kitrab: no takhle, nemel jsem kde vyzkouset v Brne jsou vseho vsudy 3 H, kdyz jsem zacal uvazovat o novym aute, tak jsem zacal obepisovat salony na ceny a testovaci jizdy, kdyz nebudu dal rozebirat o kterych dalsich autech jsem uvazoval, tak jakmile to skoncilo na i30ce a testovacich jizdach tak jak u C@K tak u Balvina jsem mel moznost jen v pripade hatche 1.4ku, jo byla moznost i 1.6ky CVVT ale v kombiku, coz mi bylo na nic, protoze zas vyssi vaha x silnejsi motor a ja chtel hatch, po tom co jsem mel jizdy jsem usoudil, ze ten motor neni tak linej, samozrejme trhac asfaltu to neni, ale po meste kde jezdim 95% to jede dobre, akorat to nema takovou akceleraci jakou pocituju ted s 1.6
pro priklad jsem mel dneska cestu po D1, ve 160ce to melo tendenci jeste porad zrychlovat, no nemluvim o tom kravalu motoru kdy to toci uz nad 4500 uz je to opravdu hnusny a dlouhodobe bych takhle nejezdil, ale na ukazku kdy jsem chtel vyzkouset co to da, tak ta "sila" motoru uz slusna, max. jsem jel dle tacho 170 a i kdyz jsem potom zkousel pridat jeste byl citit ten zaber jak motor jeste chce pridavat
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
to kdyz porovnam s mou 1.4 tam je rozdil tak o 20km, do cca 150km/h to jde jeste v pohohe pak uz to je moc tragedie
no a na konec, skoncil jsem tak, ze jsem jel auto kupovat do Trutnova, jelikoz kdyz mam testovaci jizdy, projevuju vaznej zajem, rikam obchodnikovi, ze jsem pripravenej auto vzit hned za hotovy penize a v obou salonech mi napocitaji na skladovce uplne tu zakladni cenu, ktera je i v konfiguratoru, total hola vybava za 290, tak jsem rekl papa, za cestu par stovek km mam sice "tu slabou" 1.4 ale aspon v komfortu, s kozenym, vyhrivanym volantem, tempomatem, za 270, takze asi tak...
a je pravda, ze kdyz jsem patral po cenach a vybavach nasla se i jedna 1.6 v paketu parking, ten se mi puvodne libil uplne nejvic a bych bych s nim na 100% spokojeny, protoze jediny co mi pri koupi schazelo byla parkovaci kamerka, cidla jsem nechtel ani nechci (mel jsem s nima co docineni uz na jinych autech a nevyhovuje mi to), ale rozdil v tom motoru a paketu parking bylo na "lepsi" cenu 270 vs. 330 a to uz mi prislo proste moc (na tak malo navic) a limit 300 jsem prekrocit nechtel
je pravda, ze za tu mou nynejsi 1.4 chteli puvodne tez 295 ale po par dennim jednani jsem to stahnul na 270 i kdyby se mi povedlo u te 1.6 stahnout cenu treba o 20, tak rozdil 40k by mi dneska za to nestal
ale proste musim rict, ze kdyz nekdo jde do te 1.6 urcite to bude lepsi
jeste musim rict jedno: hraje pro me jedno + jezdim vlastne v aute sam a mam +-80kg, takze to je taky rozdil, jak kdyz jsou tam nasackovani 3 lidi po 100kg
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)