Jaký olej máte v motoru?
Moderátoři: amaize, Moderátoři
Jaký olej máte v motoru?
Mám nové autí/I20/a zapomněl jsem se zeptat jaký olej dali do nového motoru.V manuálu píší"pro zážehové motory 0W-40,5W-30,5W-40.Dává se syntetika nebo polosyntetika?Dík za odpověď.L.
Hyundai i20 INCLUSIVE 1.2 DOHC 16V (1248ccm/63kW/86HP) Electric Red,Paket Plus.
- Reklama
Re: Jaký olej máte v motoru?
Podivej se na levé přední dveře. Tam by měl být štítek. Jinak tam dávaji castrol edge 5w-30.
Díky jdu se podívat.
Tak jsem v autě,na nějakém štítku ani garanční knížce nenašel jaký je olej v motoru.
V návodu k vozu musí být uvedeny provozní náplně specifikace.
Já taky nemám nikde napsaný jaký tam je z výroby.
Jinak samozřejmě v návodu je napsaná specifikace a jaký olej je doporučený, jinak zatím to neřeším a až ho budu po první měnit - tak si zjistím jaký přesně mi servis nabídne za jakou cenu či si koupit vlastní atd....
Jinak samozřejmě v návodu je napsaná specifikace a jaký olej je doporučený, jinak zatím to neřeším a až ho budu po první měnit - tak si zjistím jaký přesně mi servis nabídne za jakou cenu či si koupit vlastní atd....
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
aky tam je olej z vyrobe sa nikdy nepise - vzdy ide o splesl olej z fabriky - aftermarket existuje, v Hyundai servisoch najviac pouzivaju Shell a Castrol (podla mojich skusenosti) a samozrejme podla vykonovej a viskoznej specifikacie. Vo vacsine pripadov si olej mozes kupit sam, dolezite aby splnal to co ma a bol origo zabaleny
ja som asi 150 000km pouzival svoj dovezeny Total Quartz 9000. Teraz som presiel na Gulf Formula. Svoj olej sa financne vzdy oplati, treba sa informovat v servise dopredu (kolko uctuju a ci umoznia svoj olej)
ja som asi 150 000km pouzival svoj dovezeny Total Quartz 9000. Teraz som presiel na Gulf Formula. Svoj olej sa financne vzdy oplati, treba sa informovat v servise dopredu (kolko uctuju a ci umoznia svoj olej)
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
Láďa515 píše:Tak jsem v autě,na nějakém štítku ani garanční knížce nenašel jaký je olej v motoru.
do motoru patri MOTOROVY OLEJ,do knizky se podivej jake specifikace zda A3,A4,A5 neb B3,B4,B5 ci C3 podle toho co mas za specifikaci v knizce si koupis olej.doporucuji i kdyz neni treba nutny tak 5W-40(lepsi zimni starty,dlouhodoba zatez napr na dalnici aj. rozdily),cenovy rozdil mezi 10W-30(40) neni velky,dokonce nekdy je 5W-40 v nekterych pripadech levnejsi,napr nic nepokazis total quartz9000 dobra cena v pomeru kvalita/cena
Hyu ACCENT MCT 1.5CRDi VGT rok: 10/2008 barva: 2X INDIGO BLUEMICA oil: TOTALQUARTZ9000 5W/40
Zdravím, po čtení diskuzí, jsem se ani neptal co je v i20 za olej "z výroby", napsaný to nikde není.
"Nejbližší" servis dává "standardně" Castrol 5W-30 (asi Edge), ale dají mi tam na přání "cokoliv". Půjdu tam asi na garančku a tedy i na výměnu oleje (nenajedu víc než 15t km/rok), vlastní olej můžu přinést, ale "napíšou" mi to do knížky. Budu chtít napsat doslovně, jaký olej jsem přinesl (značku,specifikaci,viskozitu) a taky, že butylka byla origo uzavřená, když už napsat, tak všechno
A když si přinesu i filtr oleje a klimy, tak je ta knížka malá (ptal jsem se asi rok dopředu, ale aspoň mám celkem jasno)
"Nejbližší" servis dává "standardně" Castrol 5W-30 (asi Edge), ale dají mi tam na přání "cokoliv". Půjdu tam asi na garančku a tedy i na výměnu oleje (nenajedu víc než 15t km/rok), vlastní olej můžu přinést, ale "napíšou" mi to do knížky. Budu chtít napsat doslovně, jaký olej jsem přinesl (značku,specifikaci,viskozitu) a taky, že butylka byla origo uzavřená, když už napsat, tak všechno
A když si přinesu i filtr oleje a klimy, tak je ta knížka malá (ptal jsem se asi rok dopředu, ale aspoň mám celkem jasno)
i20 1.2 Inclusive Start 2013 Clean Blue
fafa
Originál olejový filter nie je drahý, tam sa neoplatí šetriť náhradami, občas sa stane, že tieto neoriginálne olejové filtre dobre netesnia.
Originál olejový filter nie je drahý, tam sa neoplatí šetriť náhradami, občas sa stane, že tieto neoriginálne olejové filtre dobre netesnia.
Hyundai i20 1,2 LPG BRC 02/2011 ice blue metallic 100.000 km