Hyundai i30 1.6 CVVT LPG duní a vibruje motor
Moderátoři: 89majlo96, nulda, Moderátoři
Hyundai i30 1.6 CVVT LPG duní a vibruje motor
Dobrý den
má i30 r.v. 2008 z LPG , který byl dodělávány dodatečně po ujetí 30000km.Nyní mám najeto 58000km.Doteď bylo vše v pořádku ale během jednoho dne začal motor dunět a vibrace se přenášejí do spojkového pedálu, který když sešlápnu tak se chvěje a zdá se mi že klepou ventily a motor ztrácí výkon. Na palubovce nesvítí žádná kontrolka která by hlásila poruchu. Neměl někdo podobný problém, nebo netuší někdo čím by to mohlo být. Děkuji za odpovědi.
má i30 r.v. 2008 z LPG , který byl dodělávány dodatečně po ujetí 30000km.Nyní mám najeto 58000km.Doteď bylo vše v pořádku ale během jednoho dne začal motor dunět a vibrace se přenášejí do spojkového pedálu, který když sešlápnu tak se chvěje a zdá se mi že klepou ventily a motor ztrácí výkon. Na palubovce nesvítí žádná kontrolka která by hlásila poruchu. Neměl někdo podobný problém, nebo netuší někdo čím by to mohlo být. Děkuji za odpovědi.
- Reklama
Re: Hyundai i30 1.6 CVVT LPG duní a vibruje motor
Tak dneska mi automechanik oznámil že je axiální vůle na klikové hřídeli a že je to asi výrobní vada.
Nedivím se, vůbec - další případ, kde H neumí udělat motor ani přiznat chybu, a bude se to snažit hodit na instalaci LPG. Soudní znalec je hravě roztrhá a doufám, že máš přestavbu od "(H neautorizovaného)" plynaře, který je kryt profesní pojistkou a toho znalce nebude muset zaplatit.
Zaplatí ho H. Mají možnost ti vyměnit motor, jako jiným museli měnit vačkové hřídele - prostě šmejdský materiál všeho od talířku ventilu nahoru.
Zaplatí ho H. Mají možnost ti vyměnit motor, jako jiným museli měnit vačkové hřídele - prostě šmejdský materiál všeho od talířku ventilu nahoru.
I 30 CW Plus 1,4 CVVT LPG 08/2010
Netvrďte, že jdu za každou cenu proti proudu, myslete si, že si rád udělám vlastní názor
Netvrďte, že jdu za každou cenu proti proudu, myslete si, že si rád udělám vlastní názor
Pro případné kritiky, kteří by se sem mohli nahrnout - jezdím přes 60 000 km na LPG na i30 a možná právě proto, že přestavba NENÍ od H, nemám žádný problém. H experimentuje na lidech - nastavuje přívstřik benzínu tak, pak zase jinak, atd.
Lidem, kterým motor netáhne, vibruje nebo hlučí (i když LPG nemají a nikdy neměli), doporučují tankovat "kvalitní benzín" případně N98... tragédie pro pověst značky, jinak to nelze říct.
Lidem, kterým motor netáhne, vibruje nebo hlučí (i když LPG nemají a nikdy neměli), doporučují tankovat "kvalitní benzín" případně N98... tragédie pro pověst značky, jinak to nelze říct.
severtom: vždyť nikde nepadlo, že to H dává do souvislosti s LPG, co se čílíš?
Luboshak
---------------------------------------
Hyundai i30cw 1.4 CVVT Comfort 2010 LPG BRC
Fiat Tempra 1,6 SX, r.v. 1991 - sešrotováno
Hyundai Lantra 1,5 GLSi, r.v.1992 - sešrotováno
---------------------------------------
Hyundai i30cw 1.4 CVVT Comfort 2010 LPG BRC
Fiat Tempra 1,6 SX, r.v. 1991 - sešrotováno
Hyundai Lantra 1,5 GLSi, r.v.1992 - sešrotováno
Jen pro info ten plyn není od Hyundai je od HL Propan.
