prodej a koupě vozu v zahraničí

Pokec o všem, co se jinam nehodí.

Moderátoři: Farrael, Moderátoři

Odpovědět
mizerove

prodej a koupě vozu v zahraničí

Příspěvek od mizerove »

Zdravím všechny,

Chtěl jsem se optat na 2 věci. Když chci jakékoliv auto prodat v zahraničí, myslím normální do 8let staré, žádný vrak typu forman, favorit (nic proti nim) je toto možné? Co musím mít sebou? To jako přejedu hranice a v nejbližším bazaru jim to dám, oni mě dají peníze na ruku a nestarám se?

A druhá věc, pokud zase tam chci něco koupit, vyhlédnu si na mobile.de a podobných serverech nějaké auto, domluvím si 3, 4 kousky s prodejci, naplánuji cestu a jedno se mi zalíbí, co dál? Zaplatím platbou v hotovosti a?

Děkuji za případné obšírnější vysvětlení, nebo o přesunutí někam kam to patří :D
Reklama

Richard555

Re: prodej a koupě vozu v zahraničí

Příspěvek od Richard555 »

to by mě taky zajímalo. Zatím se domnívám, že pokud chceš individuálně dovést auto např. z Německa, tak ho normálně koupíš, oni ti ho odhlásí a ty ho převezeš sem, tady absolvuješ dovozovou STK a dostaneš normálně papíry.
Pokud vezeš na valníku stačí to co je uvedeno výše, pokud chceš jet po vlastní ose, potřebuješ ještě převozní značku a pojištění.....
Kdo s tím máte zkušenosti podělte se o ně.....
Mazda CX3 2.0 6°man.,IX55 V6 CRDI 4x4,Santa Fe CRDI VGT 4X4 2005,YAMAHA 125 Majesty 2005,bejvávalo:Daewoo Nubira kombi 2.0 CDX LPG,Škoda Felicia Kombi 1,3MPI,Pontiac Le Mans,Mistubishi Space Wagon,Škoda Favorit,Moskvič 2140,Moskvič 403,skůtr ČZ175
Odpovědět

Zpět na „Pokec“