Různá upozornění na různé možné podvody

Pokec o všem, co se jinam nehodí.

Moderátoři: Farrael, Moderátoři

Odpovědět
Espero
Kontaktovat uživatele:

Různá upozornění na různé možné podvody

Příspěvek od Espero »

Mám tu pro vás jedno upozornění na možný podvodný nákup vozu. Před časem jsem inzeroval prodej H1. Pak jsem to zrušil.
Dneska mi přišel v angličině nepodepsaný e-mail s adreou west_joes101@bluemail.org jako odpověď na ten inzerát s dotazem jestli stále platí. Tušil sem, že je to divné, ale odpověděl jsem, že ano. Pak přišel znovu nepodepsaný dotaz na podmínky prodeje, schválně jsem vysadil u toho 9 let starého vozu cenu 380 tis (+ alikvotně v Eurech). Běžně se prodává někde mezi 60 až 180 tis. podle stavu. V zápětí přišla opět nepodepsaná odpověď, že cenu i stav vozu akceptuje, požadoval, abych mu zaslal veškeré údaje o mém bankovním účtu, že jeho lodní dopravce zajistí převzetí vozu, aby mi prý mohl cenu uhradit před tím uhradit na můj účet. Tak jsem mu napsal, že požaduji jeho osobní údaje ohledně přípravy kontraktu, ale hlavně platbu keš, na základě podpisu smlouvy a při tomto podpisu s tím, že si své "nové" auto rovnou odveze, ale že bankovní údaje mu posílat nebudu. S jeho "shipping company" že se bavit taky nebudu.
Na to už se neozval. Trošku jsem pátral po tom bloomail. org a zjistil jsem, že je registrovaný v Houstnu (Texas USA). Veškerá komunikace v angličtině.

Takže pozor, jasný pokus buď o hacking bankovního účtu nebo o zastírací manévr cizího státu získat důvěrné osobní informace. Pokud se s tím setkáte, doporučuji raději nereagovat.
od 29.3.2018 Peugeot Boxer 3000 Blue HDi L2H1,barva červená Tiziano,obytný vůz s ložnicí 1,87x3,12 m.
od. 19.4.2017 Renault R 11,1,7i z 04/1985,barva červená (atestovaný veterán)
od 17.12.2021 Renault Fluence 1,6 16V z 08/2010, barva béžová metalíza
Reklama

Odpovědět

Zpět na „Pokec“