Luboshak: to je proste severtom...on a jeho LPG pohadky pro dospely.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
škoda reagovat na někoho, kdo si hraje na machra s díly, poté neseženě a necelý týden hloupě reaguje na příspěvek "originální svíčky" - moje byly přímo z fabriky, asi mu to vadilo, že nevydělal
Mas problemy s identitou, co? Tyden resp. 5 dni trvalo reagovani tobe, nikoliv me. Svicky jsi po mne nechtel a tak jsem ti je tezko mohl dodat. Ty sem prece chodis jednou mesicne jeste nam povez tu o Karkulce a muzeme jit spat
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Nabízel je jiný uživatel, spolehlivě dodal, holý fakt.
Co proti tomu "dokážeš" postavit, je tvoje vizitka.
Označuješ mě za pohádkáře v tématu LPG, na to mohu "jen" napsat, že mi neorigo přestavba skutečně pohádkově funguje, už 60 000 km. Bez ladění, návštěv servisu (experimentování H na zákaznících) atd.
Zkus proti tomu taky něco postavit.... nemáš co
Ty sám, ó velký, jsi tvrdil, že pokud ti odejde motor (a že to max. do 70 000 km očekáváš), tak si necháš instalovat jiný motor z vrakáče. Já to neplánuji, rozhodně ne, a zatím se vůbec nezdá, že by to bylo nutné. Olej čistý, neubývá, svíčky před výměnou jako nové, tlaky změřené, na všech válcích stejné. Změřený startovací proud aku po 3,5 letech (a to PO problému s nošodrátem, H neumí udělat svolávačku, resp. jejich autorizáky na to kašlou) je stále 390 A.
Máš nějaké podobně konkrétní údaje, nebo jen prázdné kecy? Tví (potenciální) zákazníci si zaslouží znát pravdu. Předem, jinak jim hrozí škody na autech.
Co proti tomu "dokážeš" postavit, je tvoje vizitka.
Označuješ mě za pohádkáře v tématu LPG, na to mohu "jen" napsat, že mi neorigo přestavba skutečně pohádkově funguje, už 60 000 km. Bez ladění, návštěv servisu (experimentování H na zákaznících) atd.
Zkus proti tomu taky něco postavit.... nemáš co
Ty sám, ó velký, jsi tvrdil, že pokud ti odejde motor (a že to max. do 70 000 km očekáváš), tak si necháš instalovat jiný motor z vrakáče. Já to neplánuji, rozhodně ne, a zatím se vůbec nezdá, že by to bylo nutné. Olej čistý, neubývá, svíčky před výměnou jako nové, tlaky změřené, na všech válcích stejné. Změřený startovací proud aku po 3,5 letech (a to PO problému s nošodrátem, H neumí udělat svolávačku, resp. jejich autorizáky na to kašlou) je stále 390 A.
Máš nějaké podobně konkrétní údaje, nebo jen prázdné kecy? Tví (potenciální) zákazníci si zaslouží znát pravdu. Předem, jinak jim hrozí škody na autech.
severtom: ty jsi neuveritelnej sasek - https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.p ... &start=675
Takze abychom si to shrnuli, kolaps myho motoru neocekavam ja, ale ty. Ja nikomu zavady na plynu nepreju, ty se patrne tesis z kazde zavady na BRCku. Ja se kolapsu nebojim a pokud by nastal, budu to resit nejprve s H a pak pripadne vrakovistem, nevim, co te na tom tak fascinuje, ze to stale musis zminovat, ale je to naprosto standardni reseni, od toho vrakoviste jsou a udelal by to tak kde kdo, komu moc moznosti nezbyde. Nevim vsak, proc to resis, mne LPG funguje bezvadne, zatim 10 mesicu a 35tkm, coz je k tvym astronomickym (soude z toho, jak hrde se k tomu hlasis) 60tkm opravdu nedaleko.
Jeste mi prosim osvetli, jake zakazniky, jake konkretni udaje a o cem je mam informovat? Ja totiz LPG nemontuju a ani se zadnymi montazemi neprichazim do styku.
Tve az urputne snazeni o cosi za pomoci radoby podpasovek je komicky. Mene sociopatie a vice kolegiality, severtome.
Takze abychom si to shrnuli, kolaps myho motoru neocekavam ja, ale ty. Ja nikomu zavady na plynu nepreju, ty se patrne tesis z kazde zavady na BRCku. Ja se kolapsu nebojim a pokud by nastal, budu to resit nejprve s H a pak pripadne vrakovistem, nevim, co te na tom tak fascinuje, ze to stale musis zminovat, ale je to naprosto standardni reseni, od toho vrakoviste jsou a udelal by to tak kde kdo, komu moc moznosti nezbyde. Nevim vsak, proc to resis, mne LPG funguje bezvadne, zatim 10 mesicu a 35tkm, coz je k tvym astronomickym (soude z toho, jak hrde se k tomu hlasis) 60tkm opravdu nedaleko.
Jeste mi prosim osvetli, jake zakazniky, jake konkretni udaje a o cem je mam informovat? Ja totiz LPG nemontuju a ani se zadnymi montazemi neprichazim do styku.
Tve az urputne snazeni o cosi za pomoci radoby podpasovek je komicky. Mene sociopatie a vice kolegiality, severtome.
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Nooo máš najeto půlku a machruješ, že za 10 měsíců. No a co? Pořád je to půlka kilometrů.
Byly tu řeči, velké kecy, že motor H na LPG nevydrží víc než 60 000, dalšímu uživateli prý na 70 000 km v servisu měnili vše nad ventily až po vačkové hřídele (včetně).
Pokud to tak je, tak je to velmi zajímavý rozdíl mezi očekáváními návštěvníků značkových servisů a mnou. Největší výhodou mojí přestavby je to, že funguje napoprvé a správně, na rozdíl od experimentování značky H na lidech (přívstřík žádný, postupně rostoucí nebo 10% od 3600 rpm - viz popisy různých lidí).
Také jsem tu zmiňoval, že jsem úplnou náhodou potkal na druhém konci republiky člověka, který přijel náhradním vozem, protože mu zaměnili ŘJ motoru 1.4 a 1.6. To samozřejmě necituješ, protože se ti to nehodí
To je ode mě vše, nemáš proti tomu co postavit.
Byly tu řeči, velké kecy, že motor H na LPG nevydrží víc než 60 000, dalšímu uživateli prý na 70 000 km v servisu měnili vše nad ventily až po vačkové hřídele (včetně).
Pokud to tak je, tak je to velmi zajímavý rozdíl mezi očekáváními návštěvníků značkových servisů a mnou. Největší výhodou mojí přestavby je to, že funguje napoprvé a správně, na rozdíl od experimentování značky H na lidech (přívstřík žádný, postupně rostoucí nebo 10% od 3600 rpm - viz popisy různých lidí).
Také jsem tu zmiňoval, že jsem úplnou náhodou potkal na druhém konci republiky člověka, který přijel náhradním vozem, protože mu zaměnili ŘJ motoru 1.4 a 1.6. To samozřejmě necituješ, protože se ti to nehodí
To je ode mě vše, nemáš proti tomu co postavit.
A Mirovi28 pořád stále duní a vibruje motor. Co takhle zklidnit hormon a držet se tématu?
4) 2/2020: Mazda 6 Revolution 2,0i s manuálem
3) 9/2015: Toyota Corolla
2) Už nemám, ale byla a stále je dobrá, protože byla ještě z Ulsanu: I30 1,6 CVVT Comfort, Champaigne Silver na 16" Alu od 9/2007
1) Asi 6 aut...
3) 9/2015: Toyota Corolla
2) Už nemám, ale byla a stále je dobrá, protože byla ještě z Ulsanu: I30 1,6 CVVT Comfort, Champaigne Silver na 16" Alu od 9/2007
1) Asi 6 aut...
Pravda, nemam. Uplne jsi me odrovnal, jak zase placas o dalsim prehistorickem prispevku, o kterem predtim nebyla zminka, pravdepodobne proto, ze k tematu uz sam nic nemas, neb k tve smule nema Mira prestavbu od autorizaku a tim ti sebral vodu z mlyna.severtom píše:To je ode mě vše, nemáš proti tomu co postavit.
Tema se opravdu zda byti uzavrene - vule na klice.
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Musím tady dopsat že servis uznal že to je výrobní vada a auto se bude opravovat na náklady Hyndai.