 20 se objevuje nějak moc závad. Matrix podle všeho (i vlastní zkušenosti) docela drží.
Srovnání IX20 - MATRIX
Moderátor: Moderátoři
-
- **
Srovnání IX20 - MATRIX
Matrix 1.6/76 kW 02/2008, stříbrná metalíza
- Reklama
Re: Srovnání IX20 - MATRIX
V okoli znamych jsou tri ix20 (dve benzinove, jedna nafta), jsou to lidi 50+, zadny zavodnici a od nikoho jsem neslysel, ze by sis stezoval. Ale za sebe bych asi zustal u Matrixu
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Mamina vcera vymenila Matrixe za ix20 v plynu.
K poruchovosti zalezi jak se o to staras o nicem jinym to neni. Mati s tim taky nemela zadnej problem.
Sedel jsem v tom zatim jednou prvni postrehy co se tyka motoru, 1.4ka staci, neni to takovy rozdil jak bych cekal. Prijde mi to vice mene stejne.
Vice se rozepisu treba vecir az si s nim trosku polaskuju :)
K poruchovosti zalezi jak se o to staras o nicem jinym to neni. Mati s tim taky nemela zadnej problem.
Sedel jsem v tom zatim jednou prvni postrehy co se tyka motoru, 1.4ka staci, neni to takovy rozdil jak bych cekal. Prijde mi to vice mene stejne.
Vice se rozepisu treba vecir az si s nim trosku polaskuju :)
Hyundai Coupe 2.0 16V - LPG
Skoda Felicia 1.3i - ex
Skoda Felicia 1.3i - ex
V ix20 jsem jsem neseděl,ale bezpečně můžu říct,že je designově jak venku tak uvnitř o pár generací dál,jelikož Matrix z roku 2008 je v podstatě pořád to samý od roku 2001.
Hyundai Matrix 1.5 CRDi VGT 81kw
Pokiaľ ide niekomu o vnútorný priestor, ten je v Matrixe údajne väčší. Mám to od jedného predajcu Hyundai, ktorý si chcel kúpiť a čakal na zahájenie predaja ix20, ale potom zistil, že je tam menej miesta ako v Matrixe.
Niečo môže tiež naznačovať aj podvozková platforma - Matrix je postavený na platforme Elantry, kdežto ix20 tuším na i20.
Niečo môže tiež naznačovať aj podvozková platforma - Matrix je postavený na platforme Elantry, kdežto ix20 tuším na i20.
Matrix 1.6
ahoj jaj píše rastos matrix má více prvkové zavěšení zadních kol jako elantra po které to dále přebrala i i30-ka, ix20 má jen jednoduchou vlečnou nápravu a ještě špatně konsrukčně vyřešenou. (asi úspory či co )
Mometálně Matrix 1,5crdi tříhrnek
bylo Lantra wagon 2.0gls -J2- 102kw-LPG r.98
Dříve lantra 1,5-J1- 63kw. r.95 lpg
a před škoda Favorit135LS r.92 lpg
a před škoda 120GLS r.81
bylo Lantra wagon 2.0gls -J2- 102kw-LPG r.98
Dříve lantra 1,5-J1- 63kw. r.95 lpg
a před škoda Favorit135LS r.92 lpg
a před škoda 120GLS r.